Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

81ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ➽ Με την Παλαιστίνη με όλους τους τρόπους! ➽ Σάρα Φρίντλαντ - Καθλίν Τσάλφαντ - Σκάνταρ Κόπτι - Φάμπιο Τέστι - Νέο Σόρα ➽ Κάννες 2024: Κεϊτ Μπλάνσετ

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Με την Παλαιστίνη... με όλους τους τρόπους!

Το 81ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας έριξε την αυλαία του στις 7 Σεπτέμβρη, με την ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ «The Room Next Door» να φεύγει έχοντας στις αποσκευές της τον Χρυσό Λέοντα και την ταινία «Vermiglio» της Μάουρα Ντελπέρο τον Αργυρό Λέοντα - Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής.

*

 

Η βράβευση της Σάρα Φρίντλαντ στο παράλληλο τμήμα «Οριζόντων» για την ταινία «Familiar Touch» προκάλεσε τη μεγαλύτερη αίσθηση. Η σκηνοθέτρια, που απέσπασε τρία βραβεία, στην ευχαριστήρια ομιλία της ανέφερε:

«Ως Εβραία Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα, πρέπει να σημειώσω ότι δέχομαι αυτό το βραβείο την 336η μέρα της γενοκτονίας που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα και του 76ου έτους κατοχής. Πιστεύω ότι είναι ευθύνη μας, ως εργαζομένων στον κινηματογράφο, να χρησιμοποιούμε τις θεσμικές πλατφόρμες μέσω των οποίων εργαζόμαστε για να βρεθεί λύση στο θέμα της ατιμωρησίας του Ισραήλ στην παγκόσμια σκηνή. Είμαι αλληλέγγυα προς τον Παλαιστινιακό λαό στον αγώνα του για απελευθέρωση».

*

Η Καθλίν Τσάλφαντ, βραβευμένη κι εκείνη πρωταγωνίστρια του «Familiar Touch», αναφέρθηκε στην ομιλία της στην Παλαιστίνη, ευχόμενη να τελειώσει αυτή η καταστροφή και η γενοκτονία στη Γάζα, ώστε οι Παλαιστίνιοι και όσοι επηρεάστηκαν να μπορούν να ζήσουν με ειρήνη, ελευθερία και δικαιοσύνη.

*

Ο Παλαιστίνιος Scandar Copti, που κέρδισε το βραβείο καλύτερου σεναρίου στους «Ορίζοντες» για την ταινία του «Happy Holidays», σημείωσε:

«Είμαι εδώ αισθανόμενος μεγάλη τιμή, αλλά είμαι και βαθιά επηρεασμένος από τις δύσκολες στιγμές που ζούμε τους τελευταίους 11 μήνες. Η κοινή μας ανθρωπιά και η ηθική πυξίδα έχουν δοκιμαστεί καθώς γινόμαστε μάρτυρες της συνεχιζόμενης γενοκτονίας στη Γάζα. Αυτή η οδυνηρή πραγματικότητα μας θυμίζει τις καταστροφικές συνέπειες της καταπίεσης, που είναι το θέμα στην ταινία μας. Η ταινία μας εξετάζει πώς οι ηθικές αφηγήσεις μπορούν να μας φέρουν κοντά ως κοινότητες, αλλά και να μας τυφλώσουν στα βάσανα των άλλων».

*

Πολλοί ήταν και οι σκηνοθέτες και οι ηθοποιοί που έθιξαν το ζήτημα της Παλαιστίνης στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Ο Φάμπιο Τέστι σήκωσε πανό που ανέγραφε «16.500 παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα, σταματήστε τη σφαγή».

*

Κατά τη διάρκεια του κόκκινου χαλιού της ταινίας «Happyend», τόσο ο σκηνοθέτης Νέο Σόρα όσο και όλη η αποστολή της ταινίας φορούσαν καφίγια και κρατούσαν σημαιάκια της Παλαιστίνης. Υπενθυμίζουμε ότι και τις πρώτες μέρες του φεστιβάλ έγιναν παρόμοιες κινήσεις.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 10/8/2024

*

Φεστιβάλ των Καννών  2024  Με την Παλαιστίνη... με όλους τους τρόπους!

Η σπουδαία ηθοποιός Κεϊτ Μπλάνσετ επέλεξε μέσω των χρωμάτων του φορέματός της και του κόκκινου χαλιού της διοργάνωσης να απεικονίσει τα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης.

Κάπως έτσι όλα τα πρωτόκολλα της λογοκρισίας έσπασαν.

Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης!

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.