Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

370 μέρες αδιάκοπης σφαγής ➽ Δεκάδες νεκροί από νέα αεροπορική επιδρομή σε σχολείο-καταφύγιο εκτοπισμένων ➽ Με σύμπραξη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ➽ VIDEO

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Δεκάδες νεκροί από νέα αεροπορική επιδρομή σε σχολείο-καταφύγιο εκτοπισμένων

Φωτό: Παιδί-θύμα του βομβαρδισμού στο σχολείο Rufaida

Δεν έχει τέλος η κτηνωδία του ισραηλινού κράτους στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο δολοφονεί για πολλοστή φορά γυναίκες και παιδιά που αναζητούσαν καταφύγιο.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 22 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο σχολείο Rufaida στο Ντέιρ ελ Μπάλα στην κεντρική Γάζα, δήλωσαν ιατρικές πηγές στο «Al Jazeera».

https://twitter.com/mescidi_aksamm/status/1844319810936766830

Το σχολείο έχει μετατραπεί σε καταφύγιο για τους εκτοπισμένους από τον πόλεμο. Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί καθώς τα ασθενοφόρα εξακολουθούν να μεταφέρουν θύματα από το σημείο της επίθεσης στο Νοσοκομείο «Αλ Άκσα».

Πρόκειται για την πλέον πρόσφατη από μια σειρά  ισραηλινών επιδρομών σε σχολικά κτίρια που στεγάζουν εκτοπισμένους στη Γάζα, όπου έχουν καταφύγει δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους λόγω ισραηλινών επιθέσεων και εντολών εκκένωσης.

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει το αιματοκύλισμα και στον καταυλισμό προσφύγων της Τζαμπαλία, ο οποίος είναι περικυκλωμένος και βομβαρδίζεται διαρκώς. Σε μία από τις τελευταίες επιθέσεις σκοτώθηκαν τρεις Παλαιστίνιοι. Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας αναφέρει ότι οι Ισραηλινοί κατέστρεψαν βασικές δημόσιες υποδομές σε όλον τον καταυλισμό.

Νωρίτερα, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν ένα σπίτι σε συνοικία στην Χαν Γιουνίς, στη νότια Γάζα, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Wafa, τρία παιδιά, ανάμεσά τους και ένα κοριτσάκι επτά μηνών, σκοτώθηκαν μαζί με τη μητέρα και τον πατέρα τους.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.