Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Ιουδαιοναζί ➽ Σφάζουν αδιάκοπα γυναίκες και παιδιά σε Γάζα και Λίβανο ➽ Συνεχείς «συζητήσεις» για τα σχέδια πολεμικού ολέθρου ➽ «Οι εργάτες του κόσμου ενωμένοι ενάντια στη γενοκτονία, στοπ στον πόλεμο, αλληλεγγύη στους λαούς Παλαιστίνης- Λιβάνου» ➽ Συνδικάτο Παλαιστίνιων Εργαζομένων Ιερουσαλήμ (Παλαιστίνη). ΠΑΜΕ, USB (Ιταλία), BIRLESIK METAL Is και NAKLIYAT Is (Τουρκία)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

Το Ισραήλ σφάζει αδιάκοπα γυναίκες και παιδιά σε Γάζα και Λίβανο - Συνεχείς «συζητήσεις» για τα σχέδια πολεμικού ολέθρου

Το Ισραήλ συνεχίζει αδιάκοπα τις σφαγές σε Γάζα και Λίβανο. Με τη στήριξη των συμμάχων του διαπράττει γενοκτονία εναντίον του λαού της Παλαιστίνης και επιχειρεί να κάνει πράξη τις απειλές του ώστε να μετατραπεί ο Λίβανος σε «δεύτερη Γάζα».

Για παράδειγμα η χθεσινή δήλωση-αναγγελτικό εγκλημάτων του Μπ. Νετανιάχου πως «θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε ανελέητα τη Χεζμπολάχ σε όλα τα τμήματα του Λιβάνου, περιλαμβανομένης της Βηρυτού», συνδυάστηκε με δολοφονικό πλήγμα εναντίον του λαού του Λιβάνου. 

Συγκεκριμένα, το Ισραήλ εξαπέλυσε 200 αεροπορικές επιδρομές σε όλο το Λίβανο το τελευταίο 24ωρο. Να σημειωθεί πως από τα... «στοχευμένα πλήγματα» του κράτους-δολοφόνου στον Λίβανο χτυπήθηκε η πόλη Αϊτού, περιοχή όπου είναι πλειοψηφία πληθυσμός με χριστιανικό θρήσκευμα. Εκεί δολοφονήθηκαν 22 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα μωρό!

Το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ δημιουργεί φρίκη στον λιβανέζικο λαό! Σε 400.000 ανέρχονται επίσης τα παιδιά που εκτοπίστηκαν στο Λίβανο μέσα σε 3 εβδομάδες, σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF, ενώ η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά προειδοποιεί για μια «χαμένη γενιά» στη χώρα, που έρχεται αντιμέτωπη με τις ισραηλινές σφαγές.

Το Ισραήλ ξεκληρίζει οικογένειες στη βόρεια Γάζα

Στο μεταξύ, από τα ξημερώματα της Τρίτης έχουν χάσει τουλάχιστον 45 άτομα τη ζωή τους στη Γάζα, ανάμεσά τους μια 10μελής οικογένεια, 11 άνθρωποι στον οικισμό al-Faluja και νωρίτερα ανασύρθηκαν 12 πτώματα από την ισραηλινή επίθεση στη βόρεια Γάζα.

Μάλιστα, 400.000 είναι τα άτομα τα οποία έψαχναν για καταφύγιο, εκτοπίστηκαν και έχουν παγιδευτεί στη βόρεια Γάζα, την οποία ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει εδώ και 11 ημέρες.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες εγκλωβισμένων ανθρώπων που λιμοκτονούν και δεν έχουν νερό να πιουν, έρχονται αντιμέτωποι με τις συνεχείς θηριωδίες του Ισραήλ. Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύεται, το Ισραήλ «φυτεύει» βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά στο έδαφος για να καταστρέψουν κτήρια και σπίτια, ενώ ιατρικές ομάδες, που προσπαθούν να φτάσουν στην περιοχή για να φροντίσουν δεκάδες τραυματίες, γίνονται στόχος ισραηλινών drones. Στρατιώτες πυροβολούν επίσης οποιονδήποτε προσπαθεί να κινηθεί στις βόρειες περιοχές της Γάζας, al-Balad, an-Nazla, Beit Lahiya και Beit Hanoon.

«Συζητήσεις» για το επικείμενο χτύπημα του Ισραήλ και των ΗΠΑ στο Ιράν

Τις προηγούμενες μέρες «στοχευμένες» διαρροές έλεγαν πως το Ισραήλ θα χτυπήσει πυρηνικές ή πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν. Στη συνέχεια και ενώ μεσολάβησαν «επαφές» του Ιράν με χώρες παραγωγούς πετρελαίου της περιοχής αλλά και σχετικές δηλώσεις (πως για παράδειγμα και οι δυνάμεις των ΗΠΑ στην περιοχή θα αποτελούσαν στόχο σε περίπτωση που θα δεχθεί επίθεση), δημοσιεύματα της «Washington Post» ανέφεραν ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τις ΗΠΑ πως οι στόχοι που θα επιλέξει να πλήξει στο Ιράν θα είναι μόνο στρατιωτικοί.

Μετά την τελευταία εξέλιξη ο Μπ. Νετανίαχου δήλωσε πως θα λάβει υπόψη του την «άποψη των ΗΠΑ, όμως θα απαντήσει με βάση τα δικά του εθνικά συμφέροντα».

Στο μεταξύ και ενώ τα «σχέδια» πολεμικού ολέθρου «συζητιούνται» και «διαρρέουν», το Ισραήλ με τη στήριξη των συμμάχων του συνεχίζει τις σφαγές εν μέσω σφοδρών ανταγωνισμών στην περιοχή ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. 

902

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ

Οι εργάτες του κόσμου ενωμένοι ενάντια στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, για να σταματήσουμε τη σφαγή σε Παλαιστίνη και Λίβανο

Πηγή: Associated Press

«Οι εργάτες του κόσμου ενωμένοι ενάντια στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, στοπ στον πόλεμο, αλληλεγγύη στους λαούς Παλαιστίνης- Λιβάνου», επισημαίνουν στην κοινή πρωτοβουλία που ανέλαβαν το ΠΑΜΕ και συνδικαλιστικές οργανώσεις από διάφορες χώρες.

Σε αυτή την κοινή πρωτοβουλία συμμετέχουν από την Παλαιστίνη το Συνδικάτο Παλαιστίνιων Εργαζομένων Ιερουσαλήμ, από την Ελλάδα το ΠΑΜΕ, από την Ιταλία η USB, από την Τουρκία τα συνδικάτα BIRLESIK METAL Is και NAKLIYAT Is.

Τα συνδικάτα που υπογράφουν αυτό το κείμενο διακηρύσσουν την δέσμευση τους να πάρουν νέες, πιο μαζικές και πιο αποφασιστικές πρωτοβουλίες  για να σταματήσουν τη σφαγή.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Για περισσότερο από έναν χρόνο από την έναρξη της γενοκτονίας του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, η φωτιά του πολέμου κινδυνεύει να γενικευτεί σε όλη τη Μέση Ανατολή, με θύματα τους λαούς της περιοχής.

Με την πολύμορφη στήριξη των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων των χωρών μας, το κράτος του Ισραήλ έχει δολοφονήσει πάνω από 40.000 παλαιστίνιους, η πλειοψηφία αυτών γυναίκες και παιδιά. Χιλιάδες πλέον είναι οι δολοφονημένοι από το Ισραήλ και στο Λίβανο, εκατομμύρια οι πρόσφυγες σε όλη την περιοχή.

Την ίδια στιγμή το κράτος του Ισραήλ κατέχει εδώ και δεκαετίες παράνομα τα εδάφη της Παλαιστίνης, αλλά και εδάφη της Συρίας και του Λιβάνου, ανοίγει τις πύλες της κολάσεως με επιθέσεις και επεμβάσεις σε όλη την Μέση Ανατολή οδηγώντας σε γενικευμένη σύγκρουση.

Συνδικάτα σε όλο τον κόσμο που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργατών στις χώρες μας, δεν μπορούσαμε να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι στο έγκλημα. Οργανώσαμε και πρωτοστατήσαμε σε τεράστιες κινητοποιήσεις, μπλοκάραμε εταιρείες, βιομηχανίες, καράβια που παράγουν ή μεταφέρουν πολεμικό υλικό για την δολοφονία του λαού της Παλαιστίνης.

Με κάθε τρόπο εκφράσαμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας, σταθήκαμε στην σωστή πλευρά της ιστορίας, απέναντι στο έγκλημα.

Πολιτικές δυνάμεις, ''συνδικάτα'' ή συνδικαλιστές που κρύφτηκαν πίσω από την προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών και μιλούσαν για "ίσες αποστάσεις" ή "δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα", στην πράξη λειτούργησαν και λειτουργούν σαν κομμάτι της ισραηλινής προπαγάνδας που νομιμοποιεί την κατοχή και την γενοκτονία.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, είναι ακόμη πιο αναγκαίο να δυναμώσει ο αγώνας των εργατικών συνδικάτων ενάντια σε αυτούς που στηρίζουν τον πόλεμο, που τον χρηματοδοτούν ή τον διευκολύνουν. Αυτή είναι μια επιλογή από τις κυβερνήσεις μας που κοστίζει δεκάδες δις δολάρια την ίδια στιγμή που οι λαοί μας αντιμετωπίζουν την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια στα τρόφιμα και σε άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης, την εκμετάλλευση και τους χαμηλούς μισθούς, την επικίνδυνη έκθεση σε πανδημίες και φυσικές καταστροφές. Δεν πρόκειται να το ανεχθούμε!

Τα συνδικάτα που υπογράφουμε αυτό το κείμενο διακηρύσσουμε την δέσμευση μας να πάρουμε νέες, πιο μαζικές, πιο αποφασιστικές πρωτοβουλίες κοινής, τοπικής, εθνικής και διεθνούς δράσης για να σταματήσουμε τη σφαγή.

Σε κάθε χώρα να δυναμώσουμε το εργατικό και λαϊκό κίνημα που θα απαιτεί:

Στοπ στον πόλεμο τώρα.

Καμιά στήριξη, καμιά εμπλοκή των χωρών μας στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και στη δολοφονία του Παλαιστινιακού λαού.

Τώρα αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!» 

902  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.