Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

370 μέρες αδιάκοπης σφαγής ➽ Το κράτος-δολοφόνος με τη στήριξη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ εντείνει τις δολοφονικές επιθέσεις του ευρύτερα στη Μέση Ανατολή ➽ Μπάιντεν-Νετανιάχου μίλησαν για το χτύπημα στο Ιράν, εν μέσω νέων δολοφονικών επιθέσεων σε Γάζα, Λίβανο και Συρία ➽ Νεκροί διασώστες από ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ

Μπάιντεν-Νετανιάχου μίλησαν για το χτύπημα στο Ιράν, εν μέσω νέων δολοφονικών επιθέσεων σε Γάζα, Λίβανο και Συρία

 

Το Ισραήλ με τη στήριξη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ εντείνει τις δολοφονικές επιθέσεις του ευρύτερα στη Μέση Ανατολή, σκορπώντας τον θάνατο και την καταστροφή, με νέες αεροπορικές επιδρομές σε Λωρίδα της Γάζας, Λίβανο και Συρία, ενώ την ίδια ώρα προετοιμάζει με τους συμμάχους του το χτύπημα στο Ιράν, που θα εξαπλώσει ακόμη περισσότερο την φωτιά του πολέμου στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, στη Γάζα, περίπου 64 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 47 από αυτούς στην πόλη της Τζαμπαλία και τον ομώνυμο προσφυγικό καταυλισμό μετά την επίθεση του ισραηλινού στρατού κοντά στο νοσοκομείο Kamal Adwan καθώς και σε ένα κέντρο που είχε χαρακτηριστεί «ασφαλής ζώνη» εκκένωσης, στο δυτικό τμήμα της πόλης. Στην επίθεση αυτή σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 άνθρωποι.

Πηγή: Associated Press

Πρόκειται για ένα σενάριο που επαναλαμβάνεται κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών του γενοκτονικού πολέμου του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων: Ο ισραηλινός στρατός είτε εσκεμμένα εμποδίζει τους ανθρώπους να εκκενώσουν προς ασφαλείς περιοχές, είτε διατάζει τους ανθρώπους να πάνε σε περιοχές που υποτίθεται ότι είναι ασφαλείς– τις οποίες τελικά βομβαρδίζει.

Νεκροί διασώστες από ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο

Άλλη μία νύχτα τρόμου καταγράφηκε και στον Λίβανο, με τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη να συνεχίζουν τους ανελέητους βομβαρδισμούς.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, τα ξημερώματα το Ισραήλ βομβάρδισε ένα κτίριο στην ανατολική περιοχή Baalbek, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους. Λίγες ώρες νωρίτερα το Ισραήλ είχε επιτεθεί στο Κέντρο Πολιτικής Άμυνας στην πόλη Ντγερτζαϊγια, ανατολικά της Τύρου, σκοτώντας πέντε διασώστες. Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανέφερε ότι ο απολογισμός είναι ακόμη προσωρινός, καθώς οι επιχειρήσεις για την απομάκρυνση των ερειπίων στο σημείο συνεχίζονται.

Άλλοι πέντε νεκροί αναφέρθηκαν σε επιδρομές στη νότια πόλη Ουαρντανίγε.

Πηγή: Associated Press

Στο πεδίο των χερσαίων επιχειρήσεων, οι ισραηλινές δυνάμεις εξακολουθούν να συναντούν σοβαρή αντίσταση, παρότι ενισχύθηκαν τις προηγούμενες μέρες με μία επιπλέον ταξιαρχία. Η Χεζμπολάχ αναφέρει καθημερινά νέα πλήγματα στις ισραηλινές δυνάμεις, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 25 νεκρούς ισραηλινούς στρατιώτες την τελευταία εβδομάδα.

Επιθέσεις στη Συρία

Στη Συρία, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana, ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικές επιθέσεις σε εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων στην πόλη Χασίγια στην επαρχία Χομς, καθώς και σε στρατιωτικό χώρο στην ύπαιθρο κοντά στην πόλη Χάμα.

Πηγή: Associated Press

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στη 1 τα ξημερώματα της Πέμπτης τοπική ώρα και προκάλεσαν «υλικές ζημιές», ανέφερε το πρακτορείο, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Επικαλούμενο τον υπεύθυνο της βιομηχανικής περιοχής, το SANA ανέφερε ότι η «αεροπορική επίθεση» δεν είχε στόχο μόνο ένα εργοστάσιο αλλά και οχήματα «φορτωμένα με ιατρικές προμήθειες και είδη ανθρωπιστικής βοήθειας που οδήγησαν σε μεγάλη πυρκαγιά», την οποία οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν.

Εκρήξεις αναφέρθηκαν επίσης στην πόλη Ντεράα της νοτιοδυτικής Συρίας, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί τα αίτια μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου

Στο φόντο των εντεινόμενων ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο, οι πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, είχαν χτες το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία, όπου συζητήθηκαν οι σχεδιασμοί για την επίθεση στο Ιράν.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η επικοινωνία με τον Νετανιάχου ήταν «άμεση και παραγωγική». Αυτή η επικοινωνία ήταν ο όρος που είχε θέσει προχτές από την πλευρά του ο ισραηλινός πρωθυπουργός προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» σε πιθανή επίσκεψη - αστραπή του Ισραηλινού υπουργού Αμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, στις ΗΠΑ (η οποία αναβλήθηκε), με σκοπό να συζητήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Οστιν, τα σχέδια επίθεσης στο Ιράν και την αμερικανική υποστήριξη σε αυτά. Ο ίδιος ο Γκάλαντ χτες απείλησε το Ιράν δηλώνοντας πως «οποιοσδήποτε μας επιτίθεται, θα πληγεί και θα πληρώσει ένα τίμημα. Η επίθεσή μας θα είναι θανατηφόρα, ακριβής και πάνω απ' όλα αναπάντεχη, δεν θα καταλάβουν τι συνέβη και πώς συνέβη, θα δουν τα αποτελέσματα».

Πηγή: Associated Press

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της συζήτησης. Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, Ντάνι Ντανόν, είπε σε δημοσιογράφους ότι είχαν μια εποικοδομητική τηλεφωνική επικοινωνία, συμπληρώνοντας ότι το Ισραήλ εκτιμά την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Σε ένα ακόμη ρεσιτάλ υποκρισίας, ο Λευκός Οίκος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από τον ισραηλινό πρωθυπουργό να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στον άμαχο πληθυσμό του Λιβάνου, ιδίως της Βηρυτού, επαναλαμβάνοντας όμως «το δικαίωμα του Ισραήλ να προστατεύει τους πολίτες του από τη Χεζμπολάχ». 

Σε ό,τι αφορά τη Λωρίδα της Γάζας, Μπάιντεν και Νετανιάχου συζήτησαν «την επείγουσα ανάγκη αναβίωσης των διπλωματικών προσπαθειών για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς», αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.