Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Κυρκυριάκος ➽ Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος ➽ Οι πλημμυροπαθείς του χαλάσανε τη φιέστα ➽ Εξωραΐζει το επιλεκτικά ανίκανο αστικό κράτος και την ΕΕ ενώ σχεδόν το 20% των πληγέντων δεν έχουν πάρει ούτε την πρώτη αρωγή! ➽ ΚΚΕ: Πρόκληση προς τον λαό οι κυβερνητικές φιέστες και οι στημένες «συσκέψεις» στην πολύπαθη Θεσσαλία (VIDEO)

Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος ένα χρόνο μετά την καταστροφή

*

Η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Φαρκαδόνας επέδωσε στον πρωθυπουργό ψήφισμα με τα αιτήματα τους (ΦΩΤΟ)

Μαχητική απάντηση στην κυβερνητική φιέστα, για ουσιαστικά μέτρα στήριξης και αποκατάστασης (VIDEO - ΦΩΤΟ)


*

Πηγή φωτό επάνω: Eurokinissi

Αντιμέτωπος με την οργή και την αγανάκτηση των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος συνοδευόμενος από μια κυβερνητική κουστωδία πήγε στην πολύπαθη περιοχή για να συστήσει στον κόσμο να δείξει ...υπομονή και κατανόηση, παρά το γεγονός πως ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες η αποκατάσταση της ζωής του λαού παραμένει κενό γράμμα και απειλείται από τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς. 

ΚΚΕ

Πρόκληση προς τον λαό οι κυβερνητικές φιέστες και οι στημένες «συσκέψεις» στην πολύπαθη Θεσσαλία

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις κυβερνητικές φιέστες στη Θεσσαλία αναφέρονται τα εξής:

«Οι κυβερνητικές φιέστες και οι στημένες “συσκέψεις” στην πολύπαθη Θεσσαλία, παρουσία του Πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Αρχής, συνιστούν πρόκληση προς τον λαό της περιοχής, που, έναν χρόνο μετά τις καταστροφές του Daniel, εξακολουθεί να βιώνει τις τραγικές συνέπειες, ενώ τα μεγάλα λόγια για “αποκατάσταση” παραμένουν κενό γράμμα. Αυτό αποδεικνύουν - ανάμεσα στα πολλά άλλα προβλήματα - οι γνωστές εικόνες των ημερών με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό, αλλά και τα όσα κατήγγειλαν οι απλοί άνθρωποι. Την οργή αυτού του κόσμου επιχείρησε να αποφύγει ο πρωθυπουργός επιστρατεύοντας και τα ΜΑΤ.

Έναν χρόνο μετά, και παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες, δεν έχει προχωρήσει κανένα αντιπλημμυρικό έργο για την προστασία του λαού, ούτε καν τα απολύτως αναγκαία αναχώματα, αφού η επιλεξιμότητά τους υποτάσσεται στο κριτήριο του κόστους – οφέλους, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα από το περιβόητο πόρισμα της ολλανδικής εταιρείας, ενώ ακόμα και οι όποιες ενέργειες γίνονται, χαρακτηρίζονται από αποσπασματικότητα.

Ο λαός της περιοχής και όλης της χώρας δεν πρέπει να προσφέρει καμιά συναίνεση σε αυτούς που “χτίζουν” το μέλλον του με τα ίδια υλικά που τον έφεραν ως εδώ. Με τον αγώνα του πρέπει να απορρίψει το σχέδιο δήθεν “ανασυγκρότησης” της περιοχής, που - μεταξύ άλλων - προωθεί την πλήρη εμπορευματοποίηση του νερού, την αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα, τη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια, την υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση και τη στήριξη νέων κερδοφόρων επενδύσεων των ομίλων.

Αυτό που επείγει είναι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των φορέων και των επιτροπών πλημμυροπαθών που “υποδέχθηκαν” σήμερα τον πρωθυπουργό σε κάθε στάση του, ώστε να γίνει προτεραιότητα η αποκατάσταση και η προστασία της ζωής και του εισοδήματος του λαού, ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός διαχείρισης του νερού και αντιπλημμυρικής θωράκισης και όχι τα διάφορα επιχειρηματικά σχέδια για νέα κέρδη πάνω στις πλάτες του». 

902

Αφού από το πρωί επισκέφθηκε το Κτηματολογικό Γραφείο Λάρισας, τη Φαρκαδόνα, τα Κέντρα Υγείας Μουζακίου και Παλαμά, το απόγευμα μίλησε σε άλλη μια φιέστα - σύσκεψη κυβερνητικών και παραγόντων της Τοπικής Διοίκησης με τίτλο «Στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας - φράγματα, υποδομές και έργα υδρονομίας», στο δημαρχείο Κιλελέρ.

Παρουσιάζοντας τα έργα που σχεδιάζει η κυβέρνηση κοστολογώντας τα στα 3 δισ. ευρώ, κατά το Μαξίμου περιλαμβάνουν:

  • «Εργα υποδομής» όπως φράγματα και αντιδιαβρωτικά, τα οποία θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια, και οπωσδήποτε με ολοκληρωμένο σχέδιο και όχι αποσπασματικό χαρακτήρα όπως γίνεται ως σήμερα.
  • «Επικαιροποίηση και αναβάθμιση μελετών για αντιπλημμυρική θωράκιση - λειψυδρία», απόδειξη κι αυτό ότι στο ενδιάμεσο είχαν μείνει στα χαρτιά με τα αποτελέσματα που τραγικά βίωσε ο λαός της Θεσσαλίας.
  • «Νέα στρατηγική διαχείρισης υδάτων Θεσσαλίας», στον πυρήνα των οποίας περιλαμβάνεται και ο εξαναγκασμός των αγροτών να αλλάξουν καλλιέργειες. Αλλωστε ο ίδιος ο Μητσοτάκης έβαλε σκοπό «να βάλουμε τις βάσεις για μια σωστή και ορθολογική διαχείριση του υδάτινου δυναμικού» στοχοποιώντας την άρδευση στην Θεσσαλία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την μικρομεσαία αγροτιά έχοντας κατά νου και το ξεκλήρισμα που προωθείται συστηματικά μέσα από την ΚΑΠ.

Βάζοντας, εξάλλου, στο μεταξύ ιδιώτες «μελετητές» - μεγάλες εταιρίες με ό,τι συμφέροντα και σχέδια υπηρετούν, επέμεινε ότι «χρειαζόμαστε βαριά τεχνοκρατική και επιστημονική υποστήριξη από εταιρίες», κατονομάζοντας τους περιλάλητους Ολλανδούς, το διαβόητο πόρισμα των οποίων προέκρινε έργα με βάση πάντα την «επιλεξιμότητα» και το κριτήριο του «κόστους - οφέλους».

Ξεχωριστή στιγμή, που ήρθε να συμπληρώσει αυτό το αίσχος ήταν η συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο, με τον οποίο μπρος στις κάμερες έλεγαν ότι «μαζεύτηκαν τα ψάρια» κι ότι η κυβέρνηση έστειλε βοήθεια και σε αυτό...

902

 

Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ

Εξωραΐζει το επιλεκτικά ανίκανο αστικό κράτος και την ΕΕ ενώ σχεδόν το 20% των πληγέντων δεν έχουν πάρει ούτε την πρώτη αρωγή!

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Δευτέρα 02/09/2024 - 15:01

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού από την «κλειστή σύσκεψη» που οργάνωσε η κυβέρνηση στη Φαρκαδόνα, τη στιγμή που απ' έξω κάτοικοι αντιμετώπιζαν αστυνομικό κλοιό, ήρθαν να προσθέσουν και άλλη «λάσπη» στη ζωή των ανθρώπων που ακόμα έναν χρόνο μετά τον «Daniel» βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της εγκληματικής πολιτικής του κόστους - οφέλους που υπηρετούν όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα. 

Τη στιγμή, λοιπόν, που απ' όπου και αν πέρασε τον περίμεναν βασανισμένοι άνθρωποι, που κοιμούνται σε σπίτια με ποντίκια, για να προβάλουν τις δίκαιες διεκδικήσεις τους και να απαιτήσουν επιτέλους να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της ζωής τους ώστε να μπορέσουν να μείνουν στον τόπο τους, ο Κ. Μητσοτάκης σε μια σύσκεψη που οι συνομιλητές είχαν επιλεγεί από πριν ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως «μπορεί να θέλουμε πολλά, αλλά ξέρουμε πάντα ότι οι πόροι είναι σχετικά πεπερασμένοι και έχει μεγάλη σημασία, εντός των χρημάτων που μπορούμε να διαθέσουμε, να ακούμε εσάς να μας προτάσσετε αυτά τα οποία είναι τα πιο σημαντικά»! Οι περιβόητες «αντοχές» της καπιταλιστικής οικονομίας που δεν υπάρχουν μόνο όταν πρόκειται να ικανοποιηθούν λαϊκές ανάγκες επέστρεψαν έναν χρόνο μετά στον «τόπο του εγκλήματος»...

Στη συνέχεια αφού εξήρε τη συνεργασία που έχει με τον περιφερειάρχη Κουρέτα (που στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ) είπε πως «η διαχείριση της πανώλης ήταν πραγματικά υποδειγματική. Δεν το λέω εγώ αυτό. Λάβαμε μία επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία ήρθε και επέβλεψε τα πρωτόκολλα και τις διαδικασίες και θεώρησε τη διαχείριση της πανώλης από την Ελλάδα υπόδειγμα προς μίμηση»! Τι να πει κανείς; Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα, χωρίς ελέγχους, με ανεπαρκέστατο κτηνιατρικό προσωπικό και τους κτηνοτρόφους αβοήθητους, σύμφωνα πάντα με το πλαίσιο και τις Οδηγίες της ΕΕ, δίνουν συγχαρητήρια στον εαυτό τους! 

Ύστερα, αφού για ακόμα μια φορά μίλησε για έργα και μελέτες που ΘΑ γίνουν -και αυτά ακόμα βρίσκονται πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες- επικαλέστηκε την καπιταλιστική ανάπτυξη που έχει ματώσει τον ελληνικό λαό και έχει απογειώσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, λέγοντας: «Θέλω να σας επαναλάβω ότι εάν αυτή η φυσική καταστροφή δεν έβρισκε την ελληνική οικονομία σε μια φάση ανάπτυξης και δημοσιονομικής σταθερότητας, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα. Επειδή πατάμε καλά στα πόδια μας, είμαστε σε θέση σήμερα να έχουμε ήδη δαπανήσει 650 εκατομμύρια συνολικά για την αποκατάσταση και για τη στήριξη». 

Η κοροϊδία και ο κυνισμός απογειώθηκε όταν ο πρωθυπουργός για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της Φαρκαδόνας είπε: «Προφανώς, προτάσσουμε τα ζητήματα των σχολείων -και να ευχαριστήσω και πάλι την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για το γεγονός ότι κατευθύνθηκε ένα κομμάτι από τη δωρεά την οποία έκαναν στις γρήγορες επισκευές των σχολείων- και τα σχολεία τα φτιάχνουμε καλύτερα απ’ ό,τι ήταν πριν. Θα είμαστε έτοιμοι και πριν από τις συμβατικές υποχρεώσεις των αναδόχων, γιατί γνωρίζουμε πόσο μεγάλη προτεραιότητα πρέπει να δώσουμε στο ζήτημα αυτό». Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται; Ας ευχαριστεί όσο θέλει ο πρωθυπουργός τους εφοπλιστές και αυτοί, ούτως ή άλλως, διαχρονικά «ευχαριστούν» όλες τις κυβερνήσεις για τα τεράστια προνόμια και τη φοροασυλία που έχουν. Στη Φαρκαδόνα, όμως, έναν χρόνο μετά δεν έχει μπει ούτε καρφί στον παιδικό σταθμό που έχει υποστεί τεράστια καταστροφή. Στη Φαρκαδόνα τα κτίρια του Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στατικότητας. Στη Φαρκαδόνα οι εργασίες αποκατάστασης στο Νηπιαγωγείο, στο 1ο και 2ο Δημοτικό (το οποίο επισκέφτηκε και ο πρωθυπουργός), στο Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ ξεκίνησαν αρχές Ιούλη και πλέον είναι βέβαιο ότι το πρώτο κουδούνι δεν θα ακουστεί εκεί ενώ οι μαθητές τους θα υποβληθούν και πάλι στη διαδικασία της μετακίνησης και συνδιδασκαλίας στα σχολεία των γειτονικών χωριών!

Η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Φαρακδώνας που προκλητικά απαξίωσε η κυβέρνηση διεκδικεί: 

  • «Απόδοση αποζημιώσεων για το 100% της ζημιάς σε σπίτια, βοηθητικούς χώρους, αποθήκες, επιχειρήσεις (πρώτη και δεύτερη δραστηριότητα που διαθέτει ο κάθε πλημμυροπαθής), υλικά μέσα, μηχανολογικός εξοπλισμός, σε πλημμυροπαθείς των περιοχών μας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Έκδοση αδειών αποκατάστασης κτηρίων ή ανέγερσης νέων στη θέση των γκρεμισμένων με κρατική ευθύνη.
  • Απαλλαγή των πλημμυρισμένων σπιτιών (πράσινα, κίτρινα, κόκκινα) και των επιχειρήσεων από φόρους, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ΟΑΕΕ - ΟΓΑ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ, να υπάρξει πάγωμα των χρεών σε ΔΕΗ, κράτος - τράπεζες -εκκαθαριστές χωρίς προσαυξήσεις. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Να παγώσουν όλα τα χρέη χωρίς προσαυξήσεις για όσο διάστημα αδυνατούν οι πληγέντες να τα πληρώσουν.
  • Κρατική μέριμνα και ευθύνη, σχεδιασμός και μέτρα ως προς την κάλυψη των αναγκών για μόνιμη στέγαση, φροντίδα, σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πλημμυροπαθών που έχει καταστραφεί το σπίτι τους και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, ανέργων, ηλικιωμένων, ατόμων με αναπηρία, ατόμων με σοβαρές ασθένειες.
  • Απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών υποβολής των απαραίτητων εγγράφων και δικαιολογητικών αναφορικά με αιτήσεις απόδοσης αποζημιώσεων. Απευθείας καταγραφή των στοιχείων με ψηφιακά μέσα και μη επαναληπτική κατάθεση των σχετικών εγγράφων σε δεύτερο επίπεδο.
  • Στελέχωση του συνόλου των επιτροπών που ασχολούνται με τις διαδικασίες αυτοψίας και ελέγχου των φακέλων που υποβάλλονται από τους πλημμυροπαθείς καθώς εκκρεμούν οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι σε χαρακτηρισμένα «κόκκινα» σπίτια.
  • Αποκατάσταση υποδομών (γέφυρες, οδοποιία, κ.α.), έλεγχος, καθαρισμός, αναβάθμιση καναλιών, ρεμάτων.
  • Αποκατάσταση, αναβάθμιση των αναχωμάτων των περιοχών μας με μόνιμο χαρακτήρα καθώς οι ως τώρα παρεμβάσεις είναι πρόχειρες και με αμφίβολη δυνατότητα μπροστά σε μελλοντικές ισχυρές βροχοπτώσεις.
  • Υλοποίηση ολοκληρωμένων έργων που θα θωρακίζουν ουσιαστικά και οριστικά τη ζωή και περιουσία των κατοίκων των περιοχών μας από το φόβο νέας πλημμύρας.
  • Διαμόρφωση οργανωμένου και επιστημονικά καταρτισμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση αντίστοιχων καιρικών φαινομένων. Ενίσχυση των μηχανισμών που εμπλέκονται στην πολιτική προστασία με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, μηχανολογικό εξοπλισμό, χώρους ασφαλούς συγκέντρωσης του πληθυσμού, συνεχής επιστημονική παρακολούθηση των δεδομένων κινδύνου, έγκαιρη ενημέρωση του πληθυσμού, λήψη και υλοποίηση μέτρων προετοιμασίας για τον πληθυσμό σε τόπους κατοικίας, χώρους δουλειάς (σχέδια έκτακτης ανάγκης, εκπαίδευση, μέσα κλπ).
  • Δωρεάν κάλυψη αυξημένων αναγκών υγείας (εξετάσεις, φάρμακα) του πληθυσμού των πλημμυρισμένων περιοχών. Άρση της πορείας αποδόμησης του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας αφού δεν διαθέτει παιδίατρο, καρδιολόγο, πνευμονολόγο, και μια σειρά άλλων σημαντικών ειδικοτήτων, το μικροβιολογικό εργαστήριο έχει κλείσει, δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο για όλο το 24ωρο. Τη στιγμή που επιστήμονες σημαίνουν συναγερμό για επικείμενες επιπτώσεις τέτοιων φαινομένων και καταστροφών, όπως αυτών που ζήσαμε, σε πολλά συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού, εμφάνιση ιογενών ασθενειών, σοβαρές συνέπειες για τους χρόνια πάσχοντες.
  • Διενέργεια δευτεροβάθμιων ελέγχων στατικότητας του συνόλου των σχολικών μονάδων της Φαρκαδόνας από ειδικά κλιμάκια και δημοσιοποίηση των ευρημάτων. Άμεσες και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στα σχολικά κτήρια ώστε να διαθέτουν στατιστική επάρκεια.
  • Αποκατάσταση σχολικών μονάδων καθώς ξεκινά και δεύτερη σχολική χρονιά με τους μαθητές του παιδικού σταθμού ως Γυμνασίου μετακινούμενους σε σχολεία γειτονικών χωριών. Οι σχολικές μονάδες μετά τις αποκαταστάσεις να διαθέτουν την υποδομή που απαιτούν οι σύγχρονες παιδαγωγικές – επιστημονικές εξελίξεις (αίθουσα τμήματος ένταξης, εργαστήρια, τεχνολογικός εξοπλισμός, παιδαγωγικά υλικά και μέσα, κ.α.) και να μην μετακυλίσει το υπουργείο παιδείας την ευθύνη τους στις πλάτες εκπαιδευτικών και γονέων.
  • Αποκατάσταση των χώρων άθλησης, έργα που να καλύπτουν τις ανάγκες άθλησης των κατοίκων των περιοχών μας».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.