Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Οι ιουδαιοναζί συνεχίζουν τις σφαγές ενώ εξελίσσονται ολέθριες ιμπεριαλιστικές «διαβουλεύσεις» ➽ Τουλάχιστον 800 νεκροί και πάνω από 1.000 τραυματίες τις τελευταίες 20 μέρες στη βόρεια Γάζα ➽ 10.000 οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι και 200 έχουν απαχθεί από τον ισραηλινό στρατό ➽ Η ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων οπλίζει το κράτος-δολοφόνο

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Το Ισραήλ συνεχίζει τις σφαγές ενώ εξελίσσονται ολέθριες ιμπεριαλιστικές «διαβουλεύσεις»

 

Πέμπτη 24/10/2024 - 19:27

Οι δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ σε χώρες της Μέσης Ανατολής, τα ανοσιουργήματα στη Γάζα και η μετατροπή του Λιβάνου σε κόλαση συνεχίζονται την ίδια στιγμή που εξελίσσονται μια σειρά από «διαβουλεύσεις» και ενέργειες επί του πεδίου των ιμπεριαλιστών. 

Ενδεικτικό της συνεχούς κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην περιοχή είναι πως η Τουρκία εχθές βομβάρδισε 47 στόχους σε περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, στο φόντο της χθεσινής ένοπλης επίθεσης - για την οποία η Τουρκία έχει κατηγορήσει το κουρδικό PKK - στην κρατική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TUSAS) στην Άγκυρα που είχε ως αποτέλεσμα 5 νεκρούς.

Τουλάχιστον 800 νεκροί και πάνω από 1.000 τραυματίες τις τελευταίες 20 μέρες στη βόρεια Γάζα

Στο σχολείο της περιοχής Nuseirat το τελευταίο ισραηλινό χτύπημα δολοφόνησε 17 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά και ένα βρέφος 11 μηνών. Τα σχολεία της περιοχής είναι γεμάτα και κατακλύζονται από κόσμο, τη στιγμή που το Ισραήλ συνεχίζει τα ανοσιουργήματα του βομβαρδίζοντας σχολεία και χώρους, όπου συγκεντρώνονται οι χιλιάδες εκτοπισμένοι, πεινασμένοι και διψασμένοι Παλαιστίνιοι.

Αδιανόητοι είναι οι αριθμοί που βγαίνουν στη δημοσιότητα και αφορούν τη βόρεια Γάζα, αφού είναι η 20ή μέρα, που το κράτος - δολοφόνος βομβαρδίζει την περιοχή. Αναλυτικότερα, 800 έχουν φτάσει οι νεκροί, παραπάνω από 1.000 είναι οι τραυματίες, 10.000 είναι οι εκτοπισμένοι και 200 Παλαιστίνιοι έχουν απαχθεί από τον ισραηλινό στρατό. Επίσης, οι ισραηλινοί διέταξαν ομάδες διάσωσης να φύγουν από το βορρά.

Εντείνονται οι ολέθριες ιμπεριαλιστικές «διαβουλεύσεις»

Σήμερα στο Παρίσι οργανώθηκε διεθνής διάσκεψη για «την Υποστήριξη του Λαού και της Κυριαρχίας του Λιβάνου» ύστερα από πρωτοβουλία του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Η Γαλλία, προφανώς που έχει καταδυναστεύσει τον Λίβανο εδώ και σχεδόν έναν αιώνα και διατηρεί ισχυρά συμφέροντα στην περιοχή, δεν ενδιαφέρεται για το δράμα που βιώνουν οι κάτοικοι του Λιβάνου, αλλά για την προώθηση των δικών της συμφερόντων στη περιοχή. 

Στο πλαίσιο αυτή της διάσκεψης φέρεται πως αποφασίστηκε πέρα από χρήματα για «ανθρωπιστική βοήθεια» (800 εκ. ευρώ) να δοθούν και 200 εκ. ευρώ ουσιαστικά για την υποστήριξη των στρατιωτικών ικανοτήτων του Λιβάνου. 

Είναι ενδεικτικό ότι χώρες όπως η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και άλλες που «οπλίζουν» το χέρι του Ισραήλ ώστε να συνεχίζει τις σφαγές σε Γάζα και Λίβανο μέσω αυτή της διάσκεψης αποφάσισαν να δώσουν κάποια εκατομμύρια ευρώ για «ανθρωπιστική βοήθεια» στον Λίβανο... Σε ένα απόγειο ιμπεριαλιστικής φαιδρότητας και κυνισμού ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως «η διεθνής κοινότητα στάθηκε στο ύψος της πρόκλησης» και πως «οι ΗΠΑ είναι μεταξύ των μεγαλύτερων χορηγών με ποσό 300 εκατομμυρίων δολαρίων»!

Ταυτόχρονα ΗΠΑ και Ισραήλ συνεχίζουν τις «διαβουλεύσεις» για τα... «χαρακτηριστικά» που θα έχει το ανακοινωμένο νέο χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν. 

Μέσω μια σειράς διαρροών για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αν. Μπλίνκεν, σε χώρες της Μ. Ανατολής και της συνάντησης που είχε με τον Μ. Νετανιάχου τα ευρωατλαντικά φερέφωνα παρουσιάζουν διάφορα «σχέδια των ΗΠΑ» για να «τελειώσει η σύγκρουση»... Ακόμα και σε αυτά που διαρρέουν - πέρα δηλαδή από το κατά πόσο ευσταθούν όσα γράφονται- είναι ενδεικτικό πως σε κάθε περίπτωση ενταφιάζουν το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού σε μια ελεύθερη πατρίδα την ίδια στιγμή που συντονίζουν με το Ισραήλ μια νέα επίθεση στο Ιράν. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο γενικός διοικητής των «Φρουρών της Επνάστασης» του Ιράν σε σχόλιό του για το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας THAAD, που προμηθεύτηκε το Ισραήλ από τις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε πως «Ό,τι επιθυμείτε να πυροβολήσετε, οι εχθροί σας θα σας πυροβολήσουν αρκετές φορές πιο δυνατά. Δεν μπορείτε να βγείτε νικητές σε αυτή την ιστορία» και πως «ο κόσμος πλέον γνωρίζει τις ΗΠΑ από τις βόμβες που πέφτουν στα παιδιά της Γάζας και του Λιβάνου»

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.