Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

ΚΚΕ: Κάτω τα χέρια από τον Γράμμο! - Κινητοποίηση την Κυριακή στην Αετομηλίτσα

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κάτω τα χέρια από τον Γράμμο! - Κινητοποίηση την Κυριακή στην Αετομηλίτσα

Κινητοποίηση διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ στην Αετομηλίτσα την Κυριακή 13 Οκτώβρη στις 9.30 το πρωί μπαίνοντας μπροστά στην υπεράσπιση του Γράμμου και καλεί τους κάτοικους των Mαστοροχωρίων, όλων των χωριών του Γράμμου να υπερασπιστούν τα βουνά που τους ανήκουν.

Υπογραμμίζει πως «οι κάτοικοι αυτών των χωριών δεν έχουν δώσει καμία εξουσιοδότηση στην Περιφερειακή Αρχή να παρέμβει, να τα καταστρέψει, να τα εκμεταλλευτεί προς όφελος της κερδοφορίας. Έχουν κάθε λόγο να σταθούν απέναντι σε κάθε προσπάθεια ισοπέδωσης του περιβάλλοντος και της ιστορίας μας.

Σε μία περιοχή που έχει χαρτογραφηθεί ως "Περιοχή Άνευ Δρόμων", σε μία περιοχή εντός της προστατευόμενης περιοχής του δικτύου Natura 2000 με την επωνυμία "Κορυφές Όρους Γράμμου" έχουν μπει με το "έτσι θέλω" της Περιφερειακής Αρχής μπουλντόζες και σκαπτικά μηχανήματα, έχουν φτάσει ψηλά στηναλπική ζώνη, σε υψόμετρα που βρίσκονται πάνω από τα 2.100 μέτρα υλοποιώντας διάνοιξη δρόμων που δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες των κατοίκων των γύρω χωριών, με τις ανάγκες του λαού.

Η ομορφιά του Γράμμου δεν περιορίζεται στο φυσικό κάλλος. Στον Γράμμο αντανακλάται η ομορφιά της αγωνιστικής στάσης, η ομορφιά του λαϊκού αγώνα για ανώτερα ιδανικά, η πολύτιμη παρακαταθήκη της ταξικής πάλης, της κορυφαίας μάχης του λαού μας. Ο Γράμμος έχει τα χνάρια του μαχητών και μαχητριών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ιστορία που δίνει στα βουνά μας ξεχωριστή ομορφιά.

Δεν θα ανεχτούμε προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων, είτε για ανεμογεννήτριες, είτε για τουριστικά συμφέροντα, να λεηλατηθούν αυτά τα βουνά. Πόσο μάλλον δεν θα επιτρέψουμε καμία διευκόλυνση προς το μνημείο Γκέσου, το έμβλημα μίσους της αστικής τάξης προς τον αγωνιζόμενο λαό.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για όλο το νομικό οπλοστάσιο που επιτρέπει, παρά τη διαφωνία της επιστημονικής κοινότητας και των ίδιων των κατοίκων, να γίνονται "έργα" κατά πώς βολεύει τον εκάστοτε σχεδιασμό της.

  • Να σταματήσουν τώρα όλες οι εργασίες.
  • Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι ζημιές που έχουν ήδη γίνει με ευθύνη της κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.