Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» ➽ «Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο ➽ Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός»! ➽ «Φως» διεκδίκησης, μαχητικότητας, πολιτισμού που... «πάντα καίει» ➽ Τεράστια συμμετοχή και την 3η μέρα στο μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός! ➽ Κορυφώνεται στις 21/9, 4η μέρα, με την μεγάλη πολιτική συγκέντρωση ➽ Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ➽ Θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Κωτσαντής

3η μέρα. Από τη συζήτηση με τον Μάκη Παπαδόπουλο

«Υπάρχει διέξοδος από την κοινωνία της εκμετάλλευσης, των κρίσεων και των πολέμων; Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα!» (ΦΩΤΟ)

*

Πώς πάμε στο Πάρκο Τρίτση

Λεωφορεία από περιοχές της Αττικής για τις κεντρικές εκδηλώσεις στο Πάρκο Τρίτση

*

50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» / «Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο - Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!»

Το «ταξίδι» του 50ου Φεστιβάλ στην Αθήνα

50 Στιγμιότυπα από 50 Φεστιβάλ

*

50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Συγκλονιστική συμμετοχή από την 1η μέρα στο Πάρκο Τρίτση!

Δεκάδες χιλιάδες για 2η μέρα! - Ξέσπασμα ελπίδας! - «Φως» διεκδίκησης, μαχητικότητας, πολιτισμού που... «πάντα καίει»

Τεράστια συμμετοχή στο μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός και την 3η μέρα!

50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Κορυφώνεται σήμερα με την μεγάλη πολιτική συγκέντρωση - Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Μετά από τρεις μέρες, που χαρακτηρίστηκαν από την τεράστια συμμετοχή, το 50ό Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» κορυφώνεται απόψε  Σάββατο 21 Σεπτέμβρη, στις 20.30, με την μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, που αποτελεί επιστέγασμα των τετραήμερων εκδηλώσεων.

Στον γνώριμο χώρο της Κεντρικής Σκηνής, στις 20.45 θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Νωρίτερα, στις 20.30, θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα θα μεταδοθεί ζωντανά από το portal «902.gr» και το ertnews.gr. Επίσης, σε μαγνητοσκόπηση, την επόμενη μέρα, Κυριακή 22/9 και ώρα 11 το πρωί, από το Κανάλι της Βουλής.

Το Φεστιβάλ έχει ήδη γράψει Ιστορία.

Αυτές τις ημέρες, δεκάδες χιλιάδες νέοι συναντιούνται με την ελπίδα, με την ανατρεπτική πρόταση του ΚΚΕ!

Αυτές τις ημέρες, στο Πάρκο Τρίτση χτυπάει δυνατά η «φλέβα» μιας συγκλονιστικής δύναμης που παλεύει κάθε μέρα να αλλάξει τον κόσμο.

Το Φεστιβάλ αντλεί τη δύναμη και τη ζωντάνια του από τους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Σε αυτό συναντιούνται οι φοιτητές που πρωτοστάτησαν στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για το δικαίωμα σε σύγχρονες, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, με τους μαθητές που βλέπουν τις εξαγγελίες για την «αναβάθμιση» των σχολείων τους να γκρεμίζονται, όπως οι σοβάδες που πέφτουν στα σχολεία τους, και τους νέους εργαζόμενους των καθηλωμένων μισθών και των ωραρίων – λάστιχο, που αδυνατούν να στεγάσουν το μέλλον τους.

Όλοι αυτοί, και ακόμη περισσότεροι, θα συναντηθούμε ξανά σήμερα στις 20.30 στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην Κεντρική Σκηνή, για να εκφράσουμε τη διάθεσή μας «να πάμε αλλιώς», να αλλάξουμε τον κόσμο, να παλέψουμε απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης, γιατί «το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός».

 Το πρόγραμμα της τέταρτης μέρας του Φεστιβάλ

Η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση απόψε στις 20.30 στην Κεντρική Σκηνή κορυφώνει τις εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με τον χαιρετισμός από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Κωτσαντή και την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το σημερινό πρόγραμμα είναι πλούσιο. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το μεγάλο καλλιτεχνικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Κεντρική Σκηνή και το αφιέρωμα στον Μάρκο και στον Στέλιο Βαμβακάρη στη Λαϊκή Σκηνή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββάτου 21 Σεπτέμβρη

Κεντρική Σκηνή

20.30 Χαιρετισμός από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Κωτσαντή.

20.45 Ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

21.30 Μεγάλο αφιέρωμα στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Καλλιτεχνική επιμέλεια: Οδυσσέας Ιωάννου. Ενορχήστρωση: Θύμιος Παπαδόπουλος. Αφήγηση: Χρύσα Κοτταράκου. Τραγουδούν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Παντελής Θαλασσινός, Κώστας Θωμαΐδης, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μεράντζας, Γιώτα Νέγκα, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Απόστολος Ρίζος, Διονύσης Τσακνής, Νεφέλη Φασούλη.

Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων

21.30 «Υπεραστικοί»

22.00 30 χρόνια «Υπόγεια Ρεύματα»

23.30 Εισβολέας Full Band

Μαθητική Σκηνή

21.30 Stand-up comedy: Σταμάτης Αθανασάκης, Γιώργος Αλεβίζος, Χρύσα Κατσαρίνη, Παναγιώτης Κούδας, Αλέξανδρος Πασπαρδάνης.

22.45 Το Σφάλμα Full Band

23.30 Dead Prez

Λαϊκή Σκηνή

21.30 «Απ' το Χαϊδάρι μάνα μου... Μάρκος - Στέλιος ιστορία» - αφιέρωμα στον Μάρκο και στον Στέλιο Βαμβακάρη. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου. Συμμετέχουν: Εβελίνα Αγγέλου, Αντώνης Αινίτης, Γιώργος Κουτουλάκης, Γιάννης Παπαγεωργίου, Σοφία Παπάζογλου, Κώστας Τριανταφυλλίδης.

22.30 «Το δικό μας Balkan express» με τους Salonique Brass Band. Συμμετέχει η Biko Agusevi Orkestra.

00.00 Νίκος Φάκαρος

Στέκι Πολιτισμού

18.00 Παρουσίαση από το «Δια-κρητικό» χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Στεκιού της ΚΝΕ «Τραβέρσο». Επιμέλεια: Νίκος Ζαντιώτης.

18.30 Θεατρική παράσταση με τίτλο «Γεννήθηκα εδώ», από το Θεατρικό Εργαστήρι του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ «Μάνος Λοΐζος». Σκηνοθεσία: Αγγελος Αγγελακόπουλος. Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστιάνα Κιόσια.

Στέκι Αθλητισμού

Επίδειξη σιμουλτανέ σκακιού και τουρνουά blitz.

Στέκι «Κόκκινου Αερόστατου»

19.00 Οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» τραγουδούν τα τραγούδια της παιδικής κατασκήνωσης στο Ποσείδι.

Παιδότοπος

19.00 Κουκλοθεατρική παράσταση «Ο Μάλο και ο θησαυρός του βυθού» από την Animagnet.

21.30 «Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο» της Μαρίας Παπαγιάννη, με τη μουσική και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου (για παιδιά 2,5 έως 10 ετών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.