Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Φονιάδες ➽ Στους 558 οι νεκροί στον Λίβανο ➽ Πάνω από 140 παιδιά και γυναίκες ➽ 1.835 τραυματίες ➽ Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους ➽ ΚΚΕ: Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους και στην πολιτική των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που τα στηρίζουν

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ

Στους 558 οι νεκροί στον Λίβανο - Πάνω από 140 ήταν παιδιά και γυναίκες

(Πηγή φωτό: Associated Press)

Συνεχίζει να αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των νεκρών από τη σφαγή που προκαλεί στον Λίβανο το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του Λιβάνου, Φιράς Αμπιάντ, ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 558, μεταξύ των οποίων 50 παιδιά και 94 γυναίκες. Επίσης, τέσσερις νοσηλευτές σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν. Όπως είπε ο Αμπιάντ, το στοιχείο αυτό διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι στόχευε μαχητές της Χεζμπολάχ.

Τουλάχιστον 1.835 άνθρωποι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε συνολικά 54 νοσοκομεία.

Παράλληλα εκτυλίσσεται και το δράμα των εκτοπισμένων.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Μάθιου Σάλτμαρς, είπε ότι «ο απολογισμός για τους αμάχους είναι απαράδεκτος» στον Λίβανο εν μέσω ισραηλινών επιδρομών. «Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους χθες και κατά τη διάρκεια της νύχτας και ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται»,  δήλωσε ο Σάλτμαρς σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.

Οι κάτοικοι του Λιβάνου εγκαταλείπουν τα σπίτια τους (Πηγή: Associated Press)

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η αεροπορία του ολοκλήρωσε ένα «δεύτερο κύμα» επιδρομών σε θέσεις της Χεζμπολάχ βαθιά στον Λίβανο.

Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ είπε ότι οι μαχητές της επιτέθηκαν σήμερα με πυραύλους στις αποθήκες υλικοτεχνικής υποστήριξης της 146ης Μεραρχίας του Ισραήλ, στη στρατιωτική βάση Ramot Naftali. Νωρίτερα σήμερα, αναφέρθηκαν ρουκέτες της Χεζμπολάχ και στον οικισμό Κιριάτ Σμόνα στο βόρειο Ισραήλ.

(Πηγή: «Al Jazeera»)

902

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ

Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους και την πολιτική των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που τα στηρίζουν

Πηγή: Associated Press

Το ΚΚΕ καλεί σε μαζική λαϊκή καταδίκη των νέων εγκλημάτων που διαπράττει το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ στον Λίβανο.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις νέες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο: 

«Το ΚΚΕ καλεί σε μαζική λαϊκή καταδίκη των νέων εγκλημάτων που διαπράττει το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ στον Λίβανο και που έχουν οδηγήσει μέχρι τώρα σε εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. Οι επιθέσεις στον Λίβανο, σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης, συνιστούν κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή με απρόβλεπτες διαστάσεις και με θύματα τους λαούς.

Τα προσχήματα περί ''αυτοάμυνας'', που χρησιμοποιούνται για να δικαιολογήσουν και τα νέα εγκλήματα, έχουν προ πολλού καταρρεύσει αποκαλύπτοντας τους σχεδιασμούς του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, να εδραιώσει την ιμπεριαλιστική κυριαρχία του σε βάρος των λαών της περιοχής αξιοποιώντας κάθε μέσο, όπως οι βομβαρδισμοί αμάχων, οι τρομοκρατικές επιθέσεις, η κατοχή ξένων εδαφών και φυσικά η γενοκτονία σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εγκληματικές ευθύνες, γιατί από την πρώτη στιγμή ανέλαβε τον ρόλο του "συνηγόρου" των εγκλημάτων του Ισραήλ και προσέφερε όλο αυτό το διάστημα πλήρη πολιτική και στρατιωτική στήριξη στη διάπραξή τους. Μ’ αυτόν τον τρόπο έχει εμπλέξει τη χώρα σ’ έναν επικίνδυνο πόλεμο στη γειτονιά μας που μπορεί να γενικευτεί ανά πάσα στιγμή. Ευθύνες έχουν και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού που είτε με την υιοθέτηση των ισραηλινών προσχημάτων, είτε με την αφωνία τους, είτε με την πολιτική των ίσων αποστάσεων και την εξίσωση του θύτη με το θύμα "βγάζουν λάδι" την πολιτική του Ισραήλ.

Απαιτείται περισσότερο από ποτέ να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους και την πολιτική των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που τα στηρίζουν. Να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους λαούς που "ματώνουν" εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Να δυναμώσει το αίτημα για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και διακοπή κάθε πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ». 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.