Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Δράση (ΕΚΔ): Αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου ➽ Το Ισραήλ κάλεσε σε «εκκένωση» του 10% του εδάφους του Λιβάνου στο πλαίσιο της... «περιορισμένης» εισβολής του ➽ Μπουρλότο στη Μέση Ανατολή ➽ Συνεχίζονται οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί και η χερσαία εισβολή στον Λίβανο ➽ Βομβάρδισαν περιοχή κοντά σε νοσοκομείο ➽ Πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ ➽ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ συγκεντρώνουν στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή ➽ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ➽ Πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Σε εξέλιξη πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τον ισραηλινό στρατό αναφέρουν ότι η ιρανική επίθεση στο Ισραήλ είναι σε εξέλιξη και οι σειρήνες του συναγερμού ηχούν σε ολόκληρη τη χώρα. Οι αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 100 βαλλιστικούς πυραύλους που έχουν εκτοξευθεί από το Ιράν στο Ισραήλ.

*

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου

Το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Δράσης (ΕΚΔ) με θέμα «Η δουλειά των κομμάτων της ΕΚΔ στη νεολαία».

Την εισαγωγική ομιλία στην τηλεδιάσκεψη έκανε ο Άστορ Γκαρσία, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργαζομένων Ισπανίας, ενώ ακολούθησαν τοποθετήσεις από τα υπόλοιπα κόμματα της ΕΚΔ.

Η τοποθέτηση του ΚΚΕ έγινε από τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος.

Οι τοποθετήσεις των Κομμάτων στην τηλεδιάσκεψη έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΚΔ: www.eurcomact.org

Επιπλέον, τα Κόμματα της ΕΚΔ που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση αλληλεγγύης με τους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου:

«Τα κόμματα της ΕΚΔ που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη “Για τη δουλειά των κομμάτων της ΕΚΔ στη νεολαία” που πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου καταδικάζουν τις εγκληματικές επιθέσεις που πραγματοποιεί το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και το Λίβανο.

Τα κόμματα της ΕΚΔ απαιτούν τον άμεσο τερματισμό κάθε ισραηλινής επίθεσης και εκφράζουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, την αντίστασή τους και τα κομμουνιστικά κόμματα της περιοχής.

Τα Κόμματα της ΕΚΔ καλούν την εργατική τάξη στην Ευρώπη να συνεχίσει και να ενισχύσει τις κινητοποιήσεις ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστινίων και τις βάρβαρες επιθέσεις του Ισραήλ στο έδαφος του Λιβάνου, καθώς και ενάντια στη συνεργασία της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων με την ισραηλινή κυβέρνηση και την εμπλοκή τους σε αυτή τη σφαγή ενάντια στους λαούς».

902

ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ

Το Ισραήλ κάλεσε σε «εκκένωση» του 10% του εδάφους του Λιβάνου στο πλαίσιο της... «περιορισμένης» εισβολής του

Πηγή: Associated Press

Τη στιγμή που τα φερέφωνα της ευρωατλαντικής προπαγάνδας αναμασούν τα περί «περιορισμένης εισβολής» του κράτους-δολοφόνου (που συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο και σε άλλες χώρες της περιοχής) στο έδαφος του Λιβάνου, ο ισραηλινός στρατός έδωσε σήμα κλιμάκωσης των επιθέσεών του.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσαν οι «Times of Israel», ο ισραηλινός στρατός «κάλεσε» ουσιαστικά σε εκκένωση όλη την περιοχή νότια του ποταμού Λιτάνι. Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί περίπου το 10% του εδάφους ενός άλλου κράτους, του Λιβάνου. Ο λόγος που επικαλέστηκε για το κάλεσμα σε εκκένωση ήταν οι «έντονες μάχες που διεξάγονται στον νότιο Λίβανο, κατά τις οποίες μέλη της Χεζμπολάχ εκμεταλλεύονται τον άμαχο πληθυσμό ως ανθρώπινες ασπίδες για να εξαπολύσουν επιθέσεις». Το ότι το ίδιο το Ισραήλ, μετά από σφοδρούς βομβαρδισμούς που εξαπολύει όλες αυτές τις μέρες, εχθές ξεκίνησε και χερσαία εισβολή είναι μάλλον... ασήμαντη λεπτομέρεια!

902

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ

Συνεχίζονται οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί και η χερσαία εισβολή στον Λίβανο, ενώ οι ΗΠΑ μιλούν για επικείμενη πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Πηγή: Associated Press

Με την διαρκή σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα, την εν εξελίξει χερσαία εισβολή στον Λίβανο, τα πλήγματα στη Συρία και στην Υεμένη, το μόνιμο «μέτωπο» απέναντι στο Ιράν, το Ισραήλ -με την απροκάλυπτη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ- ανάβει ώρα την ώρα όλο και περισσότερο τη θρυαλλίδα για μια γενικευμένη ανάφλεξη στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν ενδείξεις ότι το Ιράν ετοιμάζεται να εξαπολύσει επικείμενη επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, και διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται το κράτος -δολοφόνο.

«Υποστηρίζουμε ενεργά τις αμυντικές προετοιμασίες για να υπερασπιστούμε το Ισραήλ έναντι αυτής της επίθεσης», είπε ο αξιωματούχος και απείλησε ανοιχτά ότι «μια άμεση στρατιωτική επίθεση από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ θα έχει σοβαρές συνέπειες για το Ιράν».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του βρίσκονται σε υψηλή ετοιμότητα και οποιαδήποτε επίθεση από το Ιράν θα είχε επιπτώσεις. Ο Χαγκάρι είπε ότι τα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας είναι πλήρως προετοιμασμένα για οποιαδήποτε επίθεση από το Ιράν, αλλά προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί απειλή.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε από τους Ισραηλινούς πολίτες να «υπακούουν αυστηρά τις οδηγίες της διοίκησης της πρώτης γραμμής» σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Επίσης ο στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα οδηγίες και περιορισμούς για ενδεχόμενο χτύπημα από το Ιράν, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των υπαίθριων συγκεντρώσεων περισσότερων από 30 ατόμων σε ολόκληρη τη χώρα. Ακόμη, ο ισραηλινός στρατός διέταξε τον πληθυσμό του κεντρικού Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ, να παραμείνει κοντά σε καταφύγια.

Βομβάρδισαν περιοχή κοντά σε νοσοκομείο

Το απόγευμα της Τρίτης, σημειώθηκε άλλη μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά σε νότιο προάστιο της Βηρυτού.

Το κρατικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων (NNA) του Λιβάνου μετέδωσε ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν ένα κτίριο κοντά στο νοσοκομείο στη γειτονιά Νταχίγε, λιγότερο από 500 μέτρα από ένα καταφύγιο που φιλοξενούσε χιλιάδες εκτοπισμένους ανθρώπους. Λίγα λεπτά αργότερα, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν ένα κτίριο κοντά στην πρεσβεία του Κουβέιτ.

Πηγή: Associated Press

Παράλληλα, το Ισραήλ συνεχίζει να επιτίθεται σε διάφορα σημεία σε όλο τον Λίβανο, προχωρώντας σε πιο εκτεταμένες και εντατικές επιδρομές σε ολόκληρο τον Λίβανο, ενώ έπληξε και τουλάχιστον τρεις σταθμούς αντιαεροπορικών ραντάρ στη νότια Συρία, που αποτελούν μέρος της αεράμυνας του συριακού στρατού.

Η εισβολή χερσαίων δυνάμεων, που ανακοινώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, είναι σε εξέλιξη. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χάγκαρι, είπε ότι στόχος της «περιορισμένης» -όπως την χαρακτήρισε το Ισραήλ- χερσαίας επιχείρησης είναι η παραπέρα μείωση των δυνατοτήτων της Χεζμπολάχ, η οποία «έχει επιτευχθεί σε έναν βαθμό αλλά όχι αρκετά» τους τελευταίους δύο μήνες, με τις «στοχευμένες» επιδρομές στο λιβανέζικο έδαφος.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της πολεμικής προπαγάνδας με στόχο τη δικαιολόγηση των νέων εγκλημάτων του Ισραήλ και κατά του λαού του Λιβάνου, ο Χάγκαρι ισχυρίστηκε ότι η Χεζμπολάχ σχεδίαζε να κατακτήσει την περιοχή της Γαλιλαίας, στο βόρειο Ισραήλ, με επίθεση τύπου «7ης Οκτωβρίου». Ο Χάγκαρι είπε ότι «η Χεζμπολάχ έχει δηλώσει ανοιχτά πως σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τη δική της σφαγή τύπου "7ης Οκτωβρίου" στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα. Το σχέδιο αυτό το αποκαλούν “Κατάληψη της Γαλιλαίας”. Εδώ και χρόνια, η Χεζμπολάχ προετοιμάζεται για να πραγματοποιήσει στο βόρειο Ισραήλ αυτό που η Χαμάς έκανε στο νότο: να εισβάλει στο Ισραήλ, να διεισδύσει σε κατοικημένες περιοχές και να σφαγιάσει αθώους πολίτες».

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την κλήση τεσσάρων επιπλέον εφεδρικών ταξιαρχιών για επιχειρησιακές αποστολές στα βόρεια σύνορα με τον Λίβανο.

Πηγή: Associated Press

Η εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο έχει προκαλέσει έντονες και ποικίλες αντιδράσεις σε ιμπεριαλιστικά κέντρα, δεδομένου ότι η Μέση Ανατολή αποτελεί κρίσιμο μέρος της παγκόσμιας γεωπολιτικής σκακιέρας και της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης. 

«Δεν θα αφήσουμε ποτέ τους Λιβανέζους αδελφούς μας μόνους τους αυτές τις δύσκολες μέρες και θα τους στηρίξουμε με όλα μας τα μέσα», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν, σε ομιλία του στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Η Κίνα κατήγγειλε «παραβιάσεις της κυριαρχίας του Λιβάνου» και πρόσθεσε ότι «αντιτίθεται σε κάθε ενέργεια που επιδεινώνει τις συγκρούσεις και οδηγεί σε περαιτέρω κλιμάκωση της περιφερειακής κατάστασης», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ρωσία καταδίκασε σθεναρά την ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο και κάλεσε το Ισραήλ «να σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες, να αποσύρει τα στρατεύματά του από το λιβανικό έδαφος και να εμπλακεί σε πραγματική αναζήτηση ειρηνικών τρόπων επίλυσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

902

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ συγκεντρώνουν στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή

Το γαλλικό ελικοπτεροφόρο «Dixmude»

ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ μακελεύουν τους λαούς και σπρώχνουν την περιοχή στον όλεθρο. 

Μόνο τις τελευταίες ώρες το Ισραήλ εντείνει τους βομβαρδισμούς του στον Λίβανο ενώ κλιμακώνει και τις επιχειρήσεις στο πλαίσιο της χερσαίας εισβολής του στον Λίβανο. Έχει βομβαρδίσει την πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό και συνεχίζει τα... «πλήγματα ακριβείας» σκοτώνοντας γυναίκες και παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας. 

Αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στηρίζοντας το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», στηρίζουν, με πολύμορφο τρόπο, τα εγκλήματα του κράτους-δολοφόνου. Έχουν στείλει χιλιάδες τόνους στρατιωτικού υλικού και δεκάδες δισ. για να συνεχιστούν οι «στρατιωτικές επιχειρήσεις». 

Έτσι, διάφορες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, πότε επικαλούμενες την «προστασία των συμφερόντων τους στην περιοχή» και πότε την πιθανή «ανάγκη εκκένωσης» των πολιτών τους από τον Λίβανο -επιβεβαιώνοντας και με αυτό τον τρόπο τις δραματικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι ενέργειές τους για τους λαούς- συγκεντρώνουν στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή. Η Μεγάλη Βρετανία συγκεντρώνει δυνάμεις στη στρατιωτική της βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου. Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει πολλές αντίστοιχες αποφάσεις (πολεμικά πλοία, ενίσχυση του στρατιωτικού προσωπικού στις βάσεις που διατηρούν σε άλλες χώρες κ.λπ). Αντίστοιχα, σήμερα η Γαλλία ανακοίνωσε πως στέλνει το ελικοπτεροφόρο «Dixmude» στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Επίσης, στην ίδια ζώνη πλέει ήδη ελληνική φρεγάτα (η «Έλλη»), ενταγμένη στην επιχείρηση UNIFIL, αποστολή για την επικινδυνότητα της οποίας ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ήδη από τις αρχές Νοέμβρη του 2023 στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας αποφασίστηκε, «ως μέτρο πρόληψης για την ασφάλεια του προσωπικού», η εκάστοτε μετέχουσα στην αποστολή φρεγάτα να επιχειρεί πέραν των 75 ναυτικών μιλίων από τις ακτές του Λιβάνου, «εκτός βεληνεκούς συγκεκριμένων πυραύλων και συστημάτων», όπως λένε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ευάλωτη σε άλλα όπλα.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, με τις πολύπλευρα επικίνδυνες εξελίξεις από την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην πολύπαθη Μέση Ανατολή, όπως δημοσιεύτηκε σε ρωσικά ειδησιογραφικά μέσα, η Ρωσία κατηγόρησε το ΝΑΤΟ και την Ουκρανία ότι «ετοιμάζουν προβοκάτσια με χημικά στη Συρία». Όπως ισχυρίζονται... σχεδιάζουν να πετάξουν χημικά σε περιοχές που οι ρωσικές δυνάμεις... σχεδιάζουν να «χτυπήσουν τρομοκράτες» ώστε μετά να τους κατηγορήσουν για χρήση χημικών όπλων.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.