Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Συνεχίζει το μακελειό το κράτος-δολοφόνος ➽ Αναφορές για συγκέντρωση ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων στα βόρεια σύνορα ➽ Αεροπορικές επιδρομές και στην Υεμένη ➽ VIDEO - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Συνεχίζει το μακελειό το κράτος – δολοφόνος. Αναφορές για συγκέντρωση ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων στα βόρεια σύνορα

Πηγή φωτό: Associated Press

Το κράτος – δολοφόνος κλιμακώνει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στο Λίβανο και στην Υεμένη, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων, ενώ ταυτόχρονα αναφορές υποστηρίζουν πως συνεχίζονται οι προετοιμασίες για χερσαίες επιχειρήσεις στα σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ, απειλώντας με γενικότερη ανάφλεξη την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν νέα ισραηλινά πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, στο Νταχιγιέ.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα, Κυριακή 29 Σεπτέμβρη η Κυβερνητική Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης του Λιβάνου από τις 8 Οκτωβρίου, 1.640 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 104 παιδιών, 194 γυναικών, σκοτώθηκαν και 8.408 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις του Ισραήλ στο Λίβανο.

Το τελευταίο 24ωρο έχουν πραγματοποιηθεί 216 αεροπορικές επιδρομές σε ολόκληρο τον Λίβανο.

Η Επιτροπή επιβεβαίωσε επίσης ότι 41 μέλη του ιατρικού προσωπικού και του προσωπικού έκτακτης ανάγκης έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του τελευταίου γύρου επιθέσεων του Ισραήλ, ενώ άλλοι 111 έχουν υποστεί διάφορους τραυματισμούς.

Παράλληλα, έχουν καταγραφεί 116.100 εκτοπισμένοι στα 777 διαπιστευμένα καταφύγια ενώ περίπου 36.188 Σύριοι και 41.307 Λιβανέζοι έχουν περάσει τα σύνορα στο συριακό έδαφος από τις 23 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι χιλιάδες είναι αυτοί που αναγκάζονται να περνούν τις νύχτες σε δρόμους, πάρκα και στα παραθαλάσσια της Βηρυτού από την αρχή των επιθέσεων.

Σύμφωνα με τον Νασσέρ Γιασσίν, υπουργό Περιβάλλοντος του Λιβάνου, περίπου 1 εκατ. άνθρωποι έχουν ξεσπιτωθεί εξαιτίας των σφοδρών ισραηλινών επιθέσεων.

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει πως σκότωσε πάνω από 20 στελέχη της Χεμπολάχ στην επίθεση της Παρασκευής

Πηγή: Associated Press

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι σκότωσε «περισσότερα από 20» στελέχη της Χεζμπολάχ διαφόρων βαθμίδων κατά την επίθεσή του την Παρασκευή, κατά την οποία σκοτώθηκε και ο επικεφαλής της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα.

Σε ανακοίνωσή του στο Telegram, ο στρατός του κράτους – δολοφόνου ανέφερε ότι όσοι σκοτώθηκαν ήταν παρόντες στο κτίριο όπου σκοτώθηκε ο Νασράλα και διαχειρίζονταν διάφορες επιχειρήσεις της ομάδας.

Αυτοί που υποστήριξε ότι σκότωσε είναι οι εξής: Αλί Καράκι, διοικητής του νότιου μετώπου της Χεζμπολάχ. Ιμπραήμ Χουσεΐν Τζαζίνι, επικεφαλής της μονάδας ασφαλείας του Νασράλα. Σαμίρ Ταουφίκ Ντιπ, «μακροχρόνιος έμπιστος» του Νασράλα. Αμπέντ αλ-αμίρ Μουχαμάντ Σαμπλίνι, Επικεφαλής της Μονάδας Συγκρότησης Δυνάμεων της οργάνωσης και Αλί Ναάφ Αγιούμπ, συντονιστής πυρομαχικών της Χεζμπολάχ.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τη δολοφονία του Ναμπίλ Κάουκ, ο οποίος έγινε στόχος ισραηλινής επιδρομής στο νότιο προάστιο της Βηρυτού χθες, Σάββατο. Ο Ναμπίλ Κάουκ διετέλεσε αναπληρωτής επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της Χεζμπολάχ και διοικητής της «μονάδας προληπτικής ασφάλειας» της Χεζμπολάχ.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με δημοσιογραφικές αναφορές, κατά την επίθεση της Παρασκευής σκοτώθηκε και ο Αμπάς Νιφορουσάν, ένας από τους αναπληρωτές διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται ιατρικές πηγές και πηγές ασφαλείας στο Λίβανο, ανασύρθηκε η σορός του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα από το σημείο της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Όπως δήλωσαν οι πηγές στο πρακτορείο, το σώμα του Νασράλα δεν έφερε άμεσα τραύματα και φαίνεται ότι η αιτία θανάτου ήταν αμβλύ τραύμα από τη δύναμη της έκρηξης.

Συγκέντρωση ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων στα σύνορα με το Λίβανο

Πηγή: Associated Press

Στο μεταξύ, όπως μεταφέρει το Al – Jazeera, νέες χερσαίες δυνάμεις εφέδρων και αρμάτων μάχης συγκεντρώνονται κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ με το Λίβανο.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο ABC, επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, αναμένεται να ξεκινήσουν ή έχουν ήδη ξεκινήσει μικρής έκτασης επιχειρήσεις ή «κινήσεις στα σύνορα» του Λιβάνου, ώστε να κατακτηθούν θέσεις της Χεζμπολάχ εκεί. 

Η Χεζμπολάχ από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε σήμερα τρεις επιχειρήσεις, εκτοξεύοντας πυραύλους στη στρατιωτική βάση Ofek στο βόρειο Ισραήλ και στον οικισμό Sa’ar, όπως και επίθεση εναντίων στρατιωτών στη Μανάρα, απέναντι από το λιβανέζικο χωριό Χούλα.

Παράλληλα, στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ συνεχίζονται τόσο στη Γάζα, όσο και στην Υεμένη. 

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, τουλάχιστον εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 41 άλλοι τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε όλη τη Γάζα, ενώ μεγάλης κλίμακας αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε και στην Υεμένη, στην Αλ Χουνταϊντά

Με πληροφορίες από AFP, AP, Al Jazeera Wafa, Ertnews

902

Αεροπορικές επιδρομές του κράτους – δολοφόνου και στην Υεμένη (VIDEO)

 

Το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις στην Μέση Ανατολή, βάζοντας ξανά στο στόχαστρο της πολεμικής του αεροπορίας και την Υεμένη, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει το μακελειό σε Γάζα και Λίβανο.

Πριν από λίγο, η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ πραγματοποίησε σφοδρά πλήγματα στην 4η μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης, την Αλ Χουνταϊντά.

Οι μεγάλης κλίμακας αεροπορικές επιδρομές χτύπησαν το λιμάνι της πόλης, που αποτελεί τον κύριο λιμένα της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αλ Χουνταϊντά αλλά και ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με ανάρτηση του ισραηλινού στρατού, «δεκάδες αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών, αεροσκαφών ανεφοδιασμού και πληροφοριών, υπό την καθοδήγηση της πτέρυγας πληροφοριών, επιτέθηκαν σε στρατιωτικούς στόχους του τρομοκρατικού καθεστώτος Χούτι στις περιοχές Ρας Ίσα και Χοντέιντα στην Υεμένη. Οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και σε λιμάνι». 

(Με πληροφορίες από Al-Jazeera)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.