Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Ακάθεκτο το κράτος-δολοφόνος ➽ Με συνεργό την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ Στοχεύει παντού στον Λίβανο και σκορπάει τη φρίκη ➽ Στη βόρεια Γάζα εξελίσσεται σχέδιο εξόντωσης του Παλαιστινιακού λαού

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Στοχεύει παντού στον Λίβανο προκαλώντας φρίκη - Στη βόρεια Γάζα εξελίσσεται σχέδιο εξόντωσης του Παλαιστινιακού λαού

Φωτό: Από το χτύπημα στο χωρίο Κανά

Το κράτος-δολοφόνος είναι σαφές πως επεκτείνει τις βάρβαρες επιδρομές του στην περιοχή. Στην προσπάθεια του να εισβάλει και να κατακτήσει εδάφη άλλων χωρών μακελεύει τους λαούς με τη στήριξη των συμμάχων του, τη στιγμή που δυναμώνουν οι «συζητήσεις», αλλά και οι ενέργειες επί του «πεδίου» για γενικευμένο πολεμικό όλεθρο.

Είναι ενδεικτικό πως αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σχεδόν το 25% του εδάφους του Λιβάνου βρίσκεται τώρα υπό ισραηλινές στρατιωτικές εντολές «εκκένωσης». Το Ισραήλ κάνει πράξη τις απειλές του να μετατρέψει τον Λίβανο σε «δεύτερη Γάζα» καθώς επεκτείνει τους βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις του σε όλο τον Λίβανο. Μόνο εχθές, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου σκοτώθηκαν πάνω 40 άνθρωποι, ενώ εδώ και περίπου 1 μήνα που το Ισραήλ σφάζει αδιακρίτως στη χώρα, έχουν σκοτωθεί πάνω από 1.350 άνθρωποι.

Ταυτόχρονα η λέξη «κόλαση» δεν μπορεί να περιγράψει αυτό που συμβαίνει στη βόρεια Γάζα. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε νερό και φαγητό! Που αποτελούν «κινούμενο στόχο» για τους μακελάρηδες. Μέσα σε 2 μέρες αυτή η περιοχή έχει δεχθεί πάνω από 100 σφοδρούς βομβαρδισμούς. Εξελίσσεται ένα σχέδιο εξόντωσης.

Πιο συγκεκριμένα:

Αργά το βράδυ της Τρίτης, το Ισραήλ χτύπησε το χωριό Κανά στον νότιο Λίβανο σκοτώνοντας τουλάχιστον 10 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 15. Αναφορές σε αραβικά μέσα κάνουν λόγω και για χτύπημα σε κέντρο Υγείας. Να σημειωθεί πως μιλάμε για ένα μαρτυρικό χωριό που έχει βιώσει πολλαπλές φορές τη φρίκη των ισραηλινών επιθέσεων, τόσο το 1996 (πάνω από 100 νεκροί), όσο και το 2006 (πάνω από 50 νεκροί).

Σήμερα το πρωί χτύπησε ξανά τη Βηρυτό και συγκεκριμένα το νότιο προάστιο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, Νταχίγιε. Ακόμα μια φορά παρουσιάζεται η χυδαία εκδοχή του «στοχευμένου πλήγματος» που συνοδεύεται με τις αναφορές περί «είχαν προηγηθεί εντολές εκκένωσης», όταν ουσιαστικά το Ισραήλ χτυπά λίγα λεπτά μετά τις «εντολές» του, σε πυκνοκατοικημένες περιοχές και οι άνθρωποι δεν έχουν ούτως η άλλως πού να πάνε.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως πληθαίνουν οι αναφορές για στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ που βάζουν στο «κάδρο» και τη Συρία. Θυμίζουμε πως το Ισραήλ κατέχει παράνομα συριακά εδάφη στα Υψίπεδα του Γκολάν. Συγκεκριμένα η ΕΡΤ μετέδωσε εχθές πως «συγκεντρώνονται τεθωρακισμένα του Ισραήλ στα σύνορα με τη Συρία».

Ενώ, η ΕΡΤ σήμερα ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις επιδίδονται σε «καθαρισμό από νάρκες κοντά στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν» γιατί όπως αναφέρουν σχεδιάζεται να χτυπήσει και από τα ανατολικά σύνορα του Λιβάνου, δηλαδή από τη Συρία. Επίσης, επικαλούνται το Reuters και αναφέρουν ότι «το Ισραήλ μετακινεί τον φράχτη της αποστρατικωποιημένης ζώνης προς τη συριακή πλευρά και εγκαθιστά περισσότερες οχυρώσεις στην περιοχή».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.