Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Κώστας Γουλιάμος: Ο οδικός χάρτης του Κυπριακού περνάει από τη διχοτόμηση

Κώστας Γουλιάμος

Μέρος του #ΑμερικανοΒρεταννικού & #ΝΑΤΟικού οδικού χάρτη η συνάντηση της Νέας Υόρκης

Είναι τουλάχιστον επικίνδυνη πολιτική διολίσθηση το γεγονός πως ο ΠτΚ Ν. Χριστοδουλίδης —μετά τη συνάντησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό— ν’ αναφέρεται πως «είμαστε στην ίδια σελίδα» με την κυβέρνηση του Λονδίνου σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό.

Επιπλέον ο πρόεδρος στις δηλώσεις του δίνει την εντύπωση πως συζήτησε το Κυπριακό, ενώ αντίθετα στην ανακοίνωση του γραφείου του ο πρωθυπουργός Keir #Starmer ουδεμία αναφορά κάνει σε ή στο Κυπριακό.

Προς επίρρωση αναρτώ τη σχετική ανακοίνωση του γραφείου του Βρετανού πρωθυπουργού. Πρόδηλα, η όλη κατάσταση παραπέμπει στο γνωστό λαϊκό άσμα «αλλού η θάλασσα κι αλλού το πλοίο».

Ταυτόχρονα, προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά καθώς κόμματα, αναλυτές, δημοσιολόγοι και ΜΜΕ έχουν αποσιωπήσει ή/και δεν σχολίασαν τη διαφορά των δύο ανακοινώσεων, η οποία ωστόσο σημειολογικά υποδηλοί περισσότερα απ' όσα δημοσίευσαν οι δύο πλευρές.

Στο μεταξύ είναι επικίνδυνα ανησυχητική η εύχαρις βεβαίωση Χριστοδουλίδη περί «ίδιας σελίδας» με την βρετανική κυβέρνηση στο Κυπριακό.

Το αναφέρω επειδή ακριβώς απο το 1958 ο βρετανικός παράγων δια του τότε πρωθυπουργού Harold Macmillan είχε θέσει το ζήτημα της «κυρίαρχης ισότητας» των Τουρκο-Κυπρίων, και έκτοτε αποτελεί οδοδείκτη της Τουρκίας, όπως και κάθε διχοτομικού σχεδίου που συστηματικά έρχεται κι' επανέρχεται ως δήθεν λύση για το Κυπριακό από τις δυνάμεις του ιμπεριαλιστικού τόξου, ήτοι #ΗΠΑ-#ΗΒ-#ΕΕ-#ΝΑΤΟ. (Βλ. και Κώστας Γουλιάμος: Ο κ. Τατάρ, η Κύπρος και το κυρίαρχο φάντασμα του Μακμίλαν)

Άλλωστε και η σημερινή συνάντηση στη Νέα Υόρκη αποτελεί μέρος του οδικού χάρτη που ενεργοποιείται μεν από τον #ΟΗΕ, όμως στην ουσία έχει σχεδιαστεί από τον αμερικανοβρετανικό και ΝΑΤΟικό παράγοντα που με τη στάση του υπονομεύει απροκάλυπτα την ειρήνη και την ασφάλεια στην Αν. Μεσόγειο.

Σε αυτόν ακριβώς τον ΝΑΤΟικό οδικό χάρτη το μεν Αιγαίο διαμοιράζεται, η δε #Κύπρος διχοτομείται.

Μποτίλια Στον Άνεμο Οδηγητής United Nations Council of Europe

Βλέπε και Μακμίλαν από τον Κώστα Γουλιάμο)

* https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.gov.uk%2Fgovernment%2Fnews%2Fpm-meeting-with-president-christodoulides-of-cyprus-14-october-2024

Κώστας Γουλιάμος fb

*

Ο Κώστας Γουλιάμος είναι τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, πρώην πρύτανης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ποιητής, συγγραφέας.

Ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ (Μάιος – Ιούνιος 2023).

Σεπ. 2023 Βραβείο “εξαιρετικής προσφοράς στη γενική εκπαίδευση”.

 Οκτ. 2024 Βραβείο Φιλίας από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας

*

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ στις εκλογές Ιουνίου 2024.

Τον Δεκ. 2023 Το International Research Institute for Economics and Management (IRIEM) θέσπισε ετήσιο «Βραβείου Κ. Γουλιάμου για Διδακτορικό Ερευνητή»

Ο Κώστας Γουλιάμος από την Μποτίλια Στον Άνεμο

________

* * *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.