Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

384 μέρες ανελέητου μακελειού ➽Οι ιουδαιοναζί κλιμακώνουν τις επιδρομές και προετοιμάζονται για «μήνες μαχών» με αρωγό την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ Εντείνεται η ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας ➽ Νέα χτυπήματα στη Συρία ➽ Συνέχεια των απειλών στο Ιράν ➽ 42.800 Παλαιστίνιοι νεκροί, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά ➽ 100.360 τραυματίες ➽ 10.000 τουλάχιστον θαμμένοι κάτω από τα ερείπια

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Το κράτος-δολοφόνος κλιμακώνει τις επιδρομές και προετοιμάζεται για «μήνες μαχών» με τη στήριξη των συμμάχων του

Πηγή φωτό: Associated Press

Τετάρτη 23/10/2024 - 08:31

Κλιμακώνει το Ισραήλ τις δολοφονικές επιδρομές στον Λίβανο, πραγματοποιώντας μπαράζ βομβαρδισμών, την ώρα που προετοιμάζεται για «μήνες μαχών».

Ο λαός του Λιβάνου έζησε μια ακόμη νύχτα κόλασης από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις. Μόνο το τελευταίο 24ωρο, ο ισραηλινός στρατός έπληξε περισσότερους από 160 «στόχους», όπως ανακοίνωσε. 

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου μετέδωσαν ότι το βράδυ σημειώθηκαν 17 ισραηλινά χτυπήματα στα νότια προάστια της Βηρυτού. Έξι κτίρια ισοπεδώθηκαν και χτυπήθηκε ένας τηλεοπτικός σταθμός. Μαρτυρίες αναφέρουν πως επρόκειτο για τους πιο εκτεταμένους βομβαρδισμούς στην περιοχή αυτή, αφότου ξεκίνησε η ισραηλινή εισβολή πριν έναν μήνα (23 Σεπτέμβρη).

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε πως τρεις στρατιώτες του σκοτώθηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό, την ώρα που προσπαθούσαν να απομακρύνουν τραυματίες έξω από το χωριό Γιατέρ του νοτίου Λιβάνου.

Χθες, το Ισραήλ βομβάρδισε την Τύρο, στον νότιο Λίβανο, τρέποντας σε φυγή μεγάλο μέρος των κατοίκων της παραθαλάσσιας πόλης. Οι μαρτυρίες των κατοίκων λένε ότι σείστηκε όλη η πόλη από τις βόμβες. 

Ισραηλινός ανώτατος αξιωματικός δήλωσε πως ο στρατός του κράτους-δολοφόνου είναι έτοιμος για «μήνες μαχών» στη Λωρίδα της Γάζας και στον Λίβανο, υποστηρίζοντας ότι το Ισραήλ διεξάγει «πόλεμο εναντίον του Ιράν, ενίοτε άμεσα, ενίοτε έμμεσα με τους συμμάχους του Ιράν».

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πάντως πως χθες απέτρεψε νέα εισβολή. Επίσης, δημοσιοποίησε πως εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον στρατιωτικής βάσης και βιομηχανικής εγκατάστασης κοντά στο Τελ Αβίβ, καθώς και ότι στοχοποίησε άλλες δύο στρατιωτικές βάσεις κοντά στη Χάιφα, στον βορρά.

Εντείνεται η ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας

Στη Λωρίδα της Γάζας, ο Παλαιστινιακός λαός έχει να αντιμετωπίσει τις βόμβες αλλά και την ανθρωπιστική καταστροφή που έχουν προκαλέσει οι ισραηλινές επιδρομές και το μπλοκάρισμα κάθε βοήθειας. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέβαλε την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας που θα ξεκινούσε στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, καθώς οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τη νέα επίθεση.

Από τις 7 Οκτώβρη 2023 έχουν δολοφονηθεί από τον ισραηλινό στρατό τουλάχιστον 42.792 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, χωρίς να υπολογίζονται οι χιλιάδες άνθρωποι που δεν έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια. 

Νέα χτυπήματα στη Συρία

Νέα πλήγματα στη Συρία πραγματοποίησε τα ξημερώματα το ισραηλινό κράτος-δολοφόνος, το οποίο συνεχίζει να πνίγει στο αίμα την Μέση Ανατολή και να οδηγεί την περιοχή σε μια γενικευμένη ανάφλεξη. Το Ισραήλ βομβάρδισε την πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό και την πόλη Χομς.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA, από την επίθεση σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας στρατιώτης και άλλοι επτά τραυματίστηκαν. 

Στη Δαμασκό χτυπήθηκε μια πολυκατοικία στην συνοικία Καφρ Σούσα και στην πόλη Χομς στρατιωτικές δομές. 

ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στηρίζουν το μακελειό και ενισχύουν συνεχώς το Ισραήλ

Η κλιμάκωση του μακελειού σημειώνεται αμέσως μετά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Αντ. Μπλίνκεν, επιβεβαιώνοντας πως παρά τα κροκοδείλια δάκρυα των ΗΠΑ για τους αμάχους, στηρίζουν απόλυτα τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του Ισραήλ να «αναμορφώσει» όλη τη Μέση Ανατολή διά πυρός και σιδήρου, που αποτελούν άλλωστε στρατηγικό στόχο των Ευρωατλαντικών. 

Με βάση στοιχεία που δημοσιοποίησε το Γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση Σολτς υπερδιπλασίασε τις άδειες για παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ, ξεπερνώντας κάθε πρότερη εκτίμηση.

Από τον Αύγουστο, οι εγκρίσεις εξαγωγών στρατιωτικών εξοπλισμών στο Ισραήλ, των πολεμοφοδίων δηλαδή που χρησιμοποιούνται για τον σφαγιασμό των λαών της Μ. Ανατολής, έχουν ανέλθει στο ποσό των 94,05 εκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό αυτό είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με τα 45,7 εκατ. ευρώ που ήταν η αξία των εγκεκριμένων εξαγωγών.

Συνέχεια των απειλών στο Ιράν

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γ.  Γκάλαντ, μιλώντας σε πιλότους στην αεροπορική βάση «Hatzerim», δήλωσε ότι «αφού χτυπήσουμε το Ιράν όλοι θα καταλάβουν τι κάνατε στη διαδικασία προετοιμασίας και εκπαίδευσης (...) Ολοι όσοι πριν έναν χρόνο ονειρεύονταν να μας νικήσουν και να μας επιτεθούν πλήρωσαν βαρύ τίμημα και αυτό δεν υπάρχει καν σε αυτό το όνειρο».

Νωρίτερα χτες, πληροφορίες της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας για τη Μέση Ανατολή «Al Monitor» ανέφεραν την ύπαρξη μιας «σιωπηρής συμφωνίας» μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ σχετικά με τα χτυπήματα του Τελ Αβίβ κατά του Ιράν, που αφορά μη επίθεση σε πετρελαϊκές και πυρηνικές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για να συμφωνήσει το Ισραήλ έλαβε ανταλλάγματα όπως άρση της (υποτιθέμενης...) αναστολής αποστολής πυρομαχικών προς το Ισραήλ και επιτάχυνση του εφοδιασμού του στρατού του. Παράλληλα, η φερόμενη συμφωνία περιλαμβάνει τη δέσμευση ότι θα αυξηθούν οι επιθέσεις των αμερικανικών δυνάμεων που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή σε αποθήκες όπλων και πυρομαχικών των Χούθι και σε άλλους στόχους στην Υεμένη.

Στο φόντο αυτών των πληροφοριών, το Ιράν δείχνει να επιλέγει την αναθέρμανση των σχέσεών του με όλες τις χώρες της περιοχής σε πολλά επίπεδα. Ο αρχηγός του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού, αντιναύαρχος Σαχράμ Ιρανί, δήλωσε ότι η χώρα του σχεδιάζει να πραγματοποιήσει κοινές ναυτικές ασκήσεις με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο, ως μέρος των προσπαθειών για επέκταση της «περιφερειακής ναυτικής διπλωματίας».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.