Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

ΚΝΕ: «Στρατηγέ, ο άνθρωπος έχει ένα ελάττωμα: Ξέρει να σκέφτεται!» (VIDEO)

ΣΠΟΤ ΤΗΣ ΚΝΕ

«Στρατηγέ, ο άνθρωπος έχει ένα ελάττωμα: Ξέρει να σκέφτεται!» (VIDEO)

«Στρατηγέ, ο άνθρωπος είναι χρήσιμος πολύ.

Ξέρει να πετάει, ξέρει και να σκοτώνει.

Μόνο που έχει ένα ελάττωμα:

Ξέρει να σκέφτεται»...

Με αυτούς τους στίχους του Μπ. Μπρεχτ, η ΚΝΕ εκφράζει με ηχηρό τρόπο την αλληλεγγύη και τη στήριξή της σε όλους τους νέους στρατευμένους που εναντιώνονται με όλους τους τρόπους στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που διεξάγονται στη "γειτονιά" μας.

Η απόπειρα στοχοποίησης και τρομοκράτησης κληρωτού στρατευμένου, μέλους της ΚΝΕ, από βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στη στήριξη της χώρας μας στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και την αλληλεγγύη του στους λαούς της περιοχής θα πέσει στο κενό!

Στο σποτ ακούγεται το κομμάτι «Στρατηγέ» από το «Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου» του Μπ. Μπρεχτ σε μελοποίηση Θάνου Μικρούτσικου και ερμηνεία Γιάννη Κούτρα.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.