Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

371 μέρες ανελέητης σφαγής ➽ Αμφιβάλλει κανείς πως πρόκειται για γενοκτονία ➽ Το κράτος-δολοφόνος σπέρνει τον όλεθρο ➽ Με συνεργούς τους ΗΠΑνθρωπους ΝΑΤΟ-ΕΕ ➽ Βομβαρδίστηκε κλινική όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι στη Γάζα ➽ Στους 22 οι νεκροί από το χτύπημα στη Βηρυτό ➽ VIDEO

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ

Βομβαρδίστηκε κλινική όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι στη Γάζα - Στους 22 οι νεκροί από το χτύπημα στη Βηρυτό

Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ συνεχίζει τις εγκληματικές επιθέσεις και τις επιδρομές σε Γάζα και Λίβανο, αυξάνοντας συνεχώς τον αριθμό των θυμάτων, των τραυματιών και των εκτοπισμένων, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζει να σχεδιάζει με τις ΗΠΑ το νέο χτύπημα στο Ιράν.

Το πρωί της Παρασκευής ξημέρωσε με νέους βομβαρδισμούς στη Γάζα.

Ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν αυτή τη φορά μια κλινική στην πόλη της Γάζας που χρησιμοποιούταν ως καταφύγιο για εκτοπισμένους. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά. Χθες το Ισραήλ χτύπησε σχολείο με αμάχους, με τον τελικό απολογισμό να έχει φτάσει τους 28 νεκρούς, οι περισσότεροι παιδιά και γυναίκες. 

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης όταν ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν ένα σπίτι κοντά στο τέμενος αλ Ιχσάν στην Τζαμπαλία, ενώ οι βομβαρδισμοί του ισραηλινού πυροβολικού ξεκίνησαν ξανά στη γειτονιά Ζεϊτούν, νοτιοανατολικά της πόλης της Γάζας.

Ισραηλινά ελικόπτερα εξαπέλυσαν επίσης αεροπορική επίθεση στην περιοχή αλ Χακρ στην Ντέιρ ελ Μπάλα, στην κεντρική Γάζα.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι τουλάχιστον 63 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα την Πέμπτη, καθώς η νέα ανελέητη επίθεση του Ισραήλ σε περιοχές στα βόρεια της Γάζας συνεχίζεται όλη την εβδομάδα.

Πολύνεκρο χτύπημα στη Βηρυτό

Στη Βηρυτό, οι κάτοικοι μετρούν ακόμη νεκρούς από τη χθεσινή ισραηλινή επίθεση που σκότωσε τουλάχιστον 22 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 117, καθώς τα ισραηλινά πλήγματα -μετά τα νότια προάστια της πόλης- επικεντρώνονται πλέον στην καρδιά της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Ο ισραηλινός στρατός δεν εξέδωσε εντολή εκκένωσης πριν πραγματοποιήσει το χτύπημα, το οποίο ήταν το τρίτο που έπληξε το κέντρο της Βηρυτού από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών στα τέλη Σεπτέμβρη.

Παράλληλα ήταν η μεγαλύτερη επίθεση του ισραηλινού στρατού στο κέντρο της Βηρυτού μέχρι σήμερα και στόχος ήταν ανώτερος πολιτικός αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το «Reuters». Ο Wafiq Safa είναι επικεφαλής της μονάδας συντονισμού της Χεζμπολάχ και επέζησε από την απόπειρα δολοφονίας του, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο. 

Την ίδια ώρα, η Ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος κατήγγειλε ότι το Ισραήλ επιτέθηκε σε νοσοκομείο πεδίου στα σύνορα Συρίας - Λιβάνου. Ο διευθυντής της οργάνωσης είπε ότι η ιατρική μονάδα, μαζί με εξοπλισμό, προμήθειες και ασθενοφόρα καταστράφηκαν στην επίθεση.

«Ήταν προφανές από τον αέρα, από το έδαφος, ότι η τοποθεσία προοριζόταν για υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, έκτακτης ανάγκης και προσωρινό καταφύγιο. Δυστυχώς, νωρίτερα σήμερα το πρωί, η τοποθεσία έγινε στόχος του σιωνιστικού καθεστώτος. Όλα καταστράφηκαν», είπε.

Η προκλητική περιφρόνηση κάθε έννοιας «διεθνούς δικαίου» από το Ισραήλ φανερώθηκε και χθες όταν τα ισραηλινά στρατεύματα πυροβόλησαν εναντίον ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο, τραυματίζοντας δύο Ινδονήσιους κυανόκρανους.

Σύμφωνα με το κανάλι «Kompas» της Ινδονησίας, οι δύο άνδρες τραυματίστηκαν όταν ένα ισραηλινό τανκ άνοιξε πυρ εναντίον της βάσης τους UNIFIL στη Naqoura στο νότιο Λίβανο την Πέμπτη. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδονησίας «καταδίκασε έντονα» την επίθεση του ισραηλινού στρατού στους δύο Ινδονήσιους κυανόκρανους.

Η ασφάλεια των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στον Λίβανο «διακινδυνεύνει ολοένα και περισσότερο» και οι επιχειρησιακές δραστηριότητες έχουν ουσιαστικά σταματήσει από τις 23 Σεπτέμβρη, δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο επικεφαλής των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ Ζαν-Πιερ Λακρουά.

Έντονες διεργασίες για το χτύπημα στο Ιράν

Πηγή: Associated Press

Την ίδια ώρα, ΗΠΑ και Ισραήλ προετοιμάζουν πυρετωδώς την επίθεση στο Ιράν, κίνηση που θα βάλει ακόμη περισσότερη φωτιά στην περιοχή, οδηγώντας πιθανόν σε γενίκευση του πολέμου. 

Χθες, εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε ότι νέα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν και του Ισραηλινού ομολόγου του, Γιοάβ Γκάλαντ, αναμένεται «στο εγγύς μέλλον».

Το βράδυ της Πέμπτης συγκλήθηκε το ισραηλινό Συμβούλιο Ασφαλείας με θέμα τον σχεδιασμό της «απάντησης» στην πρόσφατη πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με την ισραηλινή τηλεόραση.

Προχθές, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο «Axios», «πλησίασαν περισσότερο στην κατανόηση του εύρους των σχεδιαζόμενων αντιποίνων του Ισραήλ εναντίον του Ιράν».

Από την πλευρά του, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί, επανέλαβε ότι η Τεχεράνη δεν επιδιώκει έναν ευρύτερο πόλεμο, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα απαντήσει σκληρά σε νέο χτύπημα από το Ισραήλ.

Το ίδιο διάστημα, οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο ηγέτης των επίλεκτων δυνάμεων «Αλ Κουντς» των «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης», στρατηγός Ισμαήλ Καανί, είναι μεν σώος και αβλαβής, αλλά έχει τεθεί υπό «φρούρηση» και ανακρίνεται, στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για τυχόν παραβιάσεις των πρωτοκόλλων ασφαλείας στις ειδικές δυνάμεις και στις υπηρεσίες ασφαλείας στο Ιράν, μετά τα διαδοχικά πλήγματα του Ισραήλ σε σημαντικούς Ιρανούς αξιωματούχους ή αρχηγούς οργανώσεων, με πρώτη την περίπτωση του δολοφονηθέντος αρχηγού της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.