Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Ιουδαιοναζί: Βρώμικη προπαγάνδα και fake news από το κράτος-δολοφόνο

«ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ»

Βρώμικη προπαγάνδα και fake news από το κράτος-δολοφόνο

(Βλέπε και κάτω)

Πάνω: Ισραηλινός αξιωματικός αναπαράγει ψεύδη στην ελληνική τηλεόραση

Τέτοια μέρα, ακριβώς έναν χρόνο πριν, η προπαγανδιστική μηχανή του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ είχε πάρει φωτιά. Οι ιστορίες φρίκης για βιασμούς, εκτελέσεις αμάχων, βασανισμούς Ισραηλινών κυκλοφορούσαν σε όλο τον κόσμο. Ο ισραηλινός στρατός φρόντισε πολύ νωρίς να πλημμυρίσει τη «σφαίρα της πληροφόρησης», προετοιμάζοντας τα εγκλήματα που ακολούθησαν.

Το αφήγημα των κατασκευασμένων ειδήσεων αναπαράχθηκε από τον κρατικό μηχανισμό και όλα τα κυρίαρχα ΜΜΕ στις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ. Κυβερνήσεις, ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί και Μέσα Ενημέρωσης άρχισαν να αναμασούν ασταμάτητα τα δελτία Τύπου του ισραηλινού στρατού και άλλων πηγών παραπληροφόρησης και ψευδών ειδήσεων, πολλές φορές ενισχύοντάς τα.

Ο «Ριζοσπάστης» βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της επιχείρησης προπαγάνδας του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ, ξεσκεπάζοντας τα fake news που αναπαρήγαγαν όσοι το στηρίζουν. Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα ξαναθυμόμαστε σήμερα, με αφορμή τον έναν χρόνο πολέμου στη Γάζα και στη Μέση Ανατολή.

* * *

Η ιστορία των αποκεφαλισμένων βρεφών: Μία από τις πρώτες ιστορίες που έκαναν τον κύκλο του κόσμου, ήταν αυτή που βασίστηκε στους ισχυρισμούς για τα 40 αποκεφαλισμένα βρέφη στο κιμπούτς Κφαρ Αζά. Ισραηλινοί στρατιώτες και μέλη της ισραηλινής οργάνωσης έρευνας και διάσωσης ΖΑΚΑ δήλωσαν στο τηλεοπτικό δίκτυο «i24news» ότι εντόπισαν τα αποκεφαλισμένα βρέφη. Τόσο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ όσο και ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσαν στη συνέχεια πως είδαν αποδείξεις των παραπάνω, πριν αρχίσουν να τα μαζεύουν.

Αν και την «είδηση» αναπαρήγαγε και ο επίσημος λογαριασμός του Ισραήλ στο X, τελικά η ίδια η δημοσιογράφος που τη μετέδωσε υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση, «διευκρινίζοντας» σε ανάρτησή της ότι η πληροφορία δεν είχε προέλθει από δική της έρευνα - αυτοψία, αλλά από «Ισραηλινούς στρατιώτες», ενώ ο ίδιος ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την ιστορία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ισραήλ για τους νεκρούς της 7ης Οκτώβρη, ένα παιδί κάτω του ενός έτους έχασε τη ζωή του από σφαίρα...

Αν και είχε περάσει ήδη μια μέρα από τις «διευκρινίσεις» της δημοσιογράφου, ακόμα και η ΕΡΤ συνέχισε να αναπαράγει τις «αποδείξεις» και μάλιστα από διαφορετικό κιμπούτς, στο Be'eri, χιλιόμετρα μακριά! Καθώς παρουσιαζόταν στις 11/10 το ρεπορτάζ από το «τουρ» που πραγματοποίησε για τα διεθνή δημοσιογραφικά συνεργεία ο ισραηλινός στρατός, η λεζάντα γράφει: «Η ΕΡΤ μέσα σε μαρτυρικά κιμπούτς - Χάος και θάνατος - "Βρήκαμε διαμελισμένα πτώματα μωρών"».

* * *

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δικαιολογεί τις σφαγές στα νοσοκομεία με κατασκευασμένα «στοιχεία»

Βιασμοί, ακρωτηριασμοί και άλλα: Ο ρόλος της εθελοντικής ομάδας έρευνας και διάσωσης ZAKA, ως μίας από τις βασικές πηγές διάδοσης ψευδών ειδήσεων σαν την παραπάνω, έχει βρεθεί στο επίκεντρο ακόμα και από ισραηλινά Μέσα. Η ΖΑΚΑ ανέλαβε τη συλλογή των πτωμάτων της 7ης Οκτώβρη. Η ΖΑΚΑ έχει κατηγορηθεί ότι διέδιδε ψευδείς ιστορίες φρίκης για αυτοπροβολή, καθώς και ότι «δημοσίευαν ευαίσθητες και γραφικές φωτογραφίες για να σοκάρουν τους ανθρώπους και να κάνουν δωρεές». Το «Ασοσιέιτεντ Πρες» είχε καταγγείλει ότι ο διοικητής της και άλλα μέλη της οργάνωσης έκαναν ψευδείς δηλώσεις για σεξουαλική βία, βιασμούς και ακρωτηριάσεις.

Ένα μέλος της ZAKA ισχυρίστηκε ότι βρήκε μια έγκυο γυναίκα σκοτωμένη με έμβρυο που είχε αφαιρεθεί από τη μήτρα της, πράγμα που αποδείχθηκε ψευδές στη συνέχεια, με τον ίδιο μάλιστα να παραδέχεται δημόσια ότι δεν είχε στοιχεία. Μέλη της ZAKA ισχυρίστηκαν ότι έχουν φωτογραφίες που απεικονίζουν ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων, συμπεριλαμβανομένων καρφιών και μαχαιριών που εισάγονται στη βουβωνική χώρα και τα γεννητικά όργανα, τις οποίες δήλωσαν ότι κατέθεσαν στην αποστολή διερεύνησης στοιχείων της ειδικής αντιπροσώπου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη σεξουαλική βία στις συγκρούσεις αλλά και στο NBC News. Τόσο ο ΟΗΕ όσο και το NBC κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ισχυρισμοί δεν μπορούσαν να επαληθευτούν.

Το νοσοκομείο - «αρχηγείο της Χαμάς» που έχτισε το Ισραήλ!

* * *

Το rave party και τα φίλια πυρά: Μία ακόμη ιστορία που κυκλοφόρησε ευρέως, αφορούσε τους νεκρούς στο περίφημο rave party δίπλα από το τείχος του Ισραήλ στη Γάζα. Αν και επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η επίθεση έγινε σε ένα ανυπεράσπιστο και αφύλακτο πλήθος, οι λεπτομέρειες αποκάλυψαν μια άλλη πραγματικότητα. Αρχικά το σημείο που έγινε το πάρτι βρίσκεται πολύ κοντά στην έδρα της Μεραρχίας Γάζας του ισραηλινού στρατού (IDF). Στη βάση αυτή, που αποτέλεσε έναν από τους πρώτους στόχους της επίθεσης, σημειώθηκαν σφοδρές μάχες, όπως επίσης και στα κοντινά κιμπούτς.

Στα βίντεο που κυκλοφόρησαν τις επόμενες μέρες, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας εμφανίζονται να ανοίγουν πυρ μέσα στο πλήθος, καθώς εμπλέκονται σε κανονική μάχη με τους μαχητές της Χαμάς. Μάλιστα, όπως καταγράφηκε σε μαρτυρία της Γιασμίν Ποράτ, μιας γυναίκας που συμμετείχε στο πάρτι και πιάστηκε αιχμάλωτη, υπήρξαν περιπτώσεις που οι όμηροι σκοτώθηκαν «αναμφίβολα από διασταυρούμενα πυρά». Μαρτυρίες σαν τις παραπάνω άνοιξαν τη συζήτηση για την εφαρμογή της δολοφονικής οδηγίας «Αννίβας» εκείνες τις ώρες, η οποία έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει τους στρατιώτες από το να συλλαμβάνονται ζωντανοί ως αιχμάλωτοι πολέμου.

Λεπτομερή ευρήματα από περιπτώσεις θανάτων από φίλια πυρά κατά την 7η Οκτώβρη και αποτυπώνονται στην έκθεση που δημοσίευσε τον περασμένο Ιούνη η Ανεξάρτητη Διεθνής Επιτροπή Ερευνας για τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Σε μαρτυρία του, για παράδειγμα, ένας στρατιώτης, οδηγός άρματος του ισραηλινού στρατού, επιβεβαιώνει ότι τουλάχιστον μια μεμονωμένη ομάδα αρμάτων εφάρμοσε εν γνώσει της την οδηγία «Αννίβας» εκείνη τη μέρα.

Σε δήλωση που δόθηκε σε ισραηλινό ειδησεογραφικό κανάλι, ένας οδηγός άρματος και ο διοικητής του δήλωσαν ότι στόχευσαν δύο οχήματα με μαχητές και Ισραηλινούς επιβεβαιώνοντας πως εφάρμοσαν εν γνώσει τους την οδηγία «Αννίβας». Αυτό συνέβη κοντά στο κιμπούτς Νιρ Οζ. Σημείωσαν ότι υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που στέκονταν στο πίσω μέρος των φορτηγών και κάτι που φαινόταν να είναι ένας «σωρός άλλων ανθρώπων» δίπλα τους. Ερωτηθείς γιατί αποφάσισε να πυροβολήσει τα οχήματα, ο διοικητής είπε ότι έκρινε πως η σωστή απόφαση ήταν να σταματήσει την απαγωγή ακόμα και αν έπεφταν νεκροί οι Ισραηλινοί.

902 από ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, 8/10/2024

*

Ιουδαιοναζί: Τα fake news της φρικτής προπαγάνδας ➽ Αποκαλυπτικό ΡιζοσπάστηΞετσίπωτες σκηνοθεσίες για να επιβάλουν ανοχή στο έγκλημαΝέα στοιχεία που ξεμπροστιάζουν τον άθλιο μηχανισμό εξαπάτησης που στήνει το Ισραήλ, οι σύμμαχοί του και τα αστικά ΜΜΕ πιστά στον ρόλο τους και στη χώρα μαςΟι νοσηλεύτριες, οι οπλισμένες δεξαμενές νερού και τα σπίτια των εκδοτών της Χαμάς (VIDEO - Tweet)

*

Το νοσοκομείο - «αρχηγείο της Χαμάς» που έχτισε το Ισραήλ!

* * *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.