Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

381 μέρες αδιάκοπης σφαγής ➽ Οι ιουδαιοναζί με συνεργό την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων σχεδιάζουν τον όλεθρο ➽ Εξολοθρεύουν τους Παλαιστίνιους με αρρωστημένα χτυπήματα ➽ Στη βόρεια Γάζα σε 17 μέρες έχουν σκοτωθεί 640


*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Εξολοθρεύουν τους Παλαιστίνιους με νοσηρά χτυπήματα - Στη βόρεια Γάζα σε 17 μέρες έχουν σκοτωθεί 640

Δευτέρα 21/10/2024 - 17:42

Με σφοδρούς βομβαρδισμούς και κάθε είδους θηριωδίες συνεχίζει το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ να διαπράττει τη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Σε όλη τη Γάζα έχουν χάσει τη ζωή τους σήμερα 41 άνθρωποι και συγκεκριμένα οι 33 είναι από τη περιοχή Jabalia, της βόρειας Γάζας, όπου συνεχίζονται για 17η μέρα οι δολοφονικές επιδρομές. Μέσα σε αυτές τις 17 μέρες μόνο στη βόρεια Γάζα έχουν χάσει 640 άνθρωποι τη ζωή τους.

Σήμερα, ισραηλινά drones με μεγάφωνα διέταξαν οικογένειες να απομακρυνθούν από τους καταυλισμούς και όταν συγκεντρώθηκαν μπροστά στην πύλη έγιναν στόχος των πυρών του ισραηλινού πυροβολικού. Εκεί δολοφόνησαν επτά παλαιστίνιους.

Ο ισραηλινός στρατός εδώ και δύο εβδομάδες έχει περιορίσει την είσοδο τροφής και νερού, χτυπάει ακόμα και πηγάδια νερού και διακόπτει υπηρεσίες επικοινωνίας. Την ίδια ώρα χιλιάδες είναι παγιδευμένοι, καθώς επίσης υπάρχει μαζικό μπλάκ - άουτ στην περιοχή.

Επίσης, ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον πέντε ανθρώπους στη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας και τέσσερις σε δύο διαφορετικά πλήγματα στη Πόλη της Γάζας, σύμφωνα με υγειονομικούς.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη βόρεια Γάζα ισραηλινά στρατεύματα έχουν χτυπήσει 3 νοσοκομεία.

Οι ισραηλινές αρχές συνεχίζουν να εμποδίζουν ανθρωπιστικές αποστολές να φτάσουν σε περιοχές της βόρειας Γάζας με κρίσιμες προμήθειες, όπως νερό, τρόφιμα και φάρμακα για τους ανθρώπους που βρίσκονται υπό πολιορκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Al Jazeera, τα νοσοκομεία είναι χωρίς ρεύμα και τραυματίες μένουν χωρίς φροντίδα, ενώ παράλληλα αποστολές για τη διάσωση ανθρώπων κάτω από τα ερείπια απορρίπτονται. 

Υγειονομικοί στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο είπαν στο Reuters ότι ισραηλινά στρατεύματα έκαναν έφοδο σε σχολείο και συνέλαβαν τους άνδρες πριν πυρπολήσουν την εγκατάσταση αυτή. Η φωτιά έφθασε στις γεννήτριες του νοσοκομείου και προκάλεσε διακοπή ρεύματος.

Επιθέσεις διαπράττουν και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου στοχεύουν παλαιστίνιους που μαζεύουν ελιές, καθώς προσπαθούν να σαμποτάρουν την συγκομιδή της ελιάς, καίγοντας και κόβοντας ελαιόδεντρα.

Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν το Ισραήλ και από κοινού σχεδιάζουν τον όλεθρο

«Στη θέση του» στο Ισραήλ βρίσκεται το αμερικάνικο αντιπυραυλικό σύστημα THAAD, δήλωσε σήμερα ο Λόιντ Όστιν, υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξη τους στο κράτος - δολοφόνο και δίνοντας του επιπλέον «εφόδια» που αφορούν και την ανακοινωμένη, εκ νέου επίθεση στο Ιράν.

Ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ απέφυγε να απαντήσει αν το σύστημα THAAD είναι λειτουργικό, αλλά σημείωσε πως «έχουμε την ικανότητα να το θέσουμε σε λειτουργία πολύ γρήγορα και είμαστε εντός προγράμματος όσον αφορά τις προσδοκίες μας».

Στο μεταξύ, το Ιράν, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπρόσωπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Εσμαείλ Μπαγκαεΐ απέστειλε επίσημη επιστολή στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), σχετικά με τις απειλές του Ισραήλ για πλήγματα στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις. «Οι απειλές για επιθέσεις σε πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι αντίθετες με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και καταδικάζονται. Έχουμε αποστείλει επιστολή σχετικά με αυτό στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ)», φέρεται πως είπε ο Μπαγκαεΐ σύμφωνα με το Reuters. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.