Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

363 μερες ➽ Το κράτος-δολοφόνος συνεχίζει τις σφαγές στη Γάζα ➽ Χτυπήματα σε προσφυγικούς καταυλισμούς και σχολείο ➽ Ισραήλ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ανοίγουν τις πύλες της κολάσεως ➽ Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επίθεση σε βάση της Ρωσίας στη Λαττάκεια της Συρίας

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

Το Ισραήλ συνεχίζει τις σφαγές στη Γάζα - Χτυπήματα σε προσφυγικούς καταυλισμούς και σχολείο

Ασταμάτητα πνίγει στο αίμα τον παλαιστινιακό λαό και δημιουργεί όλεθρο στις ζωές εκατομμύριων ανθρώπων το κράτος-δολοφόνος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο WAFA αρκετοί άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα τα ξημερώματα από τις επιθέσεις του Ισραήλ σε διάφορες περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας.

Ύστερα από αεροπορική επιδρομή στον καταυλισμό προσφύγων Al-Shati, δυτικά της πόλης της Γάζας, πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν.

Στον καταυλισμό Al-Nuseirat στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, σκοτώθηκαν δύο, ανάμεσά τους ένα παιδί.

Εν τω μεταξύ, αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν το πυροβολικό του ισραηλινού στρατού κατοχής βομβάρδισε ένα σχολείο που φιλοξενούσε εκτοπισμένους ανατολικά του Αλ-Μαγκάζι στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Τα πολεμικά αεροσκάφη της κατοχής βομβάρδισαν επίσης τις γειτονιές Al-Zeitoun, Al-Sabra και Tal Al-Hawa στην πόλη της Γάζας.

902

ΙΣΡΑΗΛ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επίθεση σε βάση της Ρωσίας στη Λαττάκεια της Συρίας

Από την φερόμενη επίθεση στην αεροπορική βάση της Ρωσίας στη Λαττάκεια

Ενώ το Ισραήλ με τη στήριξη των συμμάχων του άνοιξε τις πύλες της κολάσεως στη Μέση Ανατολή και σχεδιάζονται τα πλήγματα στο Ιράν, το κράτος-τρομοκράτης ήδη από το προηγούμενο βράδυ έχει βομβαρδίσει τη Δαμασκό στη Συρία, αλλά και τα ξημερώματα σήμερα τη Βηρυτό.

Σε αυτό το πλαίσιο υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν επίθεση στην αεροπορική βάση της Ρωσίας στη Λαττάκεια της Συρίας. Αναφέρουν πως χτυπήθηκε «αποθήκη όπλων». 

Σύμφωνα με τους Times Of Israel οι δυνάμεις του Ισραηλινού στρατού χτύπησαν «αποθήκη όπλων» στη Λαττάκεια της Συρίας, στη περιοχή Jebleh κοντά στο λιμάνι. 

Για το ίδιο θέμα το Russia Today ανέφερε πως αντιαεροπορικά συστήματα της Συρίας αντιμετώπισαν τις περισσότερες επιθέσεις. To RT στη σχετική του ανάρτηση επίσης αναφέρει ότι σύμφωνα με ανάλυση του Politico, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ συζητούσαν την πιθανότητα επιθέσεων εναντίον μονάδων που υποστηρίζουν το Ιράν στη Συρία. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.