Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

367 μέρες αδιάκοπης σφαγής ➽ Ανελέητοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε Γάζα και Λίβανο ➽ Nέα χτυπήματα στη Συρία ➽ Προετοιμασίες για την επίθεση στο Ιράν ➽ Με την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ

Ανελέητοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε Γάζα και Λίβανο, νέα χτυπήματα στη Συρία και προετοιμασίες για την επίθεση στο Ιράν (ΦΩΤΟ)

Πηγή: Associated Press

Νέους ανελέητους βομβαρδισμούς σε Γάζα και Λίβανο, που προκαλούν «λουτρά αίματος», αλλά και νέα χτυπήματα στη Συρία εξαπέλυσε το κράτος-δολοφόνος, αυξάνοντας τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της ισραηλινής θηριωδίας, ενώ παράλληλα συνεχίζει μαζί με τους Ευρωατλαντικούς συμμάχους του τις προετοιμασίες για νέο χτύπημα στο Ιράν.

Από την έναρξη των δολοφονικών ισραηλινών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας, πριν από ακριβώς ένα χρόνο, έχουν σκοτωθεί σχεδόν 42.000 άνθρωποι, ένας απολογισμός που δεν περιλαμβάνει όσους βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.

Κόλαση φωτιάς στη Βηρυτό

Στον Λίβανο, το σφυροκόπημα με αεροπορικές επιδρομές συνεχίζεται ακατάπαυστα. Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν τη νότια Βηρυτό για άλλη μια νύχτα, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχιζαν να σφυροκοπούν την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Δεκάδες Λιβανέζοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε χθεσινές ισραηλινές επιθέσεις.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εξέδωσαν ανακοίνωση, λέγοντας ότι έπληξαν μια αποθήκη όπλων της Χεζμπολάχ. Τα λιβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι βομβαρδίστηκε εργοστάσιο δεξαμενών οξυγόνου για νοσοκομεία  και γι' αυτό προκάλεσε μια τόσο τεράστια έκρηξη στον νυχτερινό ουρανό.

Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση στο ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα, αφού εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Χάιφα, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Στο χερσαίο μέτωπο, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας 25χρονος έφεδρος στρατιώτης σκοτώθηκε σε μάχες στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά στην ίδια μάχη.

Το Ισραήλ βομβάρδισε νοσοκομείο στη Γάζα

Στη Λωρίδα της Γάζας, μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το Νοσοκομείο «Μαρτύρων Αλ Άκσα» (βλ. κάτω) στο Ντέιρ Αλ Μπάλ.

Ως συνήθως, ο ισραηλινός στρατός δικαιολόγησε το νέο έγκλημα, υποστηρίζοντας ότι στο νοσοκομείο υπήρχε ένα «συγκρότημα διοίκησης και ελέγχου» της Χαμάς. 

Η τελευταία επίθεση του Ισραήλ στο «Αλ Άκσα» -η οποία έπληξε σκηνές που φιλοξενούσαν εκτοπισμένους Παλαιστίνιους μέσα στους χώρους της εγκατάστασης- τραυμάτισε τουλάχιστον 11 άτομα.

Ένταση της καταστολής στη Δυτική Όχθη

Η καταστολή σε βάρος των Παλαιστινίων εντείνεται και στη Δυτική Όχθη. Ο ισραηλινός στρατός έχει εισβάλει σε πολλές τοποθεσίες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και προχώρησε σε συλλήψεις σε Ναμπλούς, Ιεριχώ, Βηθλεέμ, καταστρέφοντας παράλληλα κρίσιμες πολιτικές υποδομές, όπως δρόμοι, αγωγοί νερού κλπ.

Ένας ηλικιωμένος Παλαιστίνιος πέθανε από τραύματα μετά από ξυλοδαρμό από ισραηλινά στρατεύματα. Το πρακτορείο ειδήσεων Wafa αναφέρει ότι Ισραηλινοί στρατιώτες «επιτέθηκαν βίαια» στον Ζιάντ Αμπού Χαλίλ κατά τη διάρκεια επιδρομής στο σπίτι του στην πόλη Ντούρα, νότια της Χεβρώνας, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Στο στόχαστρο του Ισραήλ και η Συρία

Επιπλέον, το Al Arabiya ανέφερε βομβαρδισμούς και στην πόλη Χομς της Συρίας (βλ. κάτω), με το κράτος-δολοφόνο να στοχεύει με τρεις πυραύλους «τρία φορτηγά γεμάτα φαγητό και ιατρικές προμήθειες μέσα σε ένα ιρανικό εργοστάσιο αυτοκινήτων» και να τραυματίζει και τρεις εργαζόμενους ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το κρατικό συριακό πρακτορείο Sana κάνει λόγο για ζημιές που σημειώθηκαν ως αποτέλεσμα μιας ισραηλινής επίθεσης που είχε στόχο αρκετές τοποθεσίες στην κεντρική χώρα». Στρατιωτική πηγή ανέφερε σε δήλωση στο Sana ότι η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 8 χθες το απόγευμα και πρόσθεσε ότι οδήγησε σε «υλικές απώλειες».

Ετοιμάζεται χτύπημα στο Ιράν

Την ίδια ώρα, Ισραήλ και ΗΠΑ ετοιμάζονται να ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά του πολέμου της Μέσης Ανατολής, σχεδιάζοντας το επόμενο χτύπημα στο Ιράν.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, συζήτησε τις «αποσταθεροποιητικές ενέργειες» του Ιράν σε επικοινωνία που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γιοάβ Γκαλάντ. Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, η επικοινωνία αφορούσε λεπτομέρειες του επικείμενου χτυπήματος στο Ιράν.

Ο Όστιν επανέλαβε τη δέσμευση της Ουάσιγκτον να «αποτρέψει το Ιράν και τους υποστηριζόμενους από το Ιράν εταίρους και πληρεξούσιους από το να επωφεληθούν από την κατάσταση ή να επεκτείνουν τη σύγκρουση», σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (USCENTCOM) βρέθηκε στο Ισραήλ τις προηγούμενες μέρες για την προετοιμασία της επίθεσης στο Ιράν.

(Πηγή: «Al Jazeera», «Al Manar»)

902

ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ

Για ακόμα μια μέρα χτυπά Γάζα, Βηρυτό και Συρία, αφήνοντας πίσω του νεκρούς και δυστυχία (ΦΩΤΟ)

Πηγή: Associated Press

Συνεχίζει το ανελέητο σφυροκόπημά του το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ σε λαούς της Μέσης Ανατολής με την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Για ακόμα μια φορά ισραηλινά πυρά έπληξαν μέσα σε μια μέρα Γάζα, Βηρυτό και Συρία!

Στην Λωρίδα της Γάζας, συνεχίζεται η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Μετά τους βραδινούς βομβαρδισμούς σε τζαμί και σχολείο το βράδυ του Σαββάτου, στο στόχαστρο του κράτους δολοφόνου βρέθηκε για ακόμα μια φορά ο καταυλισμός προσφύγων της Jabalia, όπου 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 9 εκ των οποίων ήταν παιδιά!

Την ίδια στιγμή οι Παλαιστίνιοι είναι αντιμέτωποι και με τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν εκεί. Χειρουργός που δούλεψε από τον Μάρτη μέχρι τον Αύγουστο σε δύο νοσοκομεία στη Χαν Γιουνίς διηγήθηκε στο Al Jazeera ότι λόγω των τραγικών ελλείψεων σε ιατρικές προμήθειες, οι γιατροί έφταναν στο σημείο να χρησιμοποιούν ξύδι (!) για να βάλουν στις πληγές. 

Πηγή: Associated Press

Όπως μετέδωσε το Al Jazeera, τις προηγούμενες ώρες καπνός υψωνόταν στον ουρανό της Βηρυτού εξαιτίας βομβαρδισμών στο Ισραήλ.

Αεροπορικές επιθέσεις σημειώθηκαν πολύ κοντά και στο Διεθνές Αεροδρόμιο Rafic Hariri, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να χτυπούν και σημεία της Κοιλάδας Μπεκάα, όπως η αρχαία πόλη της Baalbek, η Duris και η Zahle. 

Παράλληλα, το Al Jazeera μεταδίδει ότι περισσότερα από 900 σχολεία λειτουργούν ως καταφύγια για τον λιβανέζικο λαό που έχει ξεσπιτωθεί και βρίσκεται στον δρόμο, με αποτέλεσμα να παρατείνεται η έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι τα τέλη Οκτώβρη, όπως ανακοίνωσε και ο υπουργός Παιδείας της χώρας Abbas Halabi. Ο Halabi δήλωσε ότι είναι αδύνατο να ανοίξουν τα δημόσια σχολεία, καθώς πολλά από αυτά αξιοποιούνται ως καταφύγια ή βρίσκονται σε περιοχές που υπόκεινται σε επιθέσεις. 

Επιπλέον, το Al Arabiya ανέφερε βομβαρδισμούς και στην πόλη Χομς της Συρίας, με το κράτος-δολοφόνο να στοχεύει με τρεις πυραύλους «τρία φορτηγά γεμάτα φαγητό και ιατρικές προμήθειες μέσα σε ένα ιρανικό εργοστάσιο αυτοκινήτων» και να τραυματίζει και τρεις εργαζόμενους ανθρωπιστικής βοήθειας. 

Την ίδια στιγμή, εν μέσω και διαρροών για επικείμενη επίθεση του Ισραήλ,  το Ιράν ακύρωσε τις αεροπορικές πτήσεις του από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί (τοπική ώρα) έως και τη Δευτέρα, με εκπρόσωπο του Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράν να λέει ότι η κίνηση οφείλεται σε «επιχειρησιακούς περιορισμούς». Από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί θα είναι κλειστά και οι σήραγγες Tohid και Resalat, δύο μεγάλες αρτηρίες της Τεχεράνης.

902

Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ

«Όλος ο κόσμος είναι έκπληκτος από τα πλήγματα που καταφέρνετε»... Στη συνέχεια το Ισραήλ βομβάρδισε και το νοσοκομείο Αλ-Άκσα στη Γάζα!

Από τον πρόσφατο βομβαρδισμό του κράτους-δολοφόνου στο νοσοκομείο Αλ-Άκσα με πύραυλο των ΗΠΑ

Πριν λίγη ώρα και ο κατοχικός στρατός του κράτους-δολοφόνου επιβεβαίωσε πως βομβάρδισε το νοσοκομείο Αλ-Άκσα στη Γάζα.

Στο νοσοκομείο υπάρχουν σκηνές που φιλοξενούν εκτοπισμένους Παλαιστίνιους. Αυτές τις σκηνές βομβάρδισε το Ισραήλ. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Quds τραυματίστηκαν τουλάχιστον 11 άνθρωποι και ανάμεσα τους ήταν και δημοσιογράφος.

Κατά τη προσφιλή του τακτική το κράτος-δολοφόνος ανοσιουργεί κατά πάντων επικαλούμενο το «δικαίωμα» του στην «αυτοάμυνα». Αντίστοιχο βάρβαρο πλήγμα εναντίον του συγκεκριμένου νοσοκομείου είχε κάνει το Ισραήλ και στις 31 Μάρτη του 2023 που χτύπησε σκηνή δημοσιογράφων!

Προηγούμενα γνωστοποιήθηκε το «κάλεσμα» του Μ. Νετανιάχου στον κατοχικό στρατό του Ισραήλ που επιχειρεί να εισβάλει στον Λίβανο. «Μαζί θα πολεμήσουμε και μαζί θα νικήσουμε», φέρεται πως είπε στους στρατιώτες. Το Ισραήλ πολεμά «μαζί» με τις ΗΠΑ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ μακελεύοντας τους λαούς της περιοχής.

Δήλωσε επίσης, ευρισκόμενος σε δολοφονικό ντελίριο πως «Όλος ο κόσμος είναι έκπληκτος από τα πλήγματα που καταφέρνετε στους εχθρούς μας»! Ο κόσμος όμως και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, είναι «έκπληκτος», σφίγγεται η καρδιά του και δυναμώνει η οργή του από τα κομματιασμένα παιδιά που βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια της Γάζας. Από τα παιδιά του Λιβάνου που οι μόνοι ήχοι που ακούν είναι από τις βόμβες του κράτους-τρομοκράτη που τα «πλήγματα» του τα κάνει με την αμέριστη στήριξη των συμμάχων του.

902

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Αεροπορικές επιδρομές του κράτους-δολοφόνου στη Βηρυτό

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν τα νότια προάστια της Βηρυτού.

Ο ισραηλινός στρατός είχε εκδώσει νωρίτερα νέες εντολές εκκένωσης -λίγη ώρα πριν- για αυτές τις περιοχές που έχουν ήδη πληγεί πολλές φορές από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, με τα καταφύγια για τους εκτοπισμένους να είναι γεμάτα και ο λαός του Λιβάνου να μην ξέρει πως να προστατευτεί. 

Την ίδια ώρα το «Al Jazeera» μεταδίδει ότι σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό πέντε ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο και έπληξαν το λιμάνι της Χάιφα. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν. Την ευθύνη για την επίθεση την ανέλαβε ύστερα από λίγο η Χεζμπολάχ. Όπως, δημοσιεύεται στη Χαίφα υπάρχει διυλιστήριο και διάφορα άλλα βιομηχανικά συγκροτήματα. 

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Συρίας δήλωσε ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που στόχευαν την κεντρική της περιοχή προκάλεσαν «υλικές ζημιές». Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο είπε ότι το Ισραήλ επιτέθηκε στη Συρία από την κατεύθυνση του βόρειου Λιβάνου, στοχεύοντας έναν αριθμό στρατιωτικών τοποθεσιών. 

Στο μεταξύ, το Ιράν ανακοίνωσε την επανέναρξη των πτήσεων από ορισμένα από τα αεροδρόμια στα οποία είχε θέσει περιορισμούς νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με το «Al Jazeera», τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν αναφέρουν ότι «όλοι οι περιορισμοί πτήσεων αίρονται και διασφαλίζουν ευνοϊκές και ασφαλείς συνθήκες».

902 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.