Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

381 μέρες αδιάκοπης σφαγής ➽ Με συνεργό την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ Το κράτος-δολοφόνος συνεχίζει το μακελειό στον Λίβανο και στη Λωρίδα της Γάζας ➽ Απειλεί και για νέα εγκλήματα

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Το ισραηλινό κράτος-δολοφόνος συνεχίζει το μακελειό στον Λίβανο και στη Λωρίδα της Γάζας

Πηγή φωτό: Associated Press

Δευτέρα 21/10/2024 - 08:02

Νέους δολοφονικούς βομβαρδισμούς εξαπέλυσε χτες το βράδυ το ισραηλινό κράτος-δολοφόνος στον Λίβανο, ενώ συνεχίζει να πνίγει στο αίμα τη Λωρίδα της Γάζας.

Λίγες ώρες μετά την απειλή του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, ότι ο ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος να περάσει στην επόμενη φάση του πολέμου, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες επιδρομές στη Βηρυτό και σε άλλες περιοχές του Λιβάνου.

Ισραηλινές επιδρομές χτύπησαν υποκαταστήματα του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος «Αλ Καρντ αλ Χάσαν», σε νότιο προάστιο της Βηρυτού και στο ανατολικό τμήμα του Λιβάνου. Η εταιρεία «Αλ Καρντ αλ Χάσαν» είναι ένας χρηματοπιστωτικός φορέας που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ και παρέχει άτοκα δάνεια.

Ένα από τα χτυπήματα σημειώθηκε κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού,σε μικρή απόσταση από τα νότια προάστια.

Επίσης, η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ανακοίνωσε ότι ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε ένα «παρατηρητήριο» των κυανοκράνων στον νότιο Λίβανο, σε ένα ακόμη επεισόδιο που προστίθεται σε σειρά ανάλογων συμβάντων.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως χτύπησε «κέντρο διοίκησης» της Χεζμπολάχ κοντά στην πρωτεύουσα και ότι έπληξε δεκάδες κοινότητες στον νότο. Πάνω από 50 τοποθεσίες βομβαρδίστηκαν χθες κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ, σύμφωνα με το ANI, το οποίο μετέδωσε επίσης ότι ο ισραηλινός στρατός «δυναμιτίζει» σπίτια σε χωριά.

Ο στρατός του Λιβάνου, ο οποίος δεν παίρνει μέρος στη μάχη με τους εισβολείς, ανακοίνωσε τον θάνατο τριών μελών του από ισραηλινό βομβαρδισμό στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η Χεζμπολάχ από την πλευρά της ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση εναντίον τριών στρατιωτικών βάσεων κοντά στις πόλεις Χάιφα και Σαφέντ του βόρειου Ισραήλ, καθώς και εναντίον ισραηλινών στρατευμάτων στον νότιο Λίβανο. Ανακοίνωσε ακόμη πως κατέρριψε ισραηλινό drone τύπου «Hermes 450».

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός εντείνει τις δολοφονικές του επιθέσεις στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Χθες, οικογένειες θρηνούσαν τους νεκρούς συγγενείς τους από τον βομβαρδισμό στην Μπέιτ Λάχια, από τον οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 87 άνθρωποι.

Ήδη πριν από αυτόν τον βομβαρδισμό, η πολιτική προστασία του παλαιστινιακού θύλακα είχε κάνει λόγο για πάνω από 400 νεκρούς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, δύο εβδομάδες αφότου ο ισραηλινός στρατός άρχισε μια νέα δολοφονική στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Γάζα, με επίκεντρο κυρίως την Τζαμπαλίγια και τον προσφυγικό καταυλισμό γύρω από την πόλη. 

Τουλάχιστον 42.603 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 7 Οκτώβρη του 2023.

Χθες, πάντως, το Ισραήλ ανακοίνωσε τον θάνατο ενός υψηλόβαθμου στρατιωτικού στη Λωρίδα της Γάζας, του συνταγματάρχη Αχσάν Ντάκσα, διοικητή της τεθωρακισμένης ταξιαρχίας 401, ο οποίος ήταν μέλος της κοινότητας των Δρούζων.

902

Με νέα τρομοκρατικά χτυπήματα απειλεί το Ισραήλ, ενώ συνεχίζει τα εγκλήματα

Πηγή: Associated Press

Κυριακή 20/10/2024 - 23:03

Με νέα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Λίβανο αλλά και στο Ιράν απειλεί το Ισραήλ, ενώ συνεχίζει τα εγκλήματα του σε Λίβανο και Παλαιστίνη, όπου το πρωί της Κυριακής δολοφόνησε άλλους 87 ανθρώπους.

Σύμφωνα με ειδησεογραφικά δίκτυα το Ισραήλ έχει ξεκινήσει απόψε και νέο γύρο δολοφονικών βομβαρδισμών στη Βηρυττό, ενώ νωρίτερα ο Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος των Ένοπλων Δυνάμεων του Ισραήλ είχε ισχυριστεί ότι «Το Ισραήλ θα πραγματοποιήσει πλήγματα στο οικονομικό δίκτυο της Χεζμπολάχ για να αποτρέψει την μαχητική οργάνωση να χρησιμοποιήσει τους οικονομικούς πόρους της», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Την ίδια ώρα ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ Γκάλαντ επισκεπτόμενος μονάδες στα βόρεια της χώρας ισχυριζόταν πως «κινούμαστε από μια κατάσταση νίκης του εχθρού σε όλα τα χωριά επαφής σε μια κατάσταση καταστροφής – ανατινάζοντας σήραγγες, ανατινάζοντας αποθήκες πυρομαχικών, εξάρθρωση της Χεζμπολάχ» και πως «η Χεζμπολάχ καταρρέει». Την ίδια ώρα πάντως η οργάνωση πραγματοποιούσε τρία νέα χτυπήματα σε στρατιωτικές βάσεις του Ισραήλ, μια μόλις μέρα μετά το χτύπημα στην εξοχική κατοικία του Νετανιάχου.

Την ίδια ώρα ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή, Τορ Βένεσλαντ καταδίκασε σήμερα (20/10) τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων, που σήμερα το πρωί στοίχισαν στη Γάζα τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

«Αυτό ακολουθεί εβδομάδες ολοένα και πιο εντεινόμενων επιχειρήσεων που έχουν ως αποτέλεσμα πλήθος απωλειών μεταξύ των αμάχων και σχεδόν πλήρη απουσία ανθρωπιστικής βοήθειας για να φθάσει στους πληθυσμούς στο βόρειο τμήμα», σημείωσε την ίδια ώρα που η αποστολή UNIFIL του ΟΗΕ στον Λίβανο σε ανακοίνωση της έκανε γνωστό πως “μπουλντόζα” του ισραηλινού στρατού “κατεδάφισε εσκεμμένα” σήμερα ένα “παρατηρητήριο και την περίφραξη” θέσης της UNIFIL στη Μαρουάχιν στον νότιο Λίβανο.

Το Ισραήλ στο μεταξύ δηλώνει σε όλους τους τόνους πως ετοιμάζεται για νέο χτύπημα στο Ιράν - χτύπημα που συζητείται στο αποψινό υπουργικό συμβούλιο σε περιορισμένη σύνθεση - με κυβερνητικούς «κύκλους» του Ισραήλ να ισχυρίζονται πως η «διαρροή» απόρρητων εγγράφων στο διαδίκτυο που φέρονται να σχετίζονται με την επίθεση, ήταν μία προσπάθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ να καθυστερήσει κι άλλο το επικείμενο κτύπημα, των ώρα που οι ευρωατλαντικοί κάνουν με κάθε δυνατό τρόπο πλάτες στο κράτος - δολοφόνο…

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.