Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ ➽ Όλοι στις διαδηλώσεις του Σαββάτου ενάντια στο μακέλεμα των λαών και στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο! ➽ Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Όλοι στις διαδηλώσεις του Σαββάτου ενάντια στο μακέλεμα των λαών και στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο!

Πηγή: Associated Press

Σε διαδηλώσεις το Σάββατο 5 Οκτώβρη ενάντια στο μακέλεμα των λαών και την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο καλεί η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα έχουν οριστεί οι εξής κινητοποιήσεις:

  • Αθήνα: 12 μ. Ομόνοια
  • Πειραιάς: 12 μ. στο Δημοτικό Θέατρο
  • Περιστέρι: 11 π.μ. πλ. Δημαρχείου
  • Ίλιον: 11 π.μ. κεντρική πλατεία
  • Καλλιθέα: 12 μ. πλ. Κύπρου
  • Ν. Ιωνία: 12 μ. πλ. Σημηριώτη
  • Χαλάνδρι: 12 μ. πλ. Χαλανδρίου
  • Ελευσίνα: 6 μ.μ. πλ. Ευμολπιδών

Στο κάλεσμά της η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ως αντίποινα στις συνεχιζόμενες εγκληματικές ενέργειες του ισραηλινού κράτους με τις πλάτες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αποτελεί αναμενόμενη εξέλιξη.

Επιβεβαιώνεται η πορεία της πολύ επικίνδυνης κλιμάκωσης και γενίκευσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή η οποία μπορεί να πάρει ακόμη πιο τρομακτικές διαστάσεις σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ και των συμμάχων του κατά του Ιράν.

Η πολιτική του κράτους του Ισραήλ και της κυβέρνησης Νετανιάχου στρέφεται όχι μόνο κατά των άλλων λαών, αλλά και κατά του ίδιου του ισραηλινού λαού που τον μετατρέπει σε στόχο αντιποίνων.

Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή ότι η βαρβαρότητα του Ισραήλ και η γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού, οι δολοφονίες πολιτικών ηγετών, οι βομβαρδισμοί και το σχέδιο χερσαίας επέμβασης κατά του Λιβάνου οξύνουν στο έπακρο τους ανταγωνισμούς και ανοίγουν τις "πύλες της κολάσεως" για τους λαούς της περιοχής.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η ελληνική κυβέρνηση, παίζοντας τον ρόλο του συνηγόρου των ισραηλινών εγκλημάτων και συμμετέχοντας ενεργά στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στήριξης του Ισραήλ, αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες και οδηγεί τον λαό και τη χώρα σε πολεμική εμπλοκή με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει καμιά εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να συμμετέχει σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο υποστηρίζοντας τον κατακτητή των παλαιστινιακών εδαφών και τώρα των εδαφών στο ανεξάρτητο κράτος του Λιβάνου με τις χερσαίες επιχειρήσεις, βυθίζοντας στο αίμα και στην οδύνη τους λαούς της Μέσης Ανατολής, ευρύτερα όλης της Ανατολικής Μεσογείου και καθιστώντας στόχο αντιποίνων τον ίδιο τον ελληνικό λαό.

  • Εδώ και τώρα να επιστρέψει η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα που είναι κυριολεκτικά στο "στόμα του λύκου", στο πλαίσιο της επιχείρησης "Aspides" της ΕΕ.
  • Να αποσυρθεί κάθε στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  • Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές.

Αλληλεγγύη στους λαούς που ματώνουν εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.

Οι λαοί έχουν τη δύναμη να ακυρώσουν αυτούς τους σχεδιασμούς, να μη δεχθούν να γίνουν "κρέας στα κανόνια" των ιμπεριαλιστών και να νικήσουν το σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά».

902

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Το Ισραήλ με τις «πλάτες» ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ συνεχίζει τις δολοφονικές του επιθέσεις σε Λίβανο, Παλαιστίνη και Συρία βάζοντας μπουρλότο σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Διεξάγει τρομοκρατικές επιθέσεις βομβαρδίζοντας ανηλεώς τον Λίβανο, στοχοποιεί και σφάζει συνεχώς σε καταυλισμούς και σχολεία που συγκεντρώνονται εκτοπισμένοι. Στον Λίβανο ξεπερνούν το 1,2 εκ. ενώ στη Λωρίδα της Γάζας ουσιαστικά μιλάμε για ολόκληρο τον πληθυσμό της που έχει μετακινηθεί τουλάχιστον 1 φορά.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας το κράτος-δολοφόνος:

  • Προχώρησε σε αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς της Βηρυτού. Πάνω από 11 φορές χτύπησε τα νότια προάστια της πόλης ενώ ένα τουλάχιστον πλήγμα έγινε κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης. Όπως μεταδόθηκε από ισραηλινά και αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης στόχος ενός από τα χτυπήματα του κράτους-τρομοκράτη ήταν ο διάδοχος του Χ. Νασράλα στην ηγεσία της Χεζμπολάχ.

Από τα «στοχευμένα πλήγματα» του Ισραήλ στον Λίβανο, που κάνουν τα ευρωατλαντικά φερέφωνα να «εκστασιάζονται», από τον περασμένο Οκτώβρη έχουν δολοφονηθεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον 124 παιδιά!

Αντίστοιχα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μόνο τις τελευταίες 24 ώρες σκοτώθηκαν 28 υγειονομικοί!

Όπως μεταδίδεται οι ισραηλινοί εισβολείς συναντούν σθεναρή αντίσταση στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ.

Την ώρα που τα φερέφωνα της χυδαίας προπαγάνδας των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ μιλούν για «προσπάθειες να συγκρατηθεί το Ισραήλ», το κράτος-δολοφόνος βρίσκεται σε απόλυτη συνεννόηση με τις ΗΠΑ για τις επόμενες ενέργειες που θα σπρώξουν στον όλεθρο. Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εχθές δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη «συζητήσεις» για ενδεχόμενα ισραηλινά πλήγματα σε ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. Το Ιράν έχει δηλώσει πως σε περίπτωση που το Ισραήλ επιτεθεί ξανά η απάντηση θα είναι «μη συμβατική».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.