Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

388 μέρες αδιανόητης σφαγής ➽ Με συνεργό την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ Νέες δολοφονικές επιθέσεις των ιουδαιοναζί σε Γάζα και Λίβανο ➽ 42.847 θάνατοι ➽ Πάνω από 100.544 τραυματίες ➽ 1.620 σκοτωμένοι στον Λίβανο από 23 Σεπτέμβρη ➽ 1.000 Θάνατοι στη Γάζα τον Οκτώβριο ➽ 11.400 συλλήψεις στη Δυτική Όχθη ➽ Ισραήλ και ΗΠΑ βλέπουν στρατηγικές ευκαιρίες μετά την επίθεση στο Ιράν και τις σφαγές σε Γάζα και Λίβανο

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Μέση Ανατολή

Νέες δολοφονικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού σε Γάζα και Λίβανο

Φωτό: Από τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στον Νότιο Λίβανο

Νέες δολοφονικές επιθέσεις σε Γάζα και Λίβανο από το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ. 

Στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν χθες Κυριακή ότι ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε επιθέσεις στον καταυλισμό προσφύγων Τζαμπάλια.

Εξάλλου, ισραηλινή επίθεση σε σχολείο κοντά στην πόλη της Γάζας, το οποίο είχε μετατραπεί σε καταφύγιο για εκτοπισμένους από τη Τζαμπάλια, προκάλεσε τον θάνατο εννέα Παλαιστινίων, σύμφωνα με την πολιτική προστασία του θύλακα.

Στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας ισραηλινό drone σκότωσε τρεις ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος, ενώ πλήγμα προκάλεσε έναν νεκρό στον καταυλισμό προσφύγων Νουσεϊράτ.

Όπως μετέδωσε το λιβανέζικο πρακτορείο ANI, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί σε ισραηλινή επίθεση εναντίον της Τύρου.

Στην παράκτια αυτή πόλη του νότιου Λιβάνου τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Κυριακή, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, σε ισραηλινές επιδρομές εναντίον των περιοχών Χαρέτ Σαΐντα, Άιν Μπάαλ και Μπουρζ αλ Σεμάλι.

Στο βόρειο Ισραήλ οι σειρήνες προειδοποίησης ήχησαν πολλές φορές σήμερα το πρωί, χωρίς να υπάρξουν αναφορές για θύματα από ρουκέτες και βλήματα.

Από τις 23 Σεπτεμβρίου έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο τουλάχιστον 1.620 άνθρωποι, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP με βάση επίσημα στοιχεία.

Στο μεταξύ, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι πρότεινε χθες Κυριακή την κήρυξη εκεχειρίας δύο ημερών στη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι κάποιοι από τους ομήρους που κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακα.

(Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP).

902

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ισραήλ και ΗΠΑ «βλέπουν» «στρατηγικές ευκαιρίες» μετά την επίθεση στο Ιράν και τις σφαγές σε Γάζα και Λίβανο

Τον «απολογισμό» της χθεσινής επίθεσης κατά του Ιράν κάνουν το ισραηλινό κράτος - δολοφόνος και οι ευρωατλαντικοί σύμμαχοι του, αναμένοντας τις κινήσεις της Τεχεράνης, ενώ παράλληλα ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις σφαγές στη Λωρίδα της Γάζας και στον Λίβανο (όπου συναντά σοβαρή αντίσταση από την Χεζμπολάχ). 

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε «χαρούμενος» με το αποτέλεσμα των αεροπορικών επιδρομών, υποστηρίζοντας ότι «η επίθεση στο Ιράν ήταν ακριβής και ισχυρή, επιτυγχάνοντας όλους τους στόχους της».

Υπογράμμισε επίσης πως «τότε είχαμε υποσχεθεί ότι θα αντιδρούσαμε με σφοδρότητα και τα ξημερώματα του Σαββάτου τηρήσαμε την υπόσχεσή μας. Η αεροπορία επετέθη κατά του Ιράν και έπληξε τις ικανότητες του Ιράν στην άμυνα και στην κατασκευή πυραύλων που στρέφονται εναντίον μας».

Επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά τον στενό συντονισμό του κράτους - δολοφόνου με τις ΗΠΑ, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ιώαβ Γκάλαντ, ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογο του, Λόιντ Όστιν για την «επιτυχία» των επιδρομών του Ισραήλ στο Ιράν και συζήτησαν για τις «στρατηγικές ευκαιρίες» που μπορεί να έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα των «επιχειρησιακών επιτευγμάτων τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο πεδίο», αναφερόμενος στις δολοφονικές επιδρομές σε Γάζα και Λίβανο. 

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολλάχ Χαμενεΐ, δήλωσε πως η ισραηλινή επίθεση «δεν πρέπει να υπερβάλλεται, δεν πρέπει να υποτιμάται, καθώς οι λανθασμένοι υπολογισμοί του Ισραήλ συνεχίζονται. (...) Οι προηγούμενες επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ είχαν ως στόχο να επιτύχουν δύο πράγματα: να αποκαταστήσουν την αποτροπή και να αποτρέψουν έναν περιφερειακό πόλεμο». Συνέχισε, λέγοντας ότι «εναπόκειται στις αρχές να καθορίσουν πώς θα μεταφέρουν τη δύναμη και τη βούληση του ιρανικού λαού στο ισραηλινό καθεστώς και να αναλάβουν ενέργειες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα αυτού του έθνους και της χώρας».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, ανέφερε: «Φαίνεται ότι η αλήθεια έχει αποδειχθεί πλήρως ότι χωρίς την Αμερική, το Ισραήλ δεν έχει απαραίτητα καμία δύναμη στην περιοχή, όχι μόνο στην επιχείρηση που έχει κάνει κατά του Ιράν, αλλά σε όλες τις επιχειρήσεις που έχει κάνει στη Γάζα, τον Λίβανο και άλλα μέρη, πιστεύουμε ότι η Αμερική ήταν συνένοχος σε όλες αυτές τις υποθέσεις».

Ο Αμπάς Αρακτσί έστειλε επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, με την οποία ζήτησε «επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να λάβει αποφασιστική θέση και να καταδικάσει» την ισραηλινή επίθεση. Στην επιστολή του δηλώνει ότι «τα περισσότερα βλήματα αναχαιτίσθηκαν από τα ιρανικά αντιαεροπορικά συστήματα», αλλά σημειώνει ότι η επίθεση «προκάλεσε ζημιές στους στόχους» και τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτών. Η ισραηλινή επίθεση συνιστά «ξεκάθαρη παραβίαση της κυριαρχίας» του Ιράν, το οποίο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απαντήσει σε αυτήν την εγκληματική επίθεση», προσθέτει. 

Συνεχίζεται το μακελειό στη Γάζα

Στη Μπέιτ Λαχίγια, στη βόρεια Γάζα, 45 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών, σκοτώθηκαν από την ισραηλινή επίθεση χθες το βράδυ. Από την ίδια επιδρομή, περίπου 80 ακόμη τραυματίστηκαν. Νωρίτερα τη νύχτα, μια άλλη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε το σχολείο Salah al-Din στη δυτική πόλη της Γάζας, το οποίο χρησίμευε επίσης ως καταφύγιο για εκτοπισμένους.

Ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι υπήρξαν 4 θάνατοι και περίπου 20 τραυματίες στο νοσοκομείο Al-Shifa, μετά από αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο σχολείο Asma, το οποίο στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στον προσφυγικό καταυλισμό Al-Shati δυτικά της πόλης της Γάζας. 

Ακόμα ένα παιδί σκοτώθηκε και η μητέρα του τραυματίστηκε από βομβαρδισμούς του ισραηλινού πυροβολικού με στόχο τη φάρμα Fattouh στη Χαν Γιουνίς.  

Χθες το βράδυ, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής διέπραξαν μία ακόμη σφαγή στη Τζαμπαλίγια, ενώ διέκοψαν κάθε επικοινωνία, συμπεριλαμβανομένου του διαδικτύου.Το ιατρικό προσωπικό και η πολιτική άμυνα δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην περιοχή, με αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι, ανάμεσα τους και παιδιά, να αφεθούν να αιμορραγούν μέχρι θανάτου μπροστά στα μάτια των γονιών τους. Πολλοί άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους λόγω έλλειψης άμεσης ιατρικής περίθαλψης.

Οι τοπικές υγειονομικές αρχές τόνισαν ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων Παλαιστινίων που αναφέρθηκαν για τη βόρεια Γάζα από τις αρχές αυτού του μήνα έχει πλέον πλησιάσει τους 1.000. Επίσης, εκτιμάται ότι χιλιάδες θύματα είναι παγιδευμένα κάτω από ερείπια, απρόσιτα για τις ομάδες διάσωσης λόγω των ισραηλινών επιθέσεων.

Το ισραηλινό πυροβολικό και οι αεροπορικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις σε διάφορες τοποθεσίες στη Ράφα, στη νότια Γάζα, ενώ επίγεια στρατεύματα εκτόξευσαν φωτοβολίδες και βλήματα προς τις βόρειες περιοχές κοντά στους προσφυγικούς καταυλισμούς al-Bureij και al-Nuseirat

Στη Λωρίδα της Γάζας, από τον Οκτώβριο του 2023 έχουν καταγραφεί 42.847 θάνατοι και πάνω από 100.544 τραυματίες.

Την ίδια στιγμή, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, από τις 7 Οκτωβρίου 2023, έχουν συλληφθεί 11.400 Παλαιστίνιοι.

Το Ισραήλ επιτίθεται σε πολλές περιοχές του Λιβάνου

Ο ισραηλινός στρατός έχει επεκτείνει τις εντολές αναγκαστικού εκτοπισμού στον Λίβανο, λέγοντας στους κατοίκους 14 πόλεων και χωριών στο νότιο τμήμα της χώρας να εκκενώσουν αμέσως, διαφορετικά κινδυνεύουν να σκοτωθούν.

Ισραηλινό πολεμικό αεροσκάφος επιτέθηκε στη λιβανική πόλη Deir Aames, ενώ το πυροβολικό έπληξε χωριά στο νότο, στις περιοχές Zibqin, Yater, Tayr Harfa, Jebbayn και Yarine. 

Στην πόλη Sidon στο νότιο Λίβανο, 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν. Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν λόγω αεροπορικών επιδρομών που στόχευαν αρκετές πόλεις και χωριά της περιοχής.

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι 4 έφεδροι στρατιώτες του σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου, εκ των οποίων οι 5 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, στις μάχες με την Χεζμπολάχ, σε χωριό του νότιου Λιβάνου.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.