Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

352 μέρες ➽ Το κράτος-δολοφόνος συνεχίζει τις επιθέσεις κατά του λαού της Παλαιστίνης και του Λιβάνου ➽ Στο πλευρό του η ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ 41.431 νεκροί ➽ 95.818 τραυματίες ➽ Φίμωτρο στο Αλ Τζαζίρα στη Ραμάλα για 45 μέρες ➽ VIDEO

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Συνεχίζει τις επιθέσεις κατά του Παλαιστινιακού λαού και του Λιβάνου, το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ

 

Φωτο του σχολείου Καφρ Κάσεμ από το Χ

Κυριακή 22/09/2024 - 16:57

Μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους σε ένα σχολείο, όπου έχουν βρει καταφύγιο εκτοπισμένες οικογένειες στην πόλη της Γάζας σήμερα, έγινε γνωστό από Παλαιστίνιους αξιωματούχους στον τομέα της υγείας, με τον ισραηλινό στρατό να λέει ότι στόχευε μαχητές που επιχειρούσαν μέσα από το συγκρότημα.

Το πλήγμα εναντίον του σχολείου Καφρ Κάσεμ στον καταυλισμό Beach διεξήχθη γύρω στις 11 το πρωί τοπική ώρα, είπαν οι αξιωματούχοι. Μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν ήταν ο Μάτζεντ Σάλεχ, ο διευθυντής του υπουργείου Δημοσίων Έργων και Στέγασης της Χαμάς, πρόσθεσαν οι ίδιοι.

Άλλοι έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε διαφορετικές αεροπορικές επιδρομές στην κεντρική και νότια Γάζα, σύμφωνα με γιατρούς, που αναφέρουν πως ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής σήμερα σε ισραηλινά πλήγματα ανέρχεται σε 16.

Στη Ράφα, κοντά στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο, κάτοικοι αναφέρουν πως ισραηλινά άρματα μάχης προωθούνται προς το δυτικό τμήμα της πόλης, όπου ο στρατός επιχειρεί από τον Μάιο.

Πάνω από 41.400 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Στους 41.431 ανέρχονται οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς, μετά την έναρξη των δολοφονικών επιθέσεων του Ισραήλ, στις 7 Οκτώββρη.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40 άνθρωποι, αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου προστίθεται πως οι τραυματίες έχουν φθάσει τους 95.818 ανθρώπους.  

Τρεις οι νεκροί από τις επιθέσεις στο Λίβανο

Πηγή: Associated Press

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τρεις ξεχωριστές επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον τριών χωριών στο νότιο τμήμα του  Λιβάνου, ανακοίνωσε τo υπουργείο Υγείας της χώρας, με το Ισραήλ να ισχυρίζεται ότι στοχοθέτησε θέσεις της Χεζμπολάχ. 

Η οργάνωση  ανακοίνωσε πως δύο μαχητές της σκοτώθηκαν, χωρίς να διευκρινίσει σε ποια περιοχή ενώ νωρίτερα ανακοίνωσε πως έριξε δεκάδες ρουκέτες εναντίον εγκαταστάσεων παραγωγής του στρατού και μιας αεροπορικής βάσης κοντά στην ισραηλινή πόλη Χάιφα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

902

 

ΦΙΜΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΦΩΝΕΣ

Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στα γραφεία του Αλ Τζαζίρα στη Ραμάλα βάζοντας «λουκέτο» για 45 μέρες

Πηγή: Associated Press

Κυριακή 22/09/2024 - 12:01

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα του Κατάρ μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έκαναν έφοδο στο γραφείο του στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου επέδωσαν δικαστική διαταγή να κλείσει για 45 ημέρες.

Στρατιώτης είπε στον παλαιστίνιο δημοσιογράφο Ουάλιντ αλ Ομάρι πως «υπάρχει απόφαση της δικαιοσύνης (του Ισραήλ, η οποία διατάσσει) να κλείσει το Αλ Τζαζίρα για 45 ημέρες», σκηνή που αναμετέδωσε απευθείας το τηλεοπτικό δίκτυο.

Με την κίνηση αυτή, το Ισραήλ κλιμακώνει την επίθεσή του και σε βάρος του διεθνούς δημοσιογραφικού δικτύου από το Κατάρ, που καλύπτει από την πρώτη στιγμή και διαρκώς την βάρβαρη ισραηλινή επίθεση στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.

Η προσπάθεια φίμωσης των «μη φιλικών» ΜΜΕ από το Ισραήλ εξελίσσεται παράλληλα με αυτή την επίθεση.

Τον Απρίλη, το κοινοβούλιο του Ισραήλ, η Κνεσέτ, ψήφισε νόμο που επιτρέπει στο Ισραήλ να κλείσει προσωρινά ξένα μέσα ενημέρωσης εάν τα κρίνει ως «απειλή για την ασφάλεια».

Τον Μάη, το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ αποφάσισε ομόφωνα το κλείσιμο των γραφείων του Al Jazeera στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ για «45 μέρες», απόφαση που ανανεώθηκε άλλες τρεις φορές από τότε.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.