Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ ➽ Συγκλονιστικές στιγμές στη συναυλία μνήμης για τα Τέμπη ➽ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ! ➽ Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! ➽ Θοδωρής Κωτσαντής: Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί ➽ Το είπαμε και το κάναμε πράξη! ➽ VIDEO

ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ

Συγκλονιστικές στιγμές στη συναυλία μνήμης για τα Τέμπη - ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ! Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Τέμπη. 28.2.2023. Μια ημερομηνία χαραγμένη στη μνήμη του λαού και της νεολαίας. Δεν ξεχνάμε. Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Το σύνθημα που δόνησε όλη τη χώρα στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις μετά το έγκλημα στην κοιλάδα των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, παραμένει ολοζώντανο, όχι μόνο γιατί δεν ξεχνάμε,αλλά γιατί επιβεβαιώνεται δραματικά με χίλιες δυο αφορμές.

Το μήνυμα ότι «δεν ξεχνάμε» στέλνει το μεγάλο πλήθος κόσμου που συνέρρεε από νωρίς στη συναυλία που διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Καλλιμάρμαρο από τον Σύλλογο Συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Το μήνυμα αυτό έστειλαν και Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, που με κατακόκκινα μπλουζάκια με το σύνθημα «το έγκλημα στα Τέμπη δε θα συγκαλυφθεί» μοίραζαν το «εισιτήριο χωρίς επιστροφή» δείχνοντας ότι το έγκλημα αυτό έχει ιστορία. «Δεν ξεχνάμε τις μεγάλες διαδηλώσεις εργαζόμενων, φοιτητών, μαθητών που με τα σωματεία τους και τους φοιτητικούς συλλόγους διατράνωσαν το σύνθημα ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας και έδειξαν τη δύναμή μας. Έτσι συνεχίζουμε και στη μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 20 Νοέμβρη με σύνθημα λεφτά για μισθούς - παιδεία - υγεία, Έξω η Ελλάδα από του πολέμου τα σφαγεία», ανέφερε μεταξύ άλλων το κάλεσμα που μοίραζαν.

Θ. Κωτσαντής: Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί: Το είπαμε και το κάναμε πράξη!

Σε δήλωση του, πριν την έναρξη της συναυλίας, ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ τόνισε:

«Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί. Το είπαμε και το κάναμε πράξη στις συγκλονιστικές και μεγαλειώδεις παρεμβάσεις του λαού και της νεολαίας, τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή. Σήμερα είμαστε εδώ και συνεχίζουμε γιατί δεν ξεχνάμε τους 57 αδικοχαμένους στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, γιατί δεν συγχωρούμε και αντιστεκόμαστε στην αντιλαϊκή πολιτική απελευθέρωσης των μεταφορών της ΕΕ. Την πολιτική του "πάμε κι όπου βγει", που θυσιάζει τις ζωές μας στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. Είμαστε εδώ για να μην συγκαλυφθούν οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες των υπουργών της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη μόρφωση, τις σπουδές, την Υγεία, τη δουλειά με δικαιώματα και τη ζωή που μας αξίζει. Είμαστε εδώ, όπως θα είμαστε παρόντες και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 20 του Νοέμβρη. Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών είμαστε φωνή»!

«Μακάρι να μη χρειαζόταν να είμαστε εδώ απόψε, μακάρι να ήμασταν με τα αγαπημένα μας πρόσωπα μαζί στη ζωή». Με αυτά τα λόγια οι διοργανωτές καλωσόρισαν το πλήθος. Να μνημονεύσουμε τους ανθρώπους που άδικα έφυγαν τόσο νωρίς, σημείωσαν ακόμα στο άνοιγμα. Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων άνοιξε τη συναυλία με ένα μοιρολόι που έγραψε προς τιμήν της νιότης που χάθηκε στο έγκλημα των Τεμπών. «Όρκο βαρύ σου δίνουμε, ν' ακούσουν οι ουρανοί, πως θα δικαιωθούμε ο,τι κ να γενεί»,σημείωσε.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή οι Κοινοί Θνητοί λέγοντας γι αυτούς ήρθαμε να παίξουμε, για τους 57 ανθρώπους που χάθηκαν άδικα και για όλους εσάς, τα παιδιά που δεν κάθονται καλά. «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί» ξεκαθάριζε το πανό των φοιτητικών συλλόγων που απλώθηκε στην αρένα.

Επίσης, σε μια παρέμβαση κατά τη διάρκεια της συναυλίας ο Αντ. Μειμάρης εκ μέρους του συγκροτήματος των ΚΘ, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «για εμάς το έγκλημα στα Τέμπη ήταν κρατική δολοφονία» και τόνισε ότι υπεύθυνες είναι όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα που με την πολιτική της ΕΕ απαξίωσαν τον σιδηρόδρομο. Υπογράμμισε ακόμα ότι «Μας εξοργίζει η προσπάθεια συγκάλυψης» και υπογράμμισε ότι «σαν συγκρότημα κ σαν άνθρωποι είμαστε στο πλευρό αυτών που αγωνίζονται για ασφαλείς μεταφορές, για μεροκάματο κ.λπ. Στέλνουμε την αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται για λευτεριά όπως και στους φαντάρους που υπερασπίζονται τα ιδανικά τους, τόνισε ξεσηκώνοντας θύελλα χειροκροτημάτων. 

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» είπαν στο τέλος του προτελευταίου τραγουδιού τους «Του κόσμου οι λαοί». Είναι πολύ ωραίο να περνάνε κι άλλα μηνύματα σε μια συναυλία, ανέφερε από μικροφώνου ο ΜητσοΦου ενώ ολοκλήρωσαν την παρουσία τους με το τραγούδι που έγραψαν για το έγκλημα στα Τέμπη και ακουγόταν στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας, «Το έγκλημά τους μην αφήσεις να ξεχαστεί...».

Και εκείνη την ώρα, απ' έξω από το Καλλιμάρμαρο περνούσαν κορνάροντας οι απεργοί διανομείς, αποτίοντας τα σέβη τους στην μνήμη των θυμάτων του εγκλήματος στα Τέμπη και δίνοντας τον δικό τους αγώνα για τη ζωή και το μεροκάματο. 

Στη συναυλία παραβρίσκεται αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του, Θοδωρή Κωτσαντή.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.