Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

367 μέρες αδιάκοπης σφαγής ➽ Με συνεργούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ➽ Δημήτρης Κουτσούμπας: Ένας χρόνος γενοκτονίας του λαού της Παλαιστίνης ➽ Εδώ και τώρα να πάψει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και να αναγνωριστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 ➽➽ Νέα κατάπτυστη δήλωση ελληνικής κυβέρνησης ➽ Εκφράζει «αλληλεγγύη» στο Ισραήλ και επικαλείται το «δικαίωμα» του κράτους-δολοφόνου να σφαγιάζει τους λαούς της Μέσης Ανατολής

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Εδώ και τώρα να πάψει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και να αναγνωριστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε την εξής δήλωση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου γενοκτονίας του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ:

«Σήμερα, έναν χρόνο από την έναρξη της γενοκτονίας του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, το πρόσχημα της επίθεσης της Χαμάς έχει πλέον καταρρεύσει.

Πάνω από 40.000 νεκροί Παλαιστίνιοι, χιλιάδες ακόμα στον Λίβανο, ισοπεδωμένες πόλεις και ξεριζωμένοι. Το κράτος του Ισραήλ, που κατέχει εδώ και δεκαετίες παράνομα τα εδάφη της Παλαιστίνης, αλλά και εδάφη της Συρίας και του Λιβάνου, αιματοκυλά πλέον ολόκληρη τη Μέση Ανατολή με τις πλάτες των ΝΑΤΟικών συμμάχων του. Θύμα αυτής της πολιτικής συνεχίζει να γίνεται και ο ίδιος ο λαός του Ισραήλ, όπως και έγινε και πριν έναν χρόνο.

Το ΚΚΕ σταθερά προβάλλει με συνέπεια τις θέσεις του. Τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα να σταματήσουν να παίζουν τον ρόλο "Πόντιου Πιλάτου".

Καλούμε τον ελληνικό λαό, τη νεολαία και τους φορείς του κινήματος να οργανώσουν την πάλη τους:

- Εδώ και τώρα να πάψει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

- Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής.

- Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να στέλνει φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα, πυροβολαρχίες στη Σαουδική Αραβία, να παραχωρεί ελληνικό έδαφος και στρατιωτικές βάσεις για να συνεχίζεται η γενοκτονία και η αιματοχυσία των λαών της περιοχής». 

902

ΝΕΑ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Εκφράζει «αλληλεγγύη» στο Ισραήλ και επικαλείται το «δικαίωμα» του κράτους-δολοφόνου να σφαγιάζει τη Μ. Ανατολή

Ο Παλαιστινιακός λαός πληρώνει με το αίμα του το «δικαίωμα» του ισραηλινού κατακτητή «να ζει με ασφάλεια»...

Πηγή: Associated Press

«Την αλληλεγγύη» της στο Ισραήλ εκφράζει προκλητικά η ελληνική κυβέρνηση, με αφορμή την 7η Οκτώβρη, τη στιγμή που το κράτος-δολοφόνος έχει προκαλέσει μια τεράστια σφαγή στον Παλαιστινιακό λαό και τον λαό του Λιβάνου, ενώ σπρώχνει τη Μέση Ανατολή σε έναν γενικευμένο πόλεμο. 

Το υπουργείο Εξωτερικών επικαλείται το «δικαίωμα του» Ισραήλ «να ζει με ασφάλεια», δηλαδή να κατέχει τα παλαιστινιακά εδάφη και να βομβαρδίζει τις χώρες της περιοχής. Μάλιστα, αναπαράγοντας την άθλια ευρωατλαντική προπαγάνδα που βαφτίζει «αντισημιτισμό» κάθε διαμαρτυρία ενάντια στις ισραηλινές σφαγές, τη γενοκτονία και των Παλαιστινίων και την κατοχή των εδαφών τους, το ΥΠΕΞ δηλώνει ότι «η ανησυχητική έξαρση του αντισημιτισμού σε όλο τον κόσμο απαιτεί συλλογική προσπάθεια, ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν θα είναι ανεκτός».

Κατόπιν όλων αυτών και αφού η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει ενεργά το μακελειό, αλλά και τις πολεμικές προετοιμασίες απέναντι στο Ιράν, μαζί με τους άλλους Ευρωατλαντικούς συμμάχους του Ισραήλ, το υπουργείο Εξωτερικών ζητάει «την άμεση κατάπαυση του πυρός για την ανακούφιση όλων των αμάχων» και «την αύξηση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη». Επίσης, ζητάει «την έναρξη του σχεδιασμού για την επόμενη μέρα το συντομότερο δυνατό», πάνω στα συντρίμμια που θα έχει αφήσει η ισραηλινή βαρβαρότητα. 

«Έναν χρόνο μετά τα φρικτά τρομοκρατικά χτυπήματα της 7ης Οκτωβρίου, δεν ξεχνάμε. Ο λαός του Ισραήλ έχει το δικαίωμα να ζει με ασφάλεια. Επαναλαμβάνουμε επίσης την έκκλησή μας για άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων», ανέφερε με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.