Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

368 μέρες αδιάκοπης σφαγής ➽ Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταγγέλλει 1.140 επιθέσεις στην υγειονομική περίθαλψη στην Παλαιστίνη από τα... «στοχευμένα πλήγματα» του κράτους-δολοφόνου

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Καταγγέλλει 1.140 επιθέσεις στην υγειονομική περίθαλψη στην Παλαιστίνη από τα... «στοχευμένα πλήγματα» του κράτους-δολοφόνου

Πηγή: Associated Press

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανάρτηση του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, από τον περασμένο Οκτώβριο, έχουν επαληθευτεί 1.140 επιθέσεις στην υγειονομική περίθαλψη στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη – 516 στη Γάζα και 624 στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Οι επιθέσεις στην υγειονομική περίθαλψη αφορούν πλήγματα σε υποδομές, ασθενοφόρα αλλά και στο ίδιο το υγειονομικό προσωπικό!

Πέρυσι τέτοιες μέρες ο στρατός του Ισραήλ για να «δικαιολογήσει» τα ανοσιουργήματα του, που έσφαζε ακόμα και μέσα σε νοσοκομεία, είχε καταγραφεί να «μεταφέρει» ο ίδιος όπλα μέσα σε εγκαταστάσεις νοσοκομείων για να ισχυρίζεται μετά πως «ήταν κέντρα της Χαμάς»!

Για να γίνουν αντιληπτά τα εγκλήματα κατά πάντων που διαπράττει το Ισραήλ με τη στήριξη των συμμάχων του, όπως ανέφερε επίσης αξιωματούχος του ΠΟΥ και στον Λίβανο έχουν κλείσει ήδη 5 νοσοκομεία και 4 είναι μόνο εν μέρει λειτουργικά λόγω των σφοδρών επιδρομών του κράτους-τρομοκράτη που έχει μετατρέψει τη ζωή και του Λιβανέζικου λαού σε κόλαση. 

Όπως αναφέρεται, από τις επιθέσεις του Ισραήλ μέσα σε έναν χρόνο, έχουν χάσει τη ζωή τους 1.000 υγειονομικοί υπάλληλοι στη Γάζα και 77 στον Λίβανο!

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.