Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ➽ Αλληλεγγύη στην Κούβα για τα προβλήματα που προκαλεί ο ιμπεριαλιστικός αποκλεισμός και το πέρασμα του κυκλώνα Όσκαρ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αλληλεγγύη στην Κούβα για τα προβλήματα που προκαλεί ο ιμπεριαλιστικός αποκλεισμός και το πέρασμα του κυκλώνα Όσκαρ

«Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό της Κούβας, την κυβέρνηση και το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας, στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στο σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας, αλλά και τις επιπτώσεις από το ταυτόχρονο πέρασμα του κυκλώνα Όσκαρ στις ανατολικές επαρχίες της Κούβας.

Τα προβλήματα του συστήματος ηλεκτρισμού της Κούβας προκαλούνται από τον πολύχρονο ιμπεριαλιστικό αποκλεισμό των ΗΠΑ και των συμμάχων τους που εμποδίζουν να προμηθευτεί τα αναγκαία υλικά για να ανανεώσει και να επισκευάσει τις φθορές, καθώς και να προμηθευτεί τα αναγκαία καύσιμα για την παραγωγή του ηλεκτρισμού.

Το ΚΚΕ εκφράζει ιδιαίτερα την αλληλεγγύη του στον λαό των ανατολικών επαρχιών της Κούβας που δοκιμάζεται από τον τυφώνα Όσκαρ που έχει προκαλέσει απώλεια ανθρώπινων ζωών, πλημμύρες και καταστροφές σε υποδομές και σπίτια. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όσους έχασαν του οικείους τους και ευχόμαστε την γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών.

Το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό της Κούβας και του λαού της και συμμετέχει στον αγώνα για να αρθούν όλα τα μέτρα του βάρβαρου ιμπεριαλιστικού αποκλεισμού και να διαγραφεί η Κούβα από την λίστα των “κρατών χορηγών της τρομοκρατίας”».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.