Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ ➽ 378 μέρες αδιάκοπης σφαγής ➽ Με συνεργό την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ Οι ιουδαιοναζί με νέο βομβαρδισμό σχολείου στη Τζαμπαλίγια σκότωσαν τουλάχιστον 28 ανθρώπους ➽ Η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων ήταν παιδιά ➽ Η δολοφονική αποστολή του ισραηλινού στρατού «δεν έχει ολοκληρωθεί» λέει ο μακελάρης Νετανιάχου μετά την δολοφονία του νέου ηγέτη της Χαμάς

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΦΑΖΕΙ ΠΑΙΔΙΑ

Νέος βομβαρδισμός σχολείου στη Τζαμπαλίγια σκότωσε τουλάχιστον 28 ανθρώπους

Φωτό: Από προηγούμενη σφαγή του Ισραήλ στη Τζαμπαλίγια

Λίγες ώρες αφότου το Ισραήλ ανακοίνωσε πως ο ηγέτης της Χαμάς σκοτώθηκε ύστερα από μάχη με τον ισραηλινό στρατό στη Ράφα και ο Μ. Ντεανιάχου δήλωσε πως η δολοφονική αποστολή του ισραηλινού στρατού «δεν έχει ολοκληρωθεί» (βλ. κάτω), το κράτος-δολοφόνος πέρασε αμέσως σε «πράξεις». 

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης το Ισραήλ βομβάρδισε ένα σχολείο του ΟΗΕ στην Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Γάζα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 28 ανθρώπους.

Οι αναφορές των ρεπορτάζ σε αραβόφωνα μέσα για το νοσοκομείο Kamal Adwan στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας επισημαίνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων και των τραυματιών ήταν παιδιά.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο (PRCS), ανασύρθηκαν δύο πτώματα παιδιών μετά από επίθεση με πυραύλους εναντίον σπιτιού στην οδό Nassr βορειοδυτικά της πόλης της Γάζας. 

902

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΟ

Η δολοφονική αποστολή του ισραηλινού στρατού «δεν έχει ολοκληρωθεί» λέει ο μακελάρης Νετανιάχου μετά την δολοφονία του νέου ηγέτη της Χαμάς

Πηγή: Associated Press

Συνέχιση της σφαγής σε βάρος του παλαιστινιακού και των άλλων λαών της περιοχής, με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, προανήγγειλε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανιάχου, λέγοντας σε τηλεοπτικό του μήνυμα ότι η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινγουάρ σηματοδοτεί «την αρχή της επόμενης μέρας μετά τη Χαμάς».

«Σήμερα, όπως υποσχεθήκαμε, ξεκαθαρίσαμε τους λογαριασμούς μαζί του. Σήμερα, το κακό υπέστη ένα βαρύ πλήγμα, αλλά η αποστολή μας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί», είπε ο μακελάρης πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Υποστήριξε ότι η δολοφονία του Σινουάρ απέδειξε γιατί η κυβέρνησή του επέμεινε στη συνέχιση του πολέμου, αλλά πρόσθεσε ότι «ο πόλεμος δεν έχει ακόμη τελειώσει» και θα συνεχίσει να έχει «βαρύ τίμημα», προετοιμάζοντας και τον λαό του Ισραήλ για νέους νεκρούς.

Απογειώνοντας δε την προκλητικότητα και την υποκρισία, απευθύνθηκε στους λαούς της Μέσης Ανατολής, που το Ισραήλ έχει κατασφάξει, λέγοντας ότι υπάρχει «μια μεγάλη ευκαιρία να σταματήσει ο άξονας του κακού και να δημιουργηθεί ένα διαφορετικό μέλλον - ένα μέλλον ειρήνης», με βάση τα σχέδια του Ισραήλ και των ευρωατλαντικών συμμάχων του για τη Μ. Ανατολή. 

Νέοι βομβαρδισμοί στον Λίβανο

Την απειλή Νετανιάχου για συνέχιση της σφαγής έκανε αμέσως πράξη ο στρατός του κράτους-δολοφόνου. Το βράδυ της Πέμπτης, ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο Γιαμούν, στη βορειοδυτική περιοχή Μπααλμπέκ, σκότωσε τουλάχιστον δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους εννέα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Νωρίτερα σήμερα, το Ισραήλ στόχευσε αρκετές περιοχές σε όλο τον ανατολικό και νότιο Λίβανο και ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε νέες εντολές εκτοπισμού. Ο ισραηλινός στρατός έχει εκδώσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες τέτοιες εντολές για τουλάχιστον 233 χωριά – μια περιοχή που σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ καλύπτει το ένα τέταρτο της επικράτειας του Λιβάνου.

Πάντως, την ίδια ώρα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Χεσμπολάχ Al Manar ανέφερε νέα χτυπήματα σε ισραηλινές δυνάμεις εισβολής, μεταξύ αυτών επίθεση «σε μεγάλες συγκεντρώσεις ισραηλινών εχθρικών στρατιωτών νότια της αποικίας Καφρ Γκξιλάντι με πυραύλους, προκαλώντας ακριβή χτυπήματα».

Από την πλευρά του το Ισραήλ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα ονόματα πέντε στρατιωτών της Ταξιαρχίας «Γκολάνι» που σκοτώθηκαν στη διάρκεια μαχών στα σύνορα με τον Λίβανο. Στις μάχες τραυματίστηκαν σοβαρά ένας ακόμη αξιωματικός και δύο στρατιώτες, ισχυρίστηκε το Ισραήλ, το οποίο βέβαια προσπαθεί να αποκρύψει το μέγεθος των απωλειών που υφίσταται.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.