Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ➽ Ισραήλ - ΗΠΑ - Βρετανία ετοιμάζονται να επιτεθούν στο Ιράν και να κάψουν όλη την περιοχή ➽ Σοβαρές ζημιές σε κτίρια και υποδομές από τους ιρανικούς πυραύλους ➽ Με «συντριπτική απάντηση» σε αντίποινα προειδοποιεί το Ιράν ➽ Καταδικάζουν (μόνο) την ιρανική επίθεση η ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ισραήλ - ΗΠΑ - Βρετανία ετοιμάζονται να επιτεθούν στο Ιράν και να κάψουν όλη τη Μ. Ανατολή

Πηγή φωτό: Associated Press

ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Ισραήλ ετοιμάζουν χτύπημα στο Ιράν, ωθώντας σε γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, στον απόηχο του αποψινού μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων της Τεχεράνης.

Ισραηλινά μέσα, επικαλούμενα τον ισραηλινό στρατό αναφέρουν ότι το Ισραήλ θα χτυπήσει απόψε σε όλη τη Μέση Ανατολή. «Η αεροπορία συνεχίζει να επιχειρεί κανονικά και θα καταφέρει ισχυρά πλήγματα σε όλη την Μέση Ανατολή, όπως κάνει όλο τον τελευταίο χρόνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, Ντανιέλ Χαγκάρι.

Ενώ ο εκπρόσωπος του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Ντάνι Ντάνον, είπε ότι το Ισραήλ είναι «έτοιμο και προετοιμασμένο αμυντικά και επιθετικά», απειλώντας ότι θα προχωρήσει σε «σοβαρή απάντηση».

Στο πλευρό του Ισραήλ ΗΠΑ και Βρετανία

Ο Σύμβουλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με το Ισραήλ σχετικά με την πιθανή απάντησή του.

Ο Σάλιβαν ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή συμμετείχαν στην αναχαίτιση των πυραύλων. Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται, στις αναχαιτίσεις συμμετείχαν τρία αμερικανικά αντιτορπιλικά. Επίσης, οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που είναι παράνομα στη Συρία επιχείρησαν την αναχαίτιση ορισμένων ιρανικών πυραύλων που πέρασαν πάνω από το συριακό έδαφος. Στην αναχαίτιση ορισμένων εκ των εκατοντάδων ιρανικών πυραύλων συνέβαλαν ιορδανικές δυνάμεις που αναχαίτισαν κάποιους από αυτούς που εισήλθαν στον ιορδανικό εναέριο χώρο με κατεύθυνση το Ισραήλ.

Πριν την εκτόξευση των πυραύλων από το Ιράν, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γιόαβ Γκάλαντ, στον οποίο ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον είχε «αυξήσει την ετοιμότητα δυνάμεων» στην περιοχή. «Ο υπουργός και ο υπουργός Γκαλάντ συζήτησαν τις σοβαρές συνέπειες για το Ιράν σε περίπτωση που το Ιράν επιλέξει να εξαπολύσει μια άμεση στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ισραήλ», ανέφερε η ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, μίλησε με τον Ισραηλινό ομόλογο του, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για την απάντηση του Ισραήλ, με την βρετανική κυβέρνηση να δηλώνει πως θα το στηρίξει. 

Σοβαρές ζημιές σε κτίρια και υποδομές από τους ιρανικούς πυραύλους

Πηγή: Associated Press

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, το Ιράν εκτόξευσε κατά του Ισραήλ περίπου 180 βαλλιστικούς πυραύλους, σε όλη την ισραηλινή επικράτεια.

Η ηγεσία του ισραηλινού στρατού έκανε λόγο για «αποτελεσματική» αναχαίτιση της πυραυλικής επίθεσης, σε συντονισμό με τις ΗΠΑ, αν και παραδέχθηκε ότι υπήρξαν χτυπήματα στο κεντρικό και νότιο Ισραήλ.

Ωστόσο, διαφορετική εικόνα μεταφέρεται από βίντεο που ανεβάζουν ισραηλινοί σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και σε ΜΜΕ που δείχνουν πλήθος προσκρούσεων από πυραύλους που έχουν διαπεράσει την ισραηλινή αντιπυραυλική ασπίδα, καθώς και από θραύσματα αναχαιτίσεων. Υπήρξαν επίσης αναφορές για πυρκαγιά σε αεροπορική βάση στο Βόρειο Ισραήλ και κοντά στο Ασκελόν σε εγκατάσταση κοιτάσματος φυσικού αερίου.

Σε σειρά δημοσιευμάτων καταγράφονται αναφορές για ιρανικά χτυπήματα σε ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις όπως τις βάσεις Nevatim, Hatzerim και Tel Nof, ενώ πηγή στους Ιρανούς Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης υποστήριξε πως χτυπήθηκε θέση του ισραηλινού στρατού στον διάδρομο Νετζερίμ που ελέγχει το πέρασμα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Γάζας καθώς και συστοιχίες αντιαεροπορικών συστημάτων του Ισραήλ. Σύμφωνα με πηγές του Ιράν, το 80% των πυραύλων που εκτοξεύθηκαν βρήκαν τον στόχο τους.

Με «συντριπτική απάντηση» σε αντίποινα προειδοποιεί το Ιράν

Από την πλευρά του, το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ και τις ΗΠΑ ότι οποιαδήποτε αντίδραση στην πυραυλική του επίθεση θα απαντηθεί με ακόμη σκληρότερο τρόπο. «Εάν το σιωνιστικό καθεστώς τολμήσει να απαντήσει ή να διαπράξει περαιτέρω κακοπροαίρετες ενέργειες, θα ακολουθήσει μια επακόλουθη και συντριπτική απάντηση», ανέφερε η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ.

Στην πρώτη του αντίδραση, ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, σημείωσε σε ανάρτηση του πως δόθηκε αποφασιστική απάντηση στην επιθετικότητα του Τελ Αβίβ, καθώς και πως ήταν μία ενέργεια για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των πολιτών του Ιράν.

«Με βάση τα νόμιμα δικαιώματα και με στόχο την ειρήνη και την ασφάλεια για το Ιράν και την περιοχή, δόθηκε αποφασιστική απάντηση στην επιθετικότητα του σιωνιστικού καθεστώτος» είπε και πρόσθεσε ότι «αυτή η ενέργεια ήταν για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των πολιτών του Ιράν».

«Ας γνωρίζει ο Νετανιάχου ότι το Ιράν δεν είναι φιλοπόλεμο, αλλά στέκεται σταθερά απέναντι σε κάθε απειλή. Αυτή είναι μόνο ένα κομμάτι της δύναμής μας. Μην μπείτε σε σύγκρουση με το Ιράν», ανέφερε.

Καταδικάζει την ιρανική επίθεση η ΕΕ

Στο πλευρό του κράτους-δολοφόνου έσπευσε να δηλώσει και η ΕΕ. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ σε ανάρτηση του στο Χ, ανέφερε ότι «η ΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ», λέγοντας ότι «ο επικίνδυνος κύκλος των επιθέσεων και των αντιποίνων κινδυνεύει να ξεφύγει από τον έλεγχο». Τέλος, προσθέτει υποκριτικά ότι απαιτείται «άμεση κατάπαυση του πυρός σε όλη την περιοχή».

Προσθέτει, τέλος, ότι «η ΕΕ παραμένει πλήρως δεσμευμένη να συμβάλει στην αποτροπή ενός περιφερειακού πολέμου».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.