Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

ΚΚΕ: Σπέρνουν τον πόλεμο και την προσφυγιά και φτιάχνουν φυλακές για τα θύματά τους ➽ Ελλάδα - Ουκρανία: Όλο και πιο βαθιά στο ιμπεριαλιστικό μακελειό η ελληνική κυβέρνηση και τάζει στο κεφάλαιο μερίδιο από τη λεία ➽ Κυρ-Μητσοτάκης: Η Ελλάδα «παράδειγμα» συμμετοχής στους πολέμους και στην αντιμεταναστευτική πολιτική που υλοποιούν ΟΛΟΙ στην ΕΕ ➽ Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο Κ. Μητσοτάκης οφείλει απαντήσεις για την εμπλοκή της Ελλάδας στους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή»

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Αυτοί που σπέρνουν τον πόλεμο και την προσφυγιά είναι οι ίδιοι που φτιάχνουν φυλακές για τα θύματα των πολέμων τους

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις νέες συμφωνίες της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το Προσφυγικό σημειώνει:

«Κυνισμός, απανθρωπιά, βαρβαρότητα: Μόνο αυτές οι λέξεις ταιριάζουν στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Αυτοί που σπέρνουν τον πόλεμο και την προσφυγιά, αυτοί που στηρίζουν το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ που αιματοκυλά τον Παλαιστινιακό λαό και βομβαρδίζει το Λίβανο των 2,5 εκατομμυρίων Σύρων και Παλαιστινίων προσφύγων, αυτοί που ρίχνουν “λάδι στη φωτιά” στην Ουκρανία, είναι οι ίδιοι που φτιάχνουν φυλακές για τα θύματα των πολέμων τους.

Όλοι μαζί, νεοφιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες και ακροδεξιοί έχουν μπει με τα “μπούνια” στη φρενίτιδα της πολεμικής προετοιμασίας και τώρα είναι αντιμέτωποι με τις συνέπειες των εγκλημάτων της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Λίγο πριν στεγνώσει το μελάνι του απαράδεκτου νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που από την πρώτη στιγμή αντιπάλεψε το ΚΚΕ, αποφασίζουν την αναθεώρησή του για την ένταση της καταστολής και των απελάσεων απέναντι στα νέα προσφυγικά κύματα του μακελειού τους.

Προβάλλουν όλοι μαζί, παρέα κι ο κ. Μητσοτάκης, την “πρωτοπορία” της Ιταλίας της Μελόνι, που θα διαχειρίζεται στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων στο έδαφος της Αλβανίας. Δίνουν δισεκατομμύρια σε τρίτες χώρες και στις λεγόμενες πρώτες χώρες υποδοχής για να μετατρέπονται σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών.

Αυτοί που μιλούν για “εργαλειοποίηση” και “υβριδικές απειλές”, παίζουν επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των ξεριζωμένων. Εξασφάλισαν μια στοιχειώδη προστασία στους Ουκρανούς πρόσφυγες, αλλά δεν κάνουν το ίδιο για τα θύματα του σφαγείου που έχει στήσει ο ΝΑΤΟικός σύμμαχος και φίλος τους, Ισραήλ. Υποκριτές και Φαρισαίοι!

Οι λαοί είναι οι μόνοι που μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδιά τους. Να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και την πάλη τους για: Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος. Να σταματήσει η εμπλοκή της πατρίδας μας στο μακελειό. Πλήρη εφαρμογή της Συνθήκης της Γενεύης για τους Πρόσφυγες, με χορήγηση ασύλου και μετακίνηση των ξεριζωμένων στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους».

902

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

«Ο Κ. Μητσοτάκης οφείλει απαντήσεις για την εμπλοκή της Ελλάδας στους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή»

«Ο Κ. Μητσοτάκης οφείλει απαντήσεις για την εμπλοκή της Ελλάδας στους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο των επικίνδυνων σχεδιασμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, εμπλέκει χωρίς κανένα όριο και φραγμό τη χώρα μας στους δύο πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, μεγαλώνοντας τους κινδύνους για τον λαό μας.

Χτες ο πρωθυπουργός υπέγραψε με τον Ζελένσκι συμφωνία για συνεργασία "σε θέματα ασφάλειας", ενώ την ίδια ώρα από το Λιμάνι του Πειραιά μεθοδευόταν η αποστολή πολεμικού φορτίου για το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, την οποία απέτρεψαν οι λιμενεργάτες. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη της συμμετοχής της Ελλάδας με πολεμικά αεροσκάφη F-16 Viper σε ΝΑΤΟική άσκηση με σενάριο την υποστήριξη πυρηνικών επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα και την Ελληνική Βουλή και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα δικαιολογημένα ερωτήματα που προκύπτουν από την ανακοίνωση της Ουκρανικής Προεδρίας:

- Τι πολεμικό υλικό έχει στείλει η χώρα μας και τι επιπλέον έχει στα σχέδιά της να στείλει στην Ουκρανία;

- Ποιους Ουκρανούς εκπαιδεύει, πού και πώς;

- Ποιοι είναι οι πρόσθετοι πόροι που θα δαπανηθούν για την εκπαίδευση των Ουκρανών στα F-16;

- Τι συμφωνίες υπάρχουν για συμμετοχή επιχειρηματικών ομίλων στη λεία της "ανοικοδόμησης";

- Τι άλλες συμφωνίες έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με το αντιδραστικό καθεστώς Ζελένσκι;».

902

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ «ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»

Όλο και πιο βαθιά στο ιμπεριαλιστικό μακελειό βουτάει η ελληνική κυβέρνηση, ενώ τάζει στο κεφάλαιο μερίδιο από τη λεία

Πηγή: Eurokinissi

Όλο και πιο βαθιά στον βούρκο της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης του ΝΑΤΟ με την Ρωσία, στο έδαφος της Ουκρανίας, βουτάει η ελληνική κυβέρνηση, απογειώνοντας την εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό και τους αντίστοιχους κινδύνους για τον ελληνικό λαό. 

Σε συνέχεια των απανωτών παραδόσεων όπλων και πυρομαχικών από το ελληνικό οπλοστάσιο στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι υπέγραψαν στο περιθώριο της Συνόδου της ΕΕ συμφωνία «για συνεργασία σε θέματα ασφάλειας». 

Για ευνόητους λόγους, από την κυβέρνηση της ΝΔ τηρούσαν σιγή ιχθύος για το στρατιωτικό σκέλος της συμφωνίας και εστίαζαν σε εκείνο το τμήμα που  αφορά την συμμετοχή της Ελλάδας στην «ανοικοδόμηση και ανασυγκρότηση της Ουκρανίας», και ιδιαίτερα της Οδησσού, όπου οι εγχώριοι μονοπωλιακοί όμιλοι προσδοκούν «κομμάτι από την πίτα». 

Ωστόσο, το γραφείο Τύπου της ουκρανικής προεδρίας σημειώνει πως από την αρχή του πολέμου «η Ελλάδα παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης υλικής και τεχνικής βοήθειας, καθώς και εκπαίδευσης», ενώ «με τη συμφωνία αυτή, η Ελληνική Δημοκρατία επιβεβαιώνει την ετοιμότητά της να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις πιο επείγουσες αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας». 

Με βάση την ίδια ανακοίνωση της ουκρανικής πλευράς, «η Ελλάδα θα παράσχει πρόσθετους πόρους για την επιτάχυνση της εκπαίδευσης» των Ουκρανών πιλότων στα F-16».

Επίσης, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να υποστηρίξει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και την «προσαγωγή του επιτιθέμενου κράτους στη δικαιοσύνη», καθώς και την μελλοντική ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. 

Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της πολεμικής εμπλοκής είναι η ενεργοποίηση ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στην «αγορά» της Ουκρανίας, καθώς μέσα στα ερείπια οσμίζονται «ψητό» στην ανοικοδόμηση και την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Στην συμφωνία περιλαμβάνονται δεσμεύσεις για συνεργασία εταιριών και των δύο χωρών σε τομείς της παραγωγής και της μεταφοράς της «πράσινης ενέργειας», στις θαλάσσιες μεταφορές και τα logistics. 

Η συμφωνία αυτή έρχεται σε συνέχεια της προσχώρησης της Ελλάδας και της ΕΕ στην Κοινή Δήλωση των G7 (Ιούλιος 2023) για την υποστήριξη της ασφάλειας της Ουκρανίας σε βάθος χρόνου, αλλά και της αντίστοιχης συμφωνίας ΕΕ και Ουκρανίας που υπεγράφη στις 27 Ιουνίου 2024 στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει αναλυτικά τον λαό για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

902

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Η Ελλάδα «παράδειγμα» στη συμμετοχή στο μακελειό και στην αντιμεταναστευτική πολιτική που υλοποιούν ΟΛΟΙ στην ΕΕ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του αναφορικά με τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες, για ακόμα μια φορά αναφέρθηκε στον ρόλο της Ελλάδας ως «παράδειγμα» στη συμμετοχή στο ιμπεριαλιστικό μακελειό και στην αντιμεταναστευτική πολιτική που υλοποιούν στην ΕΕ οι κυβερνήσεις Σοσιαλδημοκρατών, «Προοδευτικών», «Πράσινων», «Φιλελευθέρων», «Ακροδεξιών» κ.λπ. 

Είπε συγκεκριμένα πως «θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον πρόεδρο Ζελένσκι και να ακούσουμε τις προτάσεις του σχετικά με το "σχέδιο νίκης" το οποίο έχει διαμορφώσει. Θέλω να επαναλάβω την πάγια θέση της Ελλάδας η οποία είναι και θέση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η Ουκρανία είναι εκείνη που θα επιλέξει τον χρόνο τον οποίο θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις ειρήνης με τη Ρωσία. Πρέπει όμως να μπορεί να το κάνει από θέση ισχύος και όχι από θέση αδυναμίας». Όλα αυτά τη στιγμή που τα ανταγωνιστικά σχέδια «νίκης» και «ειρήνευσης» είναι «δεμένα» με την κλιμάκωση του πολεμικού ολέθρου σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή και με την Ελλάδα μάλιστα να συμμετέχει μέχρι και στη ΝΑΤΟική άσκηση-πρόβα πυρηνικού πολέμου με τρία μαχητικά αεροσκάφη!

Στη συνέχεια υπερθεμάτισε για τα σχέδια της ΕΕ, που έχει κάνει στροφή στην πολεμική οικονομία, τα οποία προβλέπουν το να ματώνουν κυριολεκτικά και μεταφορικά οι λαοί για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Είπε συγκεκριμένα για την «έκθεση Ντράγκι», που προβλέπει πάνω από 500 δισ. ευρώ για την «οικονομία του πολέμου» πως «θέλω να επαναλάβω την απόλυτη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στις προτάσεις τις οποίες κατέθεσε ο κ. Ντράγκι μέσα από το πόρισμά του σχετικά με τα ζητήματα της ανταγωνιστικότητας στην ΕΕ. Και να ξαναπώ ακόμα μία φορά ότι όπως είμαστε σήμερα οι φιλόδοξοι στόχοι της ΕΕ δεν εναρμονίζονται με τα οικονομικά μέσα τα οποία έχουμε στη δυνατότητά μας για να μπορούμε να τους πετύχουμε». 

Για την απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ απέναντι στους ξεριζωμένους που αυξάνονται από τους πολέμους των ιμπεριαλιστών, στους οποίους συμμετέχει και η Ελλάδα, σημείωσε ότι «η Ελλάδα εδώ και πέντε χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υλοποίησης μιας πολύ αυστηρής αλλά δίκαιης πολιτικής για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και με χαρά διαπιστώνω ότι σταδιακά και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν έρθει πολύ κοντά στις ελληνικές θέσεις (...) Αυτό το οποίο λείπει από την ευρωπαϊκή μας στρατηγική είναι μία αποτελεσματική πολιτική επιστροφών (...) Και εκεί θέλω να θυμίσω ότι επιστροφές πρέπει να γίνονται και προς την Τουρκία γιατί αυτό είναι και στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας από το 2016 (σ.σ. που υπέγραψε και εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ τότε ως κυβέρνηση)».

Η πραγματικότητα είναι πως ΟΛΟΙ στην ΕΕ εφαρμόζουν την... «πολιτική Όρμπαν», όχι γιατί «σέρνονται από ακροδεξιές δυνάμεις», αλλά γιατί η απάνθρωπη πολιτική καθορίζεται από τις ανάγκες που έχει σε κάθε φάση το μεγάλο κεφάλαιο. 

Για αυτό η «ακροδεξιά Μελόνι» αποτελεί παράδειγμα σε μια ΕΕ που η συγκυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατών με τους «Πράσινους» στη Γερμανία κάνουν τα ίδια και χειρότερα, ενώ την ίδια στιγμή πρωτοστατούν στο ιμπεριαλιστικό σφαγείο στην Ουκρανία. 

Για αυτό η κυβέρνηση της Ελλάδας κάνει και λέει τα ίδια με την «προοδευτική κυβέρνηση» της Ισπανίας του Σάντσεθ, με τις γνωστές φρικαλεότητες στη Μελίγια και στη Θέουτα. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.