Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Δεν έχει όρια η βαρβαρότητα από το κράτος-δολοφόνο ➽ Ρέει το αίμα του Παλαιστινιακού λαού ➽ Νέοι βομβαρδισμοί τη νύχτα σε νότια προάστια της Βηρυτού ➽ Τουλάχιστον 1.615 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο ➽ 1,3 εκατ. Λιβανέζοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εκ των οποίων 800.000 αναζήτησαν καταφύγιο στο εσωτερικό της χώρας και οι υπόλοιποι πέρασαν στο έδαφος της Συρίας

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΛΙΒΑΝΟΣ

Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί τη νύχτα σε νότια προάστια της Βηρυτού

Πηγή φωτό: Associated Press

Κυριακή 27/10/2024 - 07:45

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) βομβάρδισαν για ακόμη μια νύχτα, συνοικίες στα νότια προάστια της Βηρυτού, όπως μετέδωσε το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου (NNA).

Μετά το μακελειό που συνεχίζεται στη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ κλιμάκωσε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στον Λίβανο, όπου από τις 23 Σεπτεμβρίου εξαπολύει αεροπορικές επιθέσεις στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας, καθώς και στα νότια προάστια της πρωτεύουσας.

Έκτοτε, τουλάχιστον 1.615 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

Λόγω του πολέμου, περίπου 1,3 εκατ. Λιβανέζοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εκ των οποίων 800.000 αναζήτησαν καταφύγιο στο εσωτερικό της χώρας και οι υπόλοιποι πέρασαν στο έδαφος της Συρίας.

Επίσης, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή ότι βομβάρδισαν κέντρο διοίκησης της Χαμάς, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ρέει το αίμα του Παλαιστινιακού λαού

Εξάλλου, χθες, τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα σε πολλά σπίτια στην Μπέιτ Λαχία, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο WAFA.

Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό, ούτε επίσημη επιβεβαίωση του απολογισμού από τον υπουργείο Υγείας.

Καταστροφική η κατάσταση στο βόρειο τμήμα της Γάζας

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε το Σάββατο ότι η κατάσταση στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας είναι «καταστροφική», με «εντατικές στρατιωτικές επιχειρήσεις να διεξάγονται μέσα και γύρω από υποδομές υγείας».

«Η κατάσταση στο βόρειο τμήμα της Γάζας είναι καταστροφική», τόνισε στο Χ ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπεγεσούς, υπογραμμίζοντας ότι «η μεγάλη ανεπάρκεια παραδόσεων ιατρικού εξοπλισμού σε συνδυασμό με την αυστηρά περιορισμένη πρόσβαση στερούν από τους ανθρώπους ζωτικής σημασίας φροντίδα».

Ο Τέντρος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην κατάσταση στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν, το τελευταίο που λειτουργεί στη βόρεια Γάζα, στο οποίο πραγματοποίησαν επιδρομή οι ισραηλινές δυνάμεις την Παρασκευή, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι η επιδρομή του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται στον καταυλισμό Τζαμπάλια, κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο παιδιά τα οποία νοσηλεύονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας, αφού οι γεννήτριες και ο σταθμός οξυγόνου επλήγησαν από ισραηλινά πυρά την Παρασκευή.

Παράλληλα οι γιατροί του νοσοκομείου κατήγγειλαν ότι τουλάχιστον 44 από τα 70 μέλη του υγειονομικού προσωπικού του Καμάλ Αντουάν συνελήφθησαν από τον ισραηλινό στρατό. Αργότερα ο στρατός άφησε ελεύθερους 14 από αυτούς, ανάμεσά τους και τον διευθυντή του νοσοκομείου.

Εκτός από το υγειονομικό προσωπικό ο ισραηλινός στρατός κατηγορείται ότι συνέλαβε ασθενείς και εκτοπισμένους που είχαν καταφύγει στο Καμάλ Αντουάν.

902 (Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.