Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ➽ Το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία εισβολή στον Λίβανο και συνεχίζει τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς ➽ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ➽ Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας και η αλληλεγγύη στους λαούς που ματώνουν

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveG

aza #ZionistCensorship

*
 

Το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία εισβολή στον Λίβανο και συνεχίζει τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς

Πηγή: Associated Press

Στην επόμενη φάση των δολοφονικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στον Λίβανο, που σαδιστικά ονόμασε «Βέλη του Βορρά», έχει περάσει εδώ και μερικές ώρες το Ισραήλ.

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι εξαπέλυσαν μια «στοχευμένη και περιορισμένη» -όπως την χαρακτήρισαν- χερσαία εισβολή στον νότιο Λίβανο. 

Προηγουμένως, το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ είχε ανάψει το «πράσινο φως» για τις χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται σε χωριά του Λιβάνου, κατά μήκος των συνόρων, χωρίς φυσικά να μπορεί να αποκλειστεί η επέκταση τους στη συνέχεια σε μεγαλύτερο βάθος.

Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος είπε πως «δεν θα υπάρξει μακροπρόθεσμη κατοχή του νότιου Λιβάνου». Ωστόσο, τόσο αυτός όσο και άλλοι ισραηλινοί αξιωματούχοι, αρνήθηκαν να πουν πόσο βαθιά θα εισέλθουν τα ισραηλινά στρατεύματα ή πόσο καιρό αναμένεται να διαρκέσει η εισβολή.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις που επιχειρούν στο έδαφος, υποστηρίζονται από το πυροβολικό, άρματα μάχης και πολεμικά αεροσκάφη που χτυπάνε ανελέητα τον Λίβανο. 

Την ίδια ώρα, η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει συνοικίες της Βηρυτού. Στις νότιες συνοικίες της πρωτεύουσας του Λιβάνου, έγιναν τουλάχιστον έξι με εφτά επιθέσεις, ισοπεδώνοντας ολόκληρα κτίρια. 

Σε όλα τα εγκλήματα που διεξάγει στην Μέση Ανατολή, το Ισραήλ έχει την πλήρη και πολύμορφη στήριξη των ΗΠΑ, του  ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τόσο με το αναμάσημα των προκλητικών προσχημάτων περί «δικαιώματος στην αυτοάμυνα», όσο και με την περαιτέρω στρατιωτική ενίσχυση του κράτους - δολοφόνου, αλλά και των δικών τους δυνάμεων που αποστέλλουν στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στην περιοχή, για την προστασία του Ισραήλ. Οι νέες δυνάμεις των ΗΠΑ που θα πάνε στην Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο δεν θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες, όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά θα προστεθούν σε αυτές που ήδη υπάρχουν για να τις ενισχύσουν.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε πως αναχαίτισε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι δέκα ρουκέτες εκτοξεύτηκαν απόψε από τον Λίβανο. Μερικά από τα βλήματα αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Iron Dome, ενώ άλλες ρουκέτες έπεσαν σε ανοιχτές περιοχές, χωρίς να αναφερθούν θύματα.

(Με πληροφορίες από Al Jazeera, Times of Israel, CNN)

902

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας και η αλληλεγγύη στους λαούς που ματώνουν

Πηγή: Associated Press

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής: 

«Το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ προχωράει, με τις ευλογίες και τη στήριξη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, σ’ έναν γενικευμένο πόλεμο εναντίον των λαών της Μέσης Ανατολής, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή αλλά και διεθνώς.

Οι βομβαρδισμοί στην Βηρυτό και την Υεμένη, οι δολοφονίες πολιτικών ηγετών, όπως του Νασράλα και άλλων, και μάλιστα ορισμένων σε ξένο έδαφος, η προετοιμασία χερσαίας επέμβασης στον Λίβανο και οι απειλές εναντίον του Ιράν, μαζί με τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις στην Παλαιστίνη και τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, αποδεικνύουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο κλιμάκωσης του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, ο αντίκτυπος των οποίων υπερβαίνει τα όρια της Μέσης Ανατολής.

Τα προσχήματα περί “αυτοάμυνας” που χρησιμοποιεί το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του, όχι μόνο έχουν καταρρεύσει μπροστά στα συνεχιζόμενα εγκλήματα, αλλά και εκθέτουν στα μάτια των λαών όσους επιμένουν να τα επικαλούνται.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι συνένοχη σ’ αυτά τα εγκλήματα. Απ’ την πρώτη στιγμή, όπως έκαναν και άλλα κόμματα, υιοθέτησε και συνεχίζει να προβάλλει όλα τα προσχήματα του Ισραήλ, ενώ παρέχει πολύμορφη πολιτική, οικονομική και στρατιωτική στήριξη στο Ισραήλ και τους συμμάχους του, όπως είναι και η αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, εμπλέκοντας τον λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες. Συνεπώς, τα ευχολόγια του κ. Μητσοτάκη “περί αποκλιμάκωσης και σταθερότητας” δεν συνιστούν παρά εξόφθαλμη και προκλητική υποκρισία, απ’ τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει, με όλους τους τρόπους, τον εμπρηστή της φωτιάς στη περιοχή.

Τώρα χρειάζεται να εκφραστεί η μαζική λαϊκή καταδίκη των εγκλημάτων του Ισραήλ, να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας και η αλληλεγγύη στους λαούς που ματώνουν εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και πολέμων».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.