Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

ΚΚΕ: Η επίθεση στο Ιράν φέρνει πιο κοντά την κλιμάκωση του πολέμου στο καμίνι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ➽ 386 μέρες αδιανόητου μακελειού ➽ Νέο ανοσιούργημα από το κράτος-δολοφόνο ➽ Ο στρατός διέλυσε Νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας ➽ Παιδιά πέθαναν από την έλλειψη οξυγόνου ➽ Συνεργός η ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ VIDEO

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Ο ισραηλινός στρατός διέλυσε Νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας - Παιδιά πέθαναν από την έλλειψη οξυγόνου

Σάββατο 26/10/2024 - 20:10

Θάνατο και συντρίμμια άφησε ο ισραηλινός στρατός μετά την αποχώρησε του από το Νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν, στην πόλη Μπέιτ Λαχίγια, στη Λωρίδα της Γάζας.

Συνεχίζοντας τα ανοσιουργήματα του, το ισραηλινό κράτος - δολοφόνος έκανε επιδρομή χθες στο Νοσοκομείο, το ένα από τα τρία Νοσοκομεία στα βόρεια του Παλαιστινιακού θύλακα που πασχίζουν να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Οι ισραηλινοί στρατιώτες διέλυσαν κρίσιμες υποδομές για την σωτηρία των ασθενών και σκηνές που είχαν στήσει απ' έξω οι εκτοπισμένοι, έθεσαν υπό κράτηση το προσωπικό και τους ασθενείς, κατέστρεψαν και πυρπόλησαν γειτονικά σπίτια.

Νοσοκομειακές πηγές δήλωσαν ότι τουλάχιστον δύο παιδιά πέθαναν εντός της μονάδας Εντατικής Θεραπείας, αφού τα ισραηλινά πυρά έπληξαν της γεννήτριες και τον σταθμό του οξυγόνου στο Νοσοκομείο.

Οι βασικές ιατρικές προμήθειες καταστράφηκαν, εμποδίζοντας τις προσπάθειες για τη διάσωση των τραυματιών.

Τρία μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού τραυματίσθηκαν και τρία ασθενοφόρα καταστράφηκαν κατά την διάρκεια της ισραηλινής επιδρομής.

Μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις διαταγές του ισραηλινού στρατού για να απομακρυνθούν από το Νοσοκομείο ή να εγκαταλείψουν τους ασθενείς.

Πριν από την επιδρομή του ισραηλινού στρατού, τουλάχιστον 600 άνθρωποι βρίσκονταν στο Νοσοκομείο, ανάμεσά τους ασθενείς και οι συνοδοί τους.

(Με πληροφορίες από Wafa και Al Jazeera)

902

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Τροφοδοτεί την κλιμάκωση και φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου, σε μια περιοχή που «καίγεται» στη φωτιά των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών

Σε ανακοίνωσή του για την νέα επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα αεροπορική-πυραυλική επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, που τροφοδοτεί την κλιμάκωση και φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου, σε μια περιοχή που «καίγεται» στη φωτιά των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τα μερίδια στην αγορά και τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, που τελικά πληρώνουν οι λαοί.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ στηρίζουν το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ και μιλούν προκλητικά για το δικαίωμα του στην ''αυτοάμυνα''. Είναι συνένοχοι.

Η νέα επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν είναι μέρος της εγκληματικής πολιτικής του κατοχικού κράτους, που περιλαμβάνει τη γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας και τις δολοφονίες στη Δυτική Όχθη, τους βομβαρδισμούς και την εισβολή στο έδαφος του Λιβάνου, τις επιθέσεις στο έδαφος της Συρίας και της Υεμένης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συνενοχή των υπολοίπων κομμάτων του ευρωατλαντισμού, έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί έχει μπλέξει βαθιά τη χώρα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στο πλευρό του κατοχικού κράτους, γίνεται θύτης σε βάρος άλλων λαών και βάζει σε μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους τον ελληνικό λαό.

Ο λαϊκός αγώνας για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς αποκτά μεγάλη και επείγουσα σημασία. Τώρα να σταματήσουν οι πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις της Ελλάδας με το κράτος του Ισραήλ, να επιστρέψει η Φρεγάτα Σπέτσες από τον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα και κάθε ελληνική στρατιωτική μονάδα από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις».

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.