Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Ιουδαιοναζί: Τα fake news της φρικτής προπαγάνδας ➽ Αποκαλυπτικό Ριζοσπάστη ➽ Ξετσίπωτες σκηνοθεσίες για να επιβάλουν ανοχή στο έγκλημα ➽ Νέα στοιχεία που ξεμπροστιάζουν τον άθλιο μηχανισμό εξαπάτησης που στήνει το Ισραήλ, οι σύμμαχοί του και τα αστικά ΜΜΕ πιστά στον ρόλο τους και στη χώρα μας ➽ Οι νοσηλεύτριες, οι οπλισμένες δεξαμενές νερού και τα σπίτια των εκδοτών της Χαμάς (VIDEO - Tweet)

Ο «χώρος κράτησης ομήρων» μπροστά από... το σημείο παραγωγής πόσιμου νερού

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

(Δες και συνδέσμους στο τέλος για Αλ Σίφα)

*

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

Αμείωτα τα fake news του Ισραήλ: Ξετσίπωτες σκηνοθεσίες για να επιβάλουν ανοχή στο έγκλημα

Οργή προκαλεί η αμείωτη αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων και «πληροφοριών» με τις οποίες εντείνεται η επιχείρηση εξαπάτησης του λαού, προκειμένου να κλιμακώνεται ανενόχλητα αφενός η άθλια εγκληματική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, αφετέρου η συκοφάντηση και τρομοκράτηση όσων ξεσηκώνονται για να σταματήσει η σφαγή!

Φερόμενα ως «έγκριτα ΜΜΕ» καταπίνουν αμάσητα, χωρίς καν έναν τυπικό δημοσιογραφικό έλεγχο, όσα στέλνει η πρεσβεία του Ισραήλ και ο κατοχικός στρατός που ευθύνεται για την ωμή δολοφονία 5.000 μικρών παιδιών μόνο στη Λωρίδα της Γάζας...

Χαρακτηριστικό ήταν το δημοσίευμα από «Αποστολή (στο) Ισραήλ» με τίτλο «Πώς η Χαμάς μετέτρεψε τα νοσοκομεία σε κέντρα τρομοκρατίας» που αναπαρήγαγε χτες ειδησεογραφική ιστοσελίδα γνωστού μεγαλοδημοσιογράφου - μεγαλοεκδότη.

Ο ανταποκριτής επικαλείται τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ισραηλινού στρατού αντιναύαρχου Ντάνιελ Χαγκάρι, σύμφωνα με τον οποίο επίλεκτες δυνάμεις εντόπισαν μετά από έφοδο στο παιδιατρικό νοσοκομείο Rantisi στην πόλη της Γάζας διάφορες ενδείξεις

«που δείχνουν ότι εκεί κρατούνταν όμηροι» και «στοιχεία ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς επέστρεψαν από τη σφαγή (στο νότιο Ισραήλ) στις 7 Οκτωβρίου σε αυτό το νοσοκομείο, μεταξύ άλλων, αφού έσφαξαν Ισραηλινούς στα σπίτια τους». Κατηγορηματικά δε ο εκπρόσωπος του κατοχικού στρατού, που επικαλείται ο ανταποκριτής, πρόσθετε ότι «η Χαμάς κρύβεται στα νοσοκομεία. Σήμερα, θα το αποκαλύψουμε αυτό στον κόσμο».

Στα στοιχεία της... μεγάλης αποκάλυψης περιλαμβάνεται ένας χειρόγραφος πίνακας στα Αραβικά, τον οποίο ο εκπρόσωπος του κατοχικού στρατού εμφανίζει ως λίστα με ονόματα «τρομοκρατών» που έκαναν βάρδιες στην ομηρία αιχμαλώτων...

Η «λίστα με ονόματα τρομοκρατών» δεν περιλαμβάνει παρά μέρες της βδομάδας, χωρίς καμία σχέση με το ισλαμικό ημερολόγιο...

Όποιος όμως παρατηρήσει πιο προσεκτικά τα χαρακτηριστικά του πίνακα, μπορεί να αντιληφθεί καλύτερα τι συμβαίνει...

Καταρχήν, ο πίνακας δεν περιλαμβάνει ονόματα αλλά τις μέρες της βδομάδας, Δευτέρα, Τρίτη κ.τ.λ. Οι δε σημειωμένες ημερομηνίες σε αυτόν δεν έχουν γραμμένη την κάθετο όπως τη γράφουν οι Αραβες, δηλαδή με την κλίση από πάνω αριστερά προς κάτω δεξιά, αλλά ακριβώς αντίστροφα (δηλαδή από πάνω δεξιά προς κάτω αριστερά).

Επίσης, οι σημειωμένες ημερομηνίες δεν έχουν σχέση με το ημερολόγιο - χρονολόγιο του Ισλάμ (επάνω), το οποίο χρησιμοποιεί και η Χαμάς (οργάνωση Ισλαμικής Αντίστασης). Με βάση αυτό το χρονολόγιο, φέτος βρισκόμαστε στο έτος 1445 (σημείο αφετηρίας σε αυτό είναι το έτος 622 μ.Χ., όταν ο προφήτης Μωάμεθ διώχτηκε από την πόλη της Μέκκας και μετανάστευσε στην πόλη της Μεδίνας).

Για παράδειγμα, αν στο (χρησιμοποιούμενο στη Δύση) γρηγοριανό ημερολόγιο βρισκόμαστε στην 14η μέρα του 11ου μήνα (Νοέμβρη) του έτους 2023, στο ισλαμικό ημερολόγιο (το οποίο χρησιμοποιείται και στην Τουρκία, το Ιράν κ.τ.λ.) αυτή η ημερομηνία αντιστοιχεί στην 30ή μέρα του 4ου μήνα του έτους 1445.

Όλα δείχνουν ότι το φερόμενο ως χειρόγραφο των «τρομοκρατών της Χαμάς» στα υπόγεια του νοσοκομείου το έγραψε κάποιος που διαθέτει μεν στοιχειώδεις γνώσεις αραβικής γλώσσας, αλλά ξέχασε βασικά χαρακτηριστικά της χρήσης της από όσους μουσουλμάνους έχουν αναφορά στο Ισλάμ...

Για να μη μιλήσουμε για τον οπλισμό που ο κατοχικός αξιωματούχος ισχυρίζεται ότι βρέθηκε στα υπόγεια του νοσοκομείου. Τίποτα δεν αποδεικνύει ότι τα αντιαρματικά, οι χειροβομβίδες και τα όπλα που τοποθετήθηκαν για τις ανάγκες της βιντεοσκόπησης στο υπόγειο βρέθηκαν όντως εκεί.

Αν όντως το υπόγειο αποτελούσε στρατιωτικό «κρησφύγετο», θα ήταν αναμενόμενο ο οπλισμός να φυλάσσεται σε οπλοβαστούς ή κάποιου είδους θήκες, και όχι να είναι αραδιασμένος στο πάτωμα...

Στο «σπίτι τρομοκράτη»

Έξω από το «σπίτι τρομοκράτη» γράφει: «Διεύθυνση Ανατολικής Γάζας, τμήμα Εκπαιδευτικών Βιβλίων και Εκδόσεων...»

Στην αρχή του βίντεο, ο Ισραηλινός αξιωματικός βρίσκεται έξω από «ένα σπίτι τρομοκράτη που βρίσκεται 200 μέτρα από το νοσοκομείο». Δεν υπάρχουν πλάνα από το εσωτερικού του κτιρίου. Οι επιγραφές στο «σπίτι» αναφέρουν: «Διεύθυνση Ανατολικής Γάζας, Τμήμα Εκπαιδευτικών Βιβλίων και Εκδόσεων» και «Τομέας Σχολικών Βιβλίων»...

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως το «τούνελ» που αποτελεί φρεάτιο ανελκυστήρα συνδέεται με το υπόγειο του νοσοκομείου. Απλώς το πλάνο κόβεται και ο αξιωματικός πλέον βρίσκεται στο υπόγειο του νοσοκομείου. Καθώς παρουσιάζονται τα «ευρήματα», στο βάθος καταγράφονται οι μεμβράνες του συστήματος Αντίστροφης Οσμωσης (αφαλάτωσης) για Παραγωγή Πόσιμου Νερού του Νοσοκομείου, όπως και ο πίνακας ελέγχου του συστήματος. 

Ο «χώρος κράτησης ομήρων» μπροστά από ...το σημείο παραγωγής πόσιμου νερού

Το τμήμα προπαγάνδας του ισραηλινού στρατού υποστηρίζει δηλαδή πως η Χαμάς χρησιμοποίησε ένα δωμάτιο για να κρατήσει ομήρους μπροστά ακριβώς σε μια από τις πιο κρίσιμες υποδομές του νοσοκομείου, στο οποίο έπρεπε να εισέρχονται οι εργαζόμενοί του διαρκώς, με «απόδειξη» ότι μπροστά από το πάνελ ελέγχου του συστήματος βρέθηκε καρέκλα με μερικούς πόντους σχοινιού στο πόδι της και ένα παιδικό μπουκάλι από πάνω. Αβολη θέση για κράτηση ομήρων θα έλεγε κανείς...

Κι οι καταγγελίες... Παλαιστίνιας νοσηλεύτριας

Η «νοσηλεύτρια» του Αλ Σίφα που αναγκάστηκαν να «κατεβάσουν»

Η αθλιότητα όμως των δολοφόνων δεν έχει πάτο κι είναι αλήθεια ότι οι κατασκευασμένες «ειδήσεις» τους θα προκαλούσαν άφθονο γέλιο, αν δεν ήταν τέτοιο το έγκλημα που επιδιώκεται να συγκαλυφθεί...!

Ενδεικτικό ήταν το βίντεο με τις καταγγελίες (φερόμενης ως) Παλαιστίνιας νοσηλεύτριας (βλέπε κάτω) στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, που δήλωνε πως «ο κόσμος πρέπει να μάθει τι γίνεται εδώ... η Χαμάς (μας) παίρνει τα καύσιμα, τα φάρμακα...».

Η πηγή του βίντεο της «Παλαιστίνιας» με τα σπαστά Αραβικά και την εμφανώς ισραηλίτικη προφορά Αγγλικών εντοπίστηκε στο TikTok, στον λογαριασμό @waseem_a73, ο οποίος δημιουργήθηκε πρόσφατα και περιλαμβάνει και άλλες αναρτήσεις παραπληροφόρησης, όπως ένα ψεύτικο εξώφυλλο «ειδικής έκδοσης» του περιοδικού «Forbes» «για τον μεγαλύτερο ψεύτη του κόσμου» με τον ηγέτη της Χαμάς... 

Στα σχόλια του βίντεο ένας διαφορετικός λογαριασμός, ο @nb19003, ενός χρήστη που δεν έχει δημοσιεύσει κανένα βίντεο, διαδίδει το βίντεο σε δεκάδες λογαριασμούς ειδησεογραφικών πρακτορείων, δημόσιων προσώπων και άλλων infuencers, καλώντας τους να «διαδώσουν την αλήθεια».

Η «νοσοκόμα» φοράει λευκή ρόμπα, ενώ σε κάθε πρόσφατη φωτογραφία και βίντεο που υπάρχει από το Νοσοκομείο «Αλ Σίφα», το προσωπικό καταγράφεται με γαλάζιες και μπορντό νοσηλευτικές ρόμπες.

Μάλιστα, ηχητική ανάλυση του βίντεο κατέδειξε πως οι ήχοι των «εκρήξεων» αποτυπώνονται σε πανομοιότυπο μοτίβο επανάληψης και διάρκειας, στοιχείο που αποδεικνύει πως πρόκειται για προκατασκευασμένο ηχητικό εφέ. Επίσης, παρά την υποτιθέμενη «ένταση» των βομβαρδισμών, δεν υπάρχει η παραμικρή ταλάντωση στην κάμερα, ούτε σημάδια τριγμών στο κτίριο...

Η αποκάλυψη της απάτης δεν άργησε να έρθει: Όπως αποδείχθηκε, η πρωταγωνίστρια στο βίντεο δεν είναι άλλη από την 26χρονη Μεξικανή ηθοποιό Ximena Orozco, η οποία έγινε γνωστή στη χώρα της από τη συμμετοχή της σε σαπουνόπερες.

Το 2022 παντρεύτηκε τον Ισραηλινό Avishay Avrahah Abutbul, μετακόμισε στο Ισραήλ, ασπάστηκε τον ιουδαϊσμό και πήρε το όνομα Hannah Abutbul.

Δεν είναι μάλιστα τυχαίο πως αφού για μέρες δεκάδες αξιωματούχοι και δημοσιογράφοι του Ισραήλ αναπαρήγαγαν το συγκεκριμένο βίντεο κατά το δοκούν, αρκετοί από αυτούς διέγραψαν τις αναρτήσεις τους, την ίδια περίοδο που «φουντώνει» η παγκόσμια κατακραυγή για την απανθρωπιά με την οποία ο κατοχικός στρατός βομβαρδίζει τα νοσοκομεία ως «καταφύγια τρομοκρατών», νεογέννητα ξεψυχάνε επειδή οι θερμοκοιτίδες βγήκαν εκτός λειτουργίας και γιατροί σκοτώνονται επειδή δεν εγκαταλείπουν τους ασθενείς τους...

Ριζοσπάστης, Τρίτη 15 Νοέμβρη 2023

*

ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ FAKE NEWS

Ηθοποιός η «γιατρός» που κατήγγειλε «παρουσία της Χαμάς» στα νοσοκομεία της Γάζας

Μεγάλη διάδοση γνώρισε τις προηγούμενες μέρες, κυρίως από ισραηλινούς και αμερικανικούς λογαριασμού σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα βίντεο με μία γιατρό που υποτίθεται ότι αποκάλυπτε την παρουσία της Χαμάς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ισχυρισμός πως «η Χαμάς έχει το στρατηγείο της κάτω από το νοσοκομείο» αποτελεί το βασικό επιχείρημα που χρησιμοποιεί ο ισραηλινός στρατός για να δικαιολογήσει τους ανελέητους βομβαρδισμούς σε βάρος των υγειονομικών δομών στη Γάζα.   

Στο βίντεο εικονιζόταν μία νεαρή γιατρός, αραβικής καταγωγής, η οποία μιλώντας στα αγγλικά, κατήγγειλε κλαίγοντας ότι «η Χαμάς κλέβει φάρμακα από το νοσοκομείο» και πως «απαιτεί από τους ανθρώπους να φύγουν από το νοσοκομείο και να μην μείνουν εκεί».

Το βίντεο αναπαράχθηκε και από τον παρακάτω λογαριασμό, του Έντι Κοέν, που αυτοσυστήνεται ως «δημοσιογράφος», «δεξιός σιωνιστής» και υποστηρικτής του κόμματος Λικούντ, του Νετανιάχου.

Ο Κοέν έγραψε: «Η ανατριχιαστική μαρτυρία μιας νοσοκόμας από το νοσοκομείο Σίφα. "Οι άνθρωποι της Χαμάς που επιτέθηκαν στο νοσοκομείο κλέβουν τα καύσιμα και τα φάρμακα". Αυτό το βίντεο θα πρέπει να διαδοθεί παγκοσμίως σε όλες τις γλώσσες».

Η επιθυμία του Κοέν έγινε πράξη, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμενε. Αντίθετα η δημοσιότητα γύρισε μπούμερανγκ στην ισραηλινή προπαγάνδα.

Αρχικά, Άραβες χρήστες του διαδικτύου παρατήρησαν την κακή αραβική προφορά της «γιατρού», ενώ στη συνέχεια, γιατροί και νοσοκόμες από το νοσοκομείο δήλωσαν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δεν είχε εργαστεί ποτέ στο νοσοκομείο. Παράλληλα, χρήστες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το Μεξικό σχολίασαν ότι το πρόσωπο αυτό τους φαινόταν πολύ οικείο...

Τελικά δεν άργησε να αποκαλυφθεί ότι επρόκειτο για ένα ακόμα χοντροκομμένο fake news της ισραηλινής προπαγάνδας.

Όπως αποδείχθηκε, πρόκειται για την 26χρονη Μεξικανή ηθοποιό Χιμένα Ορόσκο, η οποία έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της σε μεξικάνικες σαπουνόπερες.

Το 2022 παντρεύτηκε τον Ισραηλινό Αβισάι Αμπουτμπούλ, μετακόμισε στο Ισραήλ, ασπάστηκε τον ιουδαϊσμό και πήρε το όνομα Χάνα.

Κι αν αυτό το ισραηλινό fake news πήγε στον κάλαθο των αχρήστων, η πραγματικότητα είναι ότι δυστυχώς στο αλ Σίφα υπάρχει κάποιος που δολοφονεί ασθενείς και νεογέννητα και δεν είναι άλλος από το ισραηλινό κράτος - δολοφόνο...

902

*

Δες και:

Ιουδαιοναζί: Συνεχίζουν ακάθεκτοι τη σφαγή των νηπίων σφυροκοπώντας το νοσοκομείο Αλ Σίφα με τα νεογέννητα — Δεν μπορούν να θάψουν τους νεκρούς λόγω των ελεύθερων σκοπευτών (Φωτό)

Ιουδαιοναζί: ➽ Συνεχίζουν τη σφαγή των νηπίων στο Νοσοκομείο «Αλ Σίφα» ➽ Σφαγή και σε προσφυγικούς καταυλισμούς (VIDEO - Φωτό - Tweet)

*

Ιουδαιοναζί: Δεν έχει όρια η θηριωδία τους που έχει διαλύσει και τα νοσοκομεία στη Γάζα, όπου βρίσκονται χιλιάδες άμαχοι εγκλωβισμένοι (Tweet) — ΟΕΝΓΕ: Να σταματήσει τώρα ο βομβαρδισμός των νοσοκομείων στη Γάζα ➽ Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε ελληνικά νοσοκομεία

*

Ιουδαιοναζί: Έχουν περικυκλώσει με τανκς το νοσοκομείο Αλ Σίφα ➽ Σε «κλοιό θανάτου» οι ασθενείς ➽ Οι ΗΠΑ ζητούν επίσπευση της σφαγής στη Γάζα για να μην επηρεαστεί η εκστρατεία Μπάιντεν (VIDEO - Tweet)

*

Ιουδαιοναζί: Σε νεκροταφεία έχουν μετατρέψει τα νοσοκομεία στην Λωρίδα της Γάζας (VIDEO - Φωτό - Tweet)

*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.