Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

379 μέρες αδιάκοπης σφαγής ➽ Με συνεργό την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ Πάνω από 30 νεκροί στον καταυλισμό της Τζαμπάλια ➽ Νέο χτύπημα στον Λίβανο ➽ Επίθεση στο σπίτι του Νετανιάχου

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Συνεχίζει το μακελειό του Παλαιστινιακού λαού το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ

Πηγή φωτό: Associated Press

Με αλλεπάλληλες νέες εγκληματικές επιθέσεις εναντίον αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας που ανεβάζουν συνεχώς τον αριθμό των θυμάτων και με παραπέρα ενίσχυση του βάρβαρου αποκλεισμού του παλαιστινιακού θύλακα, ιδιαίτερα στη βόρεια Γάζα, εντείνοντας ακόμα παραπέρα το μαρτύριο της πείνας, το Ισραήλ εντείνει τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, με τις «πλάτες» ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα εναντίον κατοικίας στο προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μαγάζι στο κέντρο της Γάζας, μετέδωσε σήμερα το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, προσθέτοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αγνοούμενοι κάτω από τα συντρίμμια.

Εξάλλου οι υγειονομικές αρχές της Γάζας κατηγόρησαν σήμερα τον ισραηλινό στρατό ότι περικύκλωσε και βομβάρδισε το ινδονησιακό νοσοκομείο στην Μπέιτ Λαχία, στο βόρειο τμήμα του θύλακα, τραυματίζοντας περισσότερους από 40 ανθρώπους.

«Τα ισραηλινά άρματα μάχης περικύκλωσαν πλήρως το νοσοκομείο, έκοψαν την ηλεκτροδότηση και άνοιξαν πυρ με οβίδες με στόχο τον δεύτερο και τον τρίτο όροφο», δήλωσε ο διευθυντής του ιδρύματος Μαρουάν Σουλτάν.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς ανέφερε πως τα πλήγματα είχαν στόχο τους επάνω ορόφους του νοσοκομείου και πως «περισσότεροι από 40 ασθενείς» τραυματίσθηκαν, καθώς και ιατρικό προσωπικό.

Πάνω από 30 νεκροί από χτύπημα του καταυλισμού στην Τζαμπάλια

Πηγή: Associated Press

Χαρακτηριστικά, στην Τζαμπάλια, στη βόρεια Γάζα, όπου χθες στάλθηκαν νέες ενισχύσεις του ισραηλινού κατοχικού στρατού κάτοικοι της περιοχής επεσήμαναν ότι ισραηλινά τανκ έχουν φτάσει στο κέντρο του καταυλισμού, βομβαρδίζοντας σφοδρά από αέρος και εδάφους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 33 άνθρωποι και δεκάδες να τραυματιστούν. Ο συγκεκριμένος προσφυγικός καταυλισμός είναι ο μεγαλύτερος από τους οκτώ ιστορικούς προσφυγικούς καταυλισμούς της Γάζας.  

«Ο αριθμός των θυμάτων (…) ανέρχεται σε 33 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες», ανέφερε ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας της Χαμάς.

Η κυβέρνηση της Γάζας επιβεβαίωσε τον αριθμό και ανέφερε πως 21 από τους νεκρούς ήταν γυναίκες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, τανκς ανατίναξαν δρόμους και σπίτια καθώς εισέβαλαν στην περιοχή.

Όπως ανέφεραν τα σωστικά συνεργεία ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε τουλάχιστον 85, ενώ περισσότεροι άνθρωποι παραμένουν κάτω από τα ερείπια.

Πριν από τις νέες επιδρομές, το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανέφερε ότι τουλάχιστον 39 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων οι 20 στην Τζαμπάλια, είχαν σκοτωθεί από ισραηλινά στρατιωτικά πλήγματα σε όλη τη Γάζα, χθες Παρασκευή.

 

Οι κάτοικοι της Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα ανέφεραν ότι ο ισραηλινός στρατός καταστρέφει καθημερινά δεκάδες σπίτια, με πυρά τόσο από αέρος όσο και από το έδαφος και τοποθετώντας βόμβες στα κτήρια, τις οποίες στη συνέχεια πυροδοτεί από απόσταση.

Ιατρική πηγή στο νοσοκομείο Αλ Άουντα δήλωνε λίγο νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πως στο κέντρο επειγόντων περιστατικών της δομής υγείας διακομίστηκαν «22 νεκροί και 70 τραυματίες» έπειτα από βομβαρδισμό με στόχο τον τομέα Ταλ αζ Ζαατάρ του καταυλισμού προσφύγων στην Τζαμπάλια.

Ερωτηθείς από το AFP για τον βομβαρδισμό και τους στόχους, ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε αμέσως, αλλά εκπρόσωπός του περιορίστηκε να πει πως ο στρατός βρίσκεται σε διαδικασία «επαλήθευσης».

Σε μια άλλη επίθεση, σύμφωνα με το Al Jazeera ο ισραηλινός στρατός σκότωσε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 15 σε βομβαρδισμό σπιτιού στην περιοχή αλ Ταουμπάχ της Τζαμπάλια.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι δυνάμεις του, που επιχειρούν στην Τζαμπάλια τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σκότωσαν την Πέμπτη δεκάδες μαχητές σε μάχη, καθώς και ότι πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές και κατέστρεψαν στρατιωτικές υποδομές.

Ακόμα σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, χθες, Παρασκευή, οι κάτοικοι της Τζαμπάλια και δύο κοντινών πόλεων δήλωσαν ότι οι επικοινωνίες και οι υπηρεσίες διαδικτύου διακόπηκαν, διαταράσσοντας τις επιχειρήσεις διάσωσης και τη δυνατότητα των ανθρώπων που επλήγησαν από τις ισραηλινές επιχειρήσεις να ζητήσουν βοήθεια.

Η κλιμάκωση της επιχείρησης στην Τζαμπάλια ήρθε μία ημέρα αφότου το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον υπ’ αριθμόν ένα εχθρό της χώρας, τον Γιαχία Σινουάρ, επικεφαλής της Χαμάς, τον οποίο κατηγορεί για την εντολή της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα των New York Times, που επικαλείται τον ιατροδικαστή που ήταν επικεφαλής της νεκροψίας στο Ισραήλ, ο θάνατος του αρχηγού της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, προήλθε από σφαίρα που τον τραυμάτισε στο κεφάλι. 

Χτύπημα και στον Λίβανο

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινό πλήγμα που είχε στόχο, τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Βηρυτό με το βόρειο Λίβανο, ένας δρόμος που γίνεται στόχος για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου. «Πλήγμα του ισραηλινού εχθρού σε όχημα στην Τζουνιέχ στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους», ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Σύμφωνα με το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI, «τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν με στόχο ένα όχημα (...) μέσα στο οποίο βρίσκονταν ένας άνδρας και η σύζυγός του στον αυτοκινητόδρομο».

Το ANI διευκρίνισε πως τα δύο πρόσωπα που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο διέφυγαν και κατέφυγαν σε ζώνη με δένδρα κατά μήκος του δρόμου, πριν στοχοθετηθούν και πάλι και τελικά σκοτωθούν.

Επίθεση κατά της κατοικίας του Νετανιάχου

Ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα εκτοξεύθηκε εναντίον της ιδιωτικής κατοικίας του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια, ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού, μετά την ανακοίνωση από τις ένοπλες δυνάμεις ότι ένα drone προερχόμενο από το Λίβανο έπληξε μια «δομή» σ' αυτή την παραλιακή πόλη του κεντρικού Ισραήλ.

«Ένα drone εκτοξεύθηκε προς την κατοικία του πρωθυπουργού στην Καισάρεια. Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του δεν ήταν εκεί και το επεισόδιο δεν προκάλεσε θύματα», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες του Νετανιάχου.

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι αναχαίτισε "εναέριο στόχο" που πλησίαζε στο έδαφός του από τη Συρία. Σύμφωνα με τον στρατό, "ένας ύποπτος εναέριος στόχος που πλησίαζε στο ισραηλινό έδαφος από τη Συρία αναχαιτίστηκε από την πολεμική αεροπορία πριν εισέλθει" στο ισραηλινό έδαφος.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την πλευρά του, δήλωσε ότι δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύθηκαν από την "Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ", είχαν διασχίσει τον ουρανό της Συρίας προτού αναχαιτιστούν από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.