Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Λίβανος ➽ Θάνατος και συντρίμμια από τις νέες ισραηλινές βαρβαρότητες με χορηγούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ ➽ Πάνω από 1000 νεκροί και χιλιάδες τραυματίες από τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο ➽ Πάνω από 200.000 εκτοπισμένοι ➽ Μια ανάσα πριν τη χερσαία εισβολή το Ισραήλ ➽ Συγκεχυμένες πληροφορίες για το αν σκοτώθηκε ο Χ. Νασράλα

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Λίβανος: Θάνατος, συντρίμμια και εκτοπισμός από τις νέες ισραηλινές βαρβαρότητες που έχουν «χορηγό» τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

Νεκρούς, σακατεμένους και συντρίμμια άφησαν οι πολύωρες δολοφονικές επιδρομές στις νότιες συνοικίες της Βηρυτού, της πρωτεύουσας του Λιβάνου, που εξαπέλυσε την Παρασκευή, με βόμβες τεράστιας ισχύος το Ισραήλ, το οποίο οδηγεί σε νέα και απρόβλεπτη κλιμάκωση τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Από το απόγευμα της Παρασκευής, η πυκνοκατοικημένη συνοικία Νταχίγια στην Βηρυτό, βομβαρδιζόταν για περισσότερες από 12 ώρες. 

Το πρώτο χτύπημα ισοπέδωσε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, κάνοντας σκόνη έξι πολυκατοικίες που ήταν γεμάτες κόσμο. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 6 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι πολύ μεγαλύτερος κάτω από τα συντρίμμια, καθώς τα ασθενοφόρα ακόμη δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν σε όλα τα σημεία, ενώ οι πολυκατοικίες έχουν εξαϋλωθεί και προφανώς όσοι ήταν μέσα σε αυτές.

Μετά τα μεσάνυχτα, ακολούθησε ένα νέο κύμα δολοφονικών επιθέσεων στην ίδια συνοικία, το οποίο έπληξε τρεις πολυκατοικίες. 

Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν άρον - άρον τα σπίτια τους μετά τους βομβαρδισμούς. Κάποιοι γύρισαν σήμερα για να πάρουν κάποια από τα υπάρχοντα τους. Οι δρόμοι της συνοικίας, που κανονικά έσφυζε από ζωή, είναι άδειοι. Μαζί με το μαρτύριο των βομβών έρχεται το μαρτύριο του εκτοπισμού.

«Ήμασταν στο σπίτι όταν έγινε η προειδοποίηση για εκκένωση. Πήραμε τις ταυτότητες, τα υπάρχοντά μας και βγήκαμε έξω», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας πρόσφυγας από τη Συρία που είχε βρει κατάλυμα στον Λίβανο. Αυτός ο πατέρας έξι παιδιών, ηλικίας 3-17 ετών, λέει ότι δεν έχει «πού να πάει», αφού δεν μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του. 

Ο ισραηλινός στρατόςισχυρίστηκε ότι χτύπησε το αρχηγείο της Χεζμπολάχ. Ισραηλινά μέσα και άλλα ευρωατλαντικά φερέφωνα μετέδωσαν ότι μέσα στο κτίριο βρισκόταν ο αρχηγός της οργάνωσης, Χ. Νασράλα

Η Χεζμπολάχ διέψευσε ότι σκοτώθηκε ο ηγέτης της. Πηγές του ισραηλινού στρατού υποστήριξαν ότι οι εξετάζουν αν ο ηγέτης της λιβανέζικης οργάνωσης ήταν στα κτίρια που βομβαρδίστηκαν, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση από το κράτος- δολοφόνο ότι τον σκότωσε.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν αντιθέτως ότι ο διοικητής της μονάδας εκτόξευσης πυραύλων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, Μ. Αλί Ισμαήλ, και ο αναπληρωτής του, Χ. Άχμεντ Ισμαήλ, σκοτώθηκαν σε ένα από αυτά τα πλήγματα.

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ όχι μόνο στηρίζουν αυτές τις δολοφονικές επιδρομές, αναπαράγοντας τα περί «δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», αλλά αναδεικνύονται σε πραγματικό «χορηγό» αυτού του μακελειού.

Για το χτύπημα στη συνοικία Νταχίγια, το Ισραήλ χρησιμοποίησε τεράστιες διατρητικές βόμβες των 2.500 κιλών που του δώρισαν οι ΗΠΑ.

Άλλωστε, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Πέμπτη νέο πακέτο στρατιωτικής «βοήθειας» προς το Ισραήλ, ύψους 8,7 δισ. δολαρίων, «χρηματοδοτώντας» την κλιμάκωση του πολέμου στην περιοχή.

902

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ

Πηγή: Associated Press

Πάνω από 1000 νεκροί και χιλιάδες τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στον Λίβανο - Μια ανάσα πριν τη χερσαία εισβολή το Ισραήλ

Συγκεχυμένες πληροφορίες για το αν σκοτώθηκε ο Χ. Νασράλα από το σημερινό... «πλήγμα ακριβείας» που σκότωσε πάνω από 300 ανθρώπους!

Λίγο μετά την ομιλία-αναγγελτικό ολοκληρωτικού πολέμου του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου από το βήμα του ΟΗΕ, το κράτος-δολοφόνος εξαπέλυσε σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Βηρυτό δημιουργώντας χάος και καταστροφή σε μια περιοχή που κατοικούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. 

Ως συνήθως, εκπρόσωποι και αξιωματούχοι του Ισραήλ μίλησαν για «πλήγματα ακριβείας» -όπως αυτά που μέχρι στιγμής έχουν σκοτώσει πάνω από 1000 ανθρώπους μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, τραυματίζοντας χιλιάδες και εκτοπίζοντας πάνω από 200.000- με στόχο το αρχηγείο της Χεζμπολλάχ στη Βηρυτό και τον ηγέτη της συγκεκριμένης οργάνωσης Χ. Νασράλα. Οι πληροφορίες που μεταδίδονται σχετικά με την τύχη του Νασράλα, όπως είναι προφανές, είναι αρκετά συγκεχυμένες, με τη Χεζμπολλάχ να διαψεύδει ότι ο Νασράλα είναι νεκρός. Μόνο από το σημερινό «πλήγμα ακριβείας» η ισραηλινή εφημερίδα Ηaaretz μεταδίδει πως υπάρχουν πάνω από 300 νεκροί! 

Τα φερέφωνα της χυδαίας ευρωατλαντικής προπαγάνδας μεταδίδουν ειδήσεις σχετικά με «τον διπλωματικό πυρετό» για να αποφευχθεί ο πόλεμος και αν «οι ΗΠΑ ήξεραν ή δεν ήξεραν» για τον σημερινό βομβαρδισμό της Βηρυτού (Το Πεντάγωνο ισχυρίστηκε πως όχι, με ισραηλινούς αξιωματούχους να ισχυρίζονται πως ναι...). Την ίδια στιγμή πάντως το κράτος-δολοφόνος χτύπησε το νοσοκομείο Αλ-Άκσα της Γάζας με αμερικανικό πύραυλο και μόλις εχθές έγινε γνωστό ότι έλαβε πακέτο στρατιωτικής «βοήθειας» από τις ΗΠΑ ύψους 8,7 δισ. δολαρίων για να συνεχίσει τις «στρατιωτικές του επιχειρήσεις»!

Προετοιμασία χερσαίας ισραηλινής εισβολής

Οι συνεχείς βομβαρδισμοί του Ισραήλ στρώνουν το έδαφος και για μια πιθανή χερσαία εισβολή στον Λίβανο. Αυτό υποδηλώνει -πέρα από τις συνεχείς αναφορές ανώτατων στρατιωτικών αξιωματούχων του κράτους-δολοφόνου, τις ασκήσεις «προσημείωσης» και η συγκέντρωση δυνάμεων στα σύνορα με τον Λίβανο- και η σημερινή «προειδοποίηση του Ισραηλινού υπουργού Αμυνας, Γ. Γκάλαντ, πως οι επιδρομές θα κλιμακωθούν κι άλλο, ώστε «να φέρουμε ασφάλεια στον βορρά».

Την ίδια ώρα οι πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών καλούν τους υπηκόους τους να αποχωρήσουν αμέσως από τον Λίβανο.

Σε αυτό το «φόντο» συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν, που νωρίτερα δήλωσε πως το σημερινό χτύπημα στη Βηρυτό «αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού».

902

ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Συνεχίζονται οι επιδρομές στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, στην ίδια συνοικία που νωρίτερα ισοπεδώθηκε

Πηγή: Associated Press

Οι διασώστες συνεχίζουν να ανασύρουν πτώματα από τη συνοικία

Νύχτα κόλασης ζει ο λαός του Λιβάνου, καθώς το ισραηλινό κράτος - δολοφόνος συνεχίζει τις αιματηρές επιδρομές στη Βηρυτό.

Λίγες ώρες μετά το χτύπημα στην συνοικία Νταχίγια, στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, που ισοπέδωσε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, ο ισραηλινός στρατός ζήτησε από τους κατοίκους της ίδιας περιοχής να την εκκενώσουν, εξαπολύοντας στη συνέχεια νέους δολοφονικούς βομβαρδισμούς. Αυτή τη φορά, χτυπήθηκαν τουλάχιστον τρία κτίρια.

Επιπλέον, πραγματοποιείται κύμα αεροπορικών επιδρομών στην παραθαλάσσια πόλη Τύρος.

Από την «επίθεση ακριβείας» (έτσι χαρακτηρίστηκε από το Ισραήλ αυτό το ολοκαύτωμα), που έγινε νωρίτερα στα νότια προάστια της Βηρυτού, ισοπεδώθηκαν έξι πολυκατοικίες  που ήταν γεμάτες κόσμο. 

Ο τελευταίος απολογισμός που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, κάνει λόγο για έξι νεκρούς και περισσότερους από 90 τραυματίες. Ωστόσο, εκτιμάται ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες, αφού οι διασώστες ακόμη βγάζουν πτώματα από τα συντρίμμια και τα κτίρια που έγιναν κυριολεκτικά σκόνη. Ισραηλινά μέσα μεταδίδουν πως οι νεκροί μπορεί να είναι πάνω από 300!

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, Ντ. Χαγκάρι, δήλωσε πως στόχος της επίθεσης ήταν το αρχηγείο της Χεζμπολάχ, στο οποίο εκείνη την ώρα βρισκόταν ο ηγέτης της οργάνωσης Χ. Νασράλα. Οι πληροφορίες για την τύχη του Νασράλα είναι συγκεχυμένες. Κάποια ισραηλινά μέσα μετέδωσαν τις «εκτιμήσεις» του Ισραηλινού στρατού ότι όποιος ήταν μέσα στο αρχηγείο δεν θα βγήκε ζωντανός, ενώ η Χεζμπολάχ διέψευσε ότι ο ηγέτης της είναι νεκρός. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων όπως η Jerusalem Post, οι ΗΠΑ ενημερώθηκαν από το Ισραήλ πριν το χτύπημα. Το Πεντάγωνο είπε πως δεν είχε ενημερωθεί, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντ. Μπλίνκεν, δήλωσε πως ότι οι ΗΠΑ ακόμη συγκεντρώνουν πληροφορίες...

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Αντ. Μπλίνκεν δήλωσε προκλητικά πως «το Ισραήλ έχει έναν θεμιτό στόχο, την επιστροφή των πολιτών του στα σπίτια τους, προσθέτοντας πως «ο τρόπος με τον οποίο αμύνεται έχει σημασία», λες και είναι «άμυνα» αυτά τα ισραηλινά αίσχη!

Απευθυνόμενος, δε, στο Ιράν και στις οργανώσεις που στηρίζει η Τεχεράνη, απείλησε «όποιους προσπαθήσουν να επωφεληθούν από τη συγκυρία για να βάλουν στο στόχαστρο αμερικανικά συμφέροντα», ότι οι ΗΠΑ «θα λάβουν κάθε μέτρο» που απαιτείται για να υπερασπιστούν τους πολίτες τους». 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, κατήγγειλε ότι το Ισραήλ «χρησιμοποίησε αρκετές διατρητικές βόμβες των 2.500 κιλών που του δώρισαν οι ΗΠΑ για να πλήξει κατοικημένες περιοχές στη Βηρυτό».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.