Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

380 μέρες αδιάκοπης σφαγής ➽ Με συνεργό την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ Γυναίκες και παιδιά ανάμεσα στους 73 νεκρούς από νέο αεροπορικό βομβαρδισμό στη Γάζα ➽ Σφυροκόπημα και της Βηρυτού ➽ Απειλές του Αδόλφου Νετανιάχου ➽ Πάνω από 42.500 οι νεκροί Παλαιστίνιοι ➽ 99.637 οι τραυματίες

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Γυναίκες και παιδιά ανάμεσα στους 73 νεκρούς από νέο αεροπορικό βομβαρδισμό στη Γάζα - Σφυροκόπημα και της Βηρυτού

Πηγή φωτό: Associated Press

Συνεχίζει το ανελέητο σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας και τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού το κράτος - δολοφόνος Ισραήλ, αλλά και του Λιβάνου, με τις «πλάτες» των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ανεβάζοντας συνεχώς και δραματικά, τον συνολικό αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων, που χθες ανερχόταν σε 42.500.

Χθες το βράδυ, εξαπέλυσε αεροπορικό βομβαρδισμό στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώνοντας τουλάχιστον 73 ανθρώπους, ανακοίνωσε η πολιτική προστασία του μικρού παλαιστινιακού θυλάκου.

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε κατοικημένη περιοχή στην Μπέιτ Λάχια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Ομάδες της πολιτικής προστασίας εντόπισαν 73 νεκρούς και μεγάλο αριθμό τραυματιών» στην Μπέιτ Λάχια και «υπάρχουν ακόμη νεκροί κάτω από τα συντρίμμια», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας, ο Μαχμούντ Μπασάλ.

Όλα τα θύματα —ανάμεσά τους ολόκληρες οικογένειες— διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν, στον καταυλισμό προσφύγων στην Τζαμπάλια, νότια της Μπέιτ Λάχια.

Η υπηρεσία ενημέρωσης και ΜΜΕ της κυβέρνησης της Χαμάς επιβεβαίωσε τον απολογισμό αυτόν, υπογραμμίζοντας πως ανάμεσα στα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

Ο ισραηλινός στρατός αντέτεινε πως οι αριθμοί τους οποίους δημοσιοποίησαν οι αρχές στη Λωρίδα της Γάζας «δεν ανταποκρίνονται» στις πληροφορίες που έχει εκείνος στην κατοχή του, διαβεβαιώνοντας πως χρησιμοποιήθηκαν πυρομαχικά «ακριβείας» εναντίον «στόχου» που ανήκε στη Χαμάς.

Ο στρατός του Ισραήλ διεξάγει νέα αεροπορική και χερσαία επιχείρηση στο βόρειο τμήμα του μικρού παλαιστινιακού θυλάκου από την 6η Οκτωβρίου, για να αποτραπεί η ανασύνταξη μονάδων της Χαμάς, όπως ισχυρίζεται. Έκτοτε, έχουν σκοτωθεί στον συγκεκριμένο τομέα πάνω από 400 άνθρωποι.

«Φρικιαστικές ειδήσεις από τη βόρεια Γάζα, όπου οι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να υφίστανται ανείπωτη φρίκη υπό πολιορκία των (ενόπλων) δυνάμεων του Ισραήλ», ανέφερε μέσω X η Τζόις Μισούγια, η μεταβατική επικεφαλής του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Σφυροκόπημα και του Λιβάνου

Πηγή: Associated Press

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press μεταδίδει ότι οι πρωινές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό, έχουν φωτίσει τον ουρανό και καπνός υψώνεται πάνω από την πόλη.

Οι επιδρομές ακολουθούν μετά τις τουλάχιστον 10 αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε το Ισραήλ χθες, Σάββατο στα νότια προάστια της Βηρυτού, την Νταχίγια.

Δεν έχουν ακόμη αναφερθεί θύματα ή το μέγεθος της καταστροφής στην Νταχίγια, η οποία φέρεται να έγινε στόχος και πάλι σήμερα το πρωί.

Ο ισραηλινός στρατός, νωρίς το πρωί, απαίτησε από τους κατοίκους δυο συνοικιών νοτίου προαστίου της πρωτεύουσας του Λιβάνου, της Βηρυτού, ν'  απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους, καθώς ετοιμάζεται να βομβαρδίσει δυο ακίνητα στα οποία βρίσκονται, κατ’ αυτόν, εγκαταστάσεις του κινήματος Χεζμπολάχ.

Τα συγκεκριμένα ακίνητα βρίσκονται στις συνοικίες Χαρέτ Χράικ και Χαντάθ,ανέφερε ο ισραηλινός στρατός στην προειδοποίησή του προς τους πολίτες.

Απειλές του Νετανιάχου

Νωρίτερα χθες, εξαπολύθηκε drone εναντίον ιδιωτικής κατοικίας του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια (κεντρικά), πάντως ούτε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, ούτε η σύζυγός του βρίσκονταν εκεί, όπως διαβεβαίωσε το γραφείο του. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε από τη δική του πλευρά το βράδυ ότι η Χεζμπολλάχ εξαπέλυσε τουλάχιστον 200 ρουκέτες ή/και drones από τον Λίβανο εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.

«Η Χεζμπολλάχ, σύμμαχος του Ιράν, που προσπάθησε να με δολοφονήσει, εμένα και τη γυναίκα μου, διέπραξε σοβαρό λάθος», ανέφερε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του, εντείνοντας τις απειλές του. «Λέω στους Ιρανούς και τους συμμάχους τους στον άξονα του κακού: οποιοσδήποτε αποπειράται να βλάψει τους πολίτες του Ισραήλ θα πληρώνει υψηλό τίμημα», πρόσθεσε.

Οι κατηγορίες του εντείνουν την ανησυχία για περαιτέρω στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ισραήλ απειλεί πως θα ανταποδώσει την επίθεση.

Η Χεζμπολλάχ δεν έχει αναλάβει ως αυτό το στάδιο την ευθύνη για το drone που εξαπολύθηκε εναντίον της κατοικίας του Νετανιάχου, πάντως η ιρανική μόνιμη αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε πως το λιβανικό κίνημα βρισκόταν πίσω από την επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.