Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

382 μέρες ανελέητης σφαγής ➽ Οι ιουδαιοναζί με συνεργό την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων συνεχίζουν τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού ➽ Κλιμακώνονται οι δολοφονικές επιδρομές σε Λίβανο, Λωρίδα της Γάζας και Συρία

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΙΣΡΑΗΛ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ

Κλιμακώνονται οι δολοφονικές επιδρομές σε Λίβανο, Λωρίδα της Γάζας και Συρία

Πηγή: Associated Press

Τρίτη 22/10/2024 - 08:06

Το ισραηλινό κράτος - δολοφόνος εντείνει τις επιδρομές στον Λίβανο και στη Λωρίδα της Γάζας, πνίγοντας στο αίμα τους λαούς της περιοχής και βάζοντας μπουρλότο στη Μέση Ανατολή, με την στήριξη των ΗΠΑ και των άλλων ευρωατλαντικών συμμάχων του που προετοιμάζουν μαζί την επίθεση στο Ιράν και τα επόμενα βήματα αυτής της κτηνωδίας.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα έπληξε 300 στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, μέσα σε 24 ώρες, υποστηρίζοντας ότι έβαλε στο στόχαστρο το «οικονομικό σύστημα» της οργάνωσης.

Ένα από αυτά τα πλήγματα σημειώθηκε κοντά στο νοσοκομείο Χαρίρι, τη μεγαλύτερη δημόσια δομή υγείας της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 32, στη νότια Βηρυτό.

Οι ισραηλινές δυνάμεις δολοφονούν αμάχους, καταστρέφουν σπίτια και υποδομές, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν οι σημαντικές δυσκολίες που συναντούν στα πεδία των συγκρούσεων. 

Στην πόλη Μπααλμπέκ, στα ανατολικά, το Ισραήλ σφάγιασε έξι ανθρώπους, ανάμεσα τους ένα παιδί, ενώ σε χωριό στο νότο σκότωσε τέσσερις διασώστες.

Η κρατική αεροπορική εταιρεία Middle East Airlines χρειάστηκε να μεταφέρει σε άλλο διάδρομο τις προσγειώσεις των αεροσκαφών της στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού, διότι ο κύριος διάδρομος βρίσκεται κοντά σε τοποθεσία όπου εξαπολύθηκε ισραηλινός βομβαρδισμός.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα πως έπληξε με πυραύλους την περιοχή Νιρίτ στα προάστια του Τελ Αβίβ και ότι εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον ισραηλινής ναυτικής βάσης δυτικά της Χάιφα.

Συνεχίζεται η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

Στη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες την δολοφονική επίθεσή στην πόλη Τζαμπαλίγια, στα βόρεια, όπου χιλιάδες Παλαιστίνιοι βρίσκονται υπό πολιορκία. 

Τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν εκεί από βομβαρδισμούς τη Δευτέρα. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν από την ευρύτερη περιοχή, όπου είχαν παγιδευτεί κάπου 400.000 άνθρωποι την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την UNRWA.

«Έπεφταν καπνογόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, φύγαμε με τα παιδιά μας χωρίς να πάρουμε τίποτα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σαΐμια Νάσιρ, μια μάνα που έφευγε έχοντας στην αγκαλιά το εννιά μηνών βρέφος της. 

Στη Συρία, ισραηλινός βομβαρδισμός έπληξε αυτοκίνητο σκοτώνοντας δύο ανθρώπους στην πρωτεύουσα Δαμασκό, σύμφωνα με το συριακό υπουργείο Άμυνας. 

Σήμερα φτάνει στη Μέση Ανατολή -με πρώτο σταθμό το Ισραήλ- ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντ. Μπλίνκεν

Στην Ουάσιγκτον, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, ανακοίνωσε πως το προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας που εστάλη στο Ισραήλ έχει πλέον λάβει «θέση».

Η ιρανική  διπλωματική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησε τις ΗΠΑ πως θα φέρουν «την πλήρη ευθύνη» και θα είναι «συνένοχες» σε περίπτωση ισραηλινής επίθεσης στη χώρα. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.