Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ➽ Κλιμακώνονται οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο ➽ Στην τελική ευθεία οι «προετοιμασίες» για την επίθεση στο Ιράν ➽ Επιθέσεις της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ ➽ Στόχος και η πλατφόρμα αερίου «Λεβιάθαν»

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ

Κλιμακώνονται οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο - Στην τελική ευθεία οι «προετοιμασίες» για την επίθεση στο Ιράν

Πηγή φωτό: Associated Press

Παράλληλα με την ένταση των δολοφονικών αεροπορικών βομβαρδισμών στη Βηρυτό και σε άλλες πόλεις του Λιβάνου, ο ισραηλινός στρατός διευρύνει τις χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις σε μια νέα ζώνη, προσπαθώντας να εισβάλει από τον νοτιοδυτικό Λίβανο. Ωστόσο, οι εισβολείς συναντάνε σοβαρή αντίσταση από τους μαχητές της Χεζμπολάχ. 

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου κάνουν λόγο για «μαζική καταστροφή» μετά από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, κατά τη διάρκεια της νύχτας, που κατέστρεψαν τέσσερα κτίρια κατοικιών στο νότιο προάστιο Dahiyeh της Βηρυτού.

Από την άλλη, η Χεζμπολάχ ανέφερε ότι οι μαχητές της εκτόξευσαν οβίδες πυροβολικού και ρουκέτες κατά των ισραηλινών στρατευμάτων εισβολής στον νοτιοδυτικό Λίβανο. Οι επιθέσεις στην περιοχή Λαμπουνέχ ανάγκασαν τα ισραηλινά στρατεύματα να υποχωρήσουν, είπε η οργάνωση.

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ είπε ότι οι μαχητές της συγκρούστηκαν με ισραηλινά στρατεύματα στην πόλη Μπλίντα του Λιβάνου. Η οργάνωση λέει ότι ο ισραηλινός στρατός – ο οποίος έχει ρίξει στη μάχη και μια τέταρτη μεραρχία στρατευμάτων στο νότιο Λίβανο – δεν μπόρεσε να προχωρήσει από τότε που ξεκίνησε την χερσαία επιχείρηση πριν από μια εβδομάδα.

Ο στρατός του Ισραήλ εν τω μεταξύ δήλωσε ότι τρεις από τους στρατιώτες του τραυματίστηκαν σοβαρά σε μάχες στο νότιο Λίβανο τις τελευταίες δύο ημέρες, χωρίς βέβαια να έχουν μεγάλη αξιοπιστία τα στοιχεία που ανακοινώνει, αφού είναι πάγια η τακτική του να προσπαθεί να κρύψει τις ισραηλινές απώλειες. 

Επίσης, η οργάνωση Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε τρεις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε «ζωτικές» ισραηλινές θέσεις στο βόρειο Ισραήλ, καθώς και στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν.  Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι αναχαίτισε ένα drone από τα ανατολικά.

Προετοιμασίες για το χτύπημα στο Ιράν

Την ίδια ώρα, το κράτος - δολοφόνος συνεχίζει με τις ΗΠΑ τις προετοιμασίες για το χτύπημα στο Ιράν.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπ. Νετανιάχου, αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σχετικά με τα σχέδια επίθεσης στο Ιράν, σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους. 

Ο Νετανιάχου ακύρωσε το προγραμματισμένο για σήμερα ταξίδι του υπουργού Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, στην Ουάσιγκτον, με ισραηλινά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός θέλει πρώτα να εγκριθούν τα σχέδια για επίθεση στο Ιράν από το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ.

Το βράδυ της Τρίτης, ο ισραηλινός πρωθυπουργός είχε πολύωρες συναντήσεις με ανώτερους υπουργούς και στρατηγούς για να καταλήξουν στο εύρος και το χρονοδιάγραμμα των επιθέσεων του Ισραήλ.

(Πηγή: Al Jazeera, Axios, Al Manar)

902

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Επιθέσεις της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ - Στόχος και η πλατφόρμα αερίου «Λεβιάθαν»

Πηγή φωτο: walla.co.il

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε κύμα ρουκετών στην περιοχή της Χάιφα και τα περίχωρά της το πρωί της Τετάρτης, στοχεύοντας και την πλατφόρμα αερίου του κοιτάσματος «Λεβιάθαν».

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στις διαδοχικές ισραηλινές επιθέσεις στην περιοχή Dahiya στα νότια της Βηρυτού και στις νότιες περιοχές του Λιβάνου.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, εκτοξεύτηκαν τουλάχιστον 10 ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ και σήμανε συναγερμός από τη Χάιφα έως την Καισαρεία στα βόρεια των κατεχόμενων εδαφών. Το ισραηλινό Channel 14 έκανε λόγο για ενεργοποίηση του αμυντικού συστήματος «Σφεντόνα του Δαβίδ» για να αναχαιτίσει δύο πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς την περιοχή της Χάιφα.

Ο ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος «Walla» ανέφερε ότι η Χεζμπολάχ εκτόξευσε πύραυλο στην πλατφόρμα εξόρυξης αερίου «Λεβιάθαν», δημοσιεύοντας και σχετική φωτογραφία (δείτε παραπάνω).

Στο επίκεντρο των ενεργειακών σχεδιασμών των ιμπεριαλιστών ο «Λεβιάθαν»

Η Χάιφα είναι η μεγαλύτερη πόλη στα βόρεια του Ισραήλ και ένα σημαντικό λιμάνι στις ακτές της Μεσογείου. Αποτελεί  επίσης κέντρο της βαριάς βιομηχανίας, της διύλισης πετρελαίου και της χημικής βιομηχανίας.

Η πλατφόρμα «Λεβιάθαν» βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα στα ανοικτά της παραλίας Ντορ, δίπλα στον κόλπο της Χάιφα και αποτελεί αιχμή του δόρατος στους σχεδιασμούς της ισραηλινής κυβέρνησης για μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό κόμβο, στο πλαίσιο των νέων δρόμων της ενέργειας στη Μέση Ανατολή, που, όπως αποδεικνύεται με τραγικό τρόπο και στη συγκεκριμένη περίπτωση, χαράζουν οι ιμπεριαλιστές -κυριολεκτικά- με το αίμα των λαών.

Χάρτης με αγωγούς που περνούν από το Ισραήλ και τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη

Πάντως, οι σχεδιασμοί αυτοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες -προς τον παρόν- λόγω της πολεμικής κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

Πρόσφατα, ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός Chevron, που κατέχει το 39,66% του Λεβιάθαν, αποφάσισε να αναστείλει μέχρι τον Απρίλιο του 2025 τις εργασίες για την τοποθέτηση ενός τρίτου υποθαλάσσιου αγωγού από την πλατφόρμα προς την Χάιφα, λόγω της κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή. Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, το πρώτο φυσικό αέριο επρόκειτο να ρέει μέσω του αγωγού στο δεύτερο εξάμηνο του 2025, αλλά τώρα  η ολοκλήρωση του έργου θα καθυστερήσει τουλάχιστον έξι μήνες.

Αν και δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην παροχή αερίου εντός του Ισραήλ, η καθυστέρηση σημαίνει ότι θα υπάρξει λιγότερο αέριο για εξαγωγή, δεδομένου ότι το 78% του εξαγόμενου αερίου πέρυσι προήλθε από το κοίτασμα Λεβιάθαν.

(Πηγή: Irna, Walla, Channel 14)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.