Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Α-Παπά Παππάδες ➽ Εδώ Παππάς εκεί Παππάς για την Υγεία μην τα σκορπάς, τους φοιτητές να τους χτυπάς και στους εργάτες να ξεσπάς! ➽ Με παπατζή Ραγκούση ➽ Ω Τέμπη, ω mores: Ο Συριζαίος Άδωνις, Οι παράνομες καταλήψεις των φοιτητών, Το τροχαίο των Τεμπών και Οι «ανεξέλεγκτες παροχές» στους εργαζόμενους που θα «ξαναχρεοκοπήσουν» τη χώρα»!!! ➽ VIDEO

Το 'χει το όνομα εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ;

Τη μια Πέτρος Παππάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωνε πως δεν υπάρχουν νόμιμες καταλήψεις των φοιτητικών συλλόγων και ότι η αστυνομία πρέπει να μπορεί να τις "σπάει".

Την άλλη, σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, στην προσπάθειά του τάχα - να αποδομήσει την πρόταση του ΚΚΕ για την έρευνα σε βάθος των πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη, έφτασε στο σημείο να παρομοιάζει το έγκλημα στα Τέμπη με ένα... τροχαίο.

Μάλιστα για να μην αφήσει και περιθώρια... ότι δεν πρόκειται για σκεπτικό-πλυντήριο των κρατικών ευθυνών ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.. ανέπτυξε την σκέψη του λέγοντας πως "είναι σαν να βγαίνουμε έξω να δούμε να σκοτώνει ένας οδηγός έναν πεζό και να έρχεται ο δικηγόρος του οδηγού και να λέει ότι δεν θα συζητήσουμε για το δυστύχημα μόνο, αλλά για την οδική ασφάλεια στην Ελλάδα από το 1997".

Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει, ένα τροχαίο με την εμπλοκή ενός ιδιώτη με τη σύγκρουση δύο τρένων σε κρατική υποδομή, που έχει αφεθεί στην τύχη της από όλες τις πλευρές για χρόνια, ένας.. θεός ξέρει. Πρόκειται για την ΣΥΡΙΖΑϊικη εκδοχή του "ανθρώπινου λάθους" που τελικά λειτουργεί ως πλυντήριο για το έγκλημα στα Τέμπη και τις αιτίες που το προκάλεσαν.

902

Π. ΠΑΠΠΑΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Να γίνει «φθηνότερο το κόστος στην Υγεία» - Ξεπέρασε μέχρι και τον Αδ. Γεωργιάδη!

Με κάθε τρόπο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν τη στρατηγική ταύτιση του κόμματός τους με την κυβέρνηση. Ορισμένοι, το κάνουν τόσο ...φωναχτά που θα τους ζήλευε μέχρι και ο ανεκδιήγητος Άδ. Γεωργιάδης ο οποίος έχει αναλάβει εργολαβικά τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας και την απογείωση της εμπορευματοποίησής της. 

Τα όσα πρότεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, για τις «αναδιαρθρώσεις» στην Υγεία, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, είναι κυριολεκτικά ανατριχιαστικά για τον κυνισμό τους!

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Π. Παππάς τάχθηκε υπέρ της «αναδιάταξης» του υγειονομικού χάρτη (κάτι σαν το «νέο ΕΣΥ) της κυβέρνησης, πηγαίνοντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα την αντιδραστική λογική του «κόστους - οφέλους». 

«Θα πρέπει να κάνουμε μια σοβαρή οικονομοτεχνική μελέτη να δούμε πώς θα περιορίσουμε το κόστος των υπαρχόντων δομών Υγείας, πώς θα αναδιατάξουμε τον υγειονομικό μας χάρτη, ώστε να γίνει φθηνότερο το κόστος», είπε χωρίς περικοκλάδες. 

Με βάση την ίδια λογική, πρότεινε να κλείσουν ακόμη περισσότερα νοσοκομεία, με το επιχείρημα πως είναι «διάσπαρτα» και δεν παρέχουν αποτελεσματικές υπηρεσίες. Στο διά ταύτα, πρότεινε να γίνει η χρήση τους «ορθολογικότερη», κάποια να μετατραπούν σε κέντρα τραύματος, κάποια να μετατραπούν σε γηριατρικά νοσοκομεία.

Φαίνεται ότι η σαπίλα και οι αποκρουστικές καρεκλομαχίες στον ΣΥΡΙΖΑ ταιριάζουν «γάντι» με τις σκουριασμένες θέσεις τους...

Μάλιστα, εγκάλεσε την κυβέρνηση πως «υπάρχει πλάνο, υπάρχει σχέδιο, αλλά η κυβέρνηση δεν τολμάει λόγω του πολιτικού κόστους», εμφανιζόμενος σαν αυθεντικός εκπρόσωπος του κεφαλαίου. 

Ήταν, δε, τόσο αποκαλυπτικός και κυνικός που μέχρι και ο δημοσιογράφος ο οποίος έκανε την εκπομπή (δεν τον λες και αντικυβερνητικό) του είπε πως «αυτό είναι το σχέδιο του Αδ. Γεωργιάδη»...

902

Ο «ΟΛΟΣ» ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΗ «ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ» ΣΤΗΝ ΝΔ

Οι «ανεξέλεγκτες παροχές» στους εργαζόμενους θα «ξαναχρεοκοπήσουν» τη χώρα»! (VIDEO)

Το πως, ανεξάρτητα από το «καπάκι του βόθρου» που έχει ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ με όσα η μια «πλευρά» προσάπτει στην άλλη, όλοι υπερασπίζονται τη βαθιά αντιδραστική κυρίαρχη πολιτική που υλοποιεί σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση της ΝΔ ματώνοντας μεταφορικά και κυριολεκτικά τον λαό, επιβεβαίωσε με όσα είπε σήμερα στο Open o Γ. Ραγκούσης, (πρώην υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 2009 και της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε λοιπόν, κάνοντας αναφορά σε διάφορες υποτίθεται «φιλολαϊκές» προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ (εννοούμε πως δεν έχουν προταθεί ακριβώς αυτά που ανέφερε ο κ. Ραγκούσης και κυρίως πως αποτελούν ανέξοδες «εξαγγελίες» ενός κόμματος που ως κυβέρνηση πετσόκοψε τον λαό) ότι «Οι εξαγγελίες που έχει κάνει με δυο προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει στη βουλή, για διπλασιασμό μισθών όλων των υγειονομικών οριζόντια, την θεσμοθέτηση ξαφνικά 13 και 14ου μισθού στους δημόσιους υπαλλήλους, για το 5% που θα έδινε συνολικά στην υγεία, όλα αυτά αν τα αθροίσει κανείς δεν είναι κάτω από 25 δισεκατομμύρια, για μια οικονομία που αυτή τη στιγμή δημοσιονομικά, αν δεν θέλουμε να την ξαναχρεοκοπήσουμε, δεν μπορεί να δίνει παροχές πάνω από 3 – 4 δις το χρόνο».

Ότι δηλαδή είπε ουσιαστικά και ο Κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στη ΔΕΘ! Ότι λένε όλα τα κόμματα του συστήματος, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μιλάνε για τις «αντοχές» της καπιταλιστικής οικονομίας και την ανάγκη «δημοσιονομικών προσαρμογών» όταν πρόκειται ακόμα και για στοιχειώδεις ανάγκες του λαού, ενώ ταυτόχρονα συνεχώς επικαλούνται τα μέτρα που θα «στηρίξουν την επιχειρηματικότητα» εννοώντας τα δις που «ταΐζουν» στους μονοπωλιακούς ομίλους. 

Μιλάμε για «χαοτικές» διαφορές... Ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν «δαιμονοποιεί το κεφάλαιο» και έχει χαρακτηρίσει το ΝΑΤΟ «ιερά συμμαχία», θυμίζοντας βουλευτή της ΕΡΕ.  Και όσοι τον «μέμφονται» λέγοντας ό,τι έλεγαν και όταν σαν κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ τσάκιζαν τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.

Είναι και τα παραπάνω μια απόδειξη για το κατά πόσο ο λαός μπορεί να «ελπίζει» σε παλιούς και νέους «σωτήρες» που αναμασούν μονότονα τις διάφορες «εναλλακτικές προτάσεις διακυβέρνησης» της βαρβαρότητας του καπιταλισμού, που έχει αποδειχθεί επανειλημμένα που οδηγούν. 

Απέναντι σε αυτό το απόγειο οργανωτικού-ιδεολογικού-πολιτικού εκφυλισμού της σοσιαλδημοκρατίας και στην αδίστακτη κυβέρνηση της ΝΔ, στη χώρα υπάρχει μαχητική, εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση που δυναμώνει. Υπάρχει το ΚΚΕ!

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.