Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

366 μέρες αδιάκοπης σφαγής ➽ 41.825 νεκροί ➽ 96.910 τραυματίες ➽ Το κράτος-δολοφόνος βομβάρδισε τζαμί και σχολείο με άμαχους ➽ Τουλάχιστον 24 νεκροί ➽ VIDEO

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Το κράτος-δολοφόνος βομβάρδισε τζαμί και σχολείο με άμαχους - Τουλάχιστον 24 νεκροί

 

Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις διέπραξαν άλλες δύο βάναυσες σφαγές στη διάρκεια της νύχτας στη Λωρίδα της Γάζας βομβαρδίζοντας ένα τζαμί και ένα σχολείο που είχαν μετατραπεί σε καταφύγια για άμαχους. Από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 24 Παλαιστίνιοι και άλλοι 93 τραυματίστηκαν, ανέφερε στο Telegram το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Γάζας.

Τα στοχευόμενα κτίρια ταυτοποιήθηκαν ως το Τζαμί Αλ Άκσα και το Σχολείο Ιμπν Ρουσντ. Και τα δύο στέγαζαν εκατοντάδες εκτοπισμένους, ανέφερε το γραφείο ΜΜΕ.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν κατοχικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το τζαμί που στεγάζει εκτοπισμένους κοντά στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ Ακσα στην Ντέιρ αλ Μπάλα.

Νισοκομειακή πηγή στο Αλ Άκσα ανέφερε ότι οι ιατρικές ομάδες εξετάζουν τους τραυματισμούς σε μια προσπάθεια να σώσουν μεγαλύτερο αριθμό τραυματιών, των οποίων τα περισσότερα τραύματα είναι σοβαρά, ειδικά σε μια περίοδο που το νοσοκομείο υποφέρει από σοβαρή έλλειψη ιατρικών προμηθειών και έλλειψη επαρκών φαρμάκων για την αντιμετώπιση των τραυματισμών.

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνέχισαν την επιθετικότητά τους κατά της Λωρίδας της Γάζας, από ξηρά, θάλασσα και αέρα, που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου 2023, και έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον  41.825 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 96.910, η πλειοψηφία των οποίων είναι παιδιά και γυναίκες, σε έναν ελλειπή απολογισμό καθώς χιλιάδες αγνοούμενοι παραμένουν κάτω από τα ερείπια.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.