Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Αλλεπάλληλες φονικές επιδρομές στον Λίβανο ➽ Οι ιουδαιοναζί σπρώχνουν την περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο ➽ VIDEO

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Αλλεπάλληλες φονικές επιδρομές στον Λίβανο από το Ισραήλ που σπρώχνει την περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο

Πηγή: Associated Press

Τετάρτη 25/09/2024 - 13:31

Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποιεί νέες «εκτεταμένες» επιδρομές στο νότο του Λιβάνου και στην περιοχή της Κοιλάδας Μπεκάα, συνεχίζοντας να μακελεύει τον λιβανέζικο λαό. 

Έχοντας την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, το Ισραήλ βυθίζει όλο και πιο βαθιά την περιοχή της Μέσης Ανατολής στη δίνη της γενικότερης ανάφλεξης.

Σύμφωνα με λιβανικά μέσα ενημέρωσης, αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ έπληξε την πόλη Μαάισρα του Λιβάνου, η οποία βρίσκεται στα βουνά της περιοχής Κεσερβάν, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι χριστιανοί. Από την επίθεση σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και εννέα τραυματίστηκαν.

Επίσης, υπήρξαν αρκετές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές γύρω από την Τύρο. Το «Al Jazeera» μεταδίδει πως το Ισραήλ στοχεύει την κατοικημένη συνοικία αλ Χος στο ανατολικό προάστιο της Τύρου.

Πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε σήμερα πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς στα κεντρικά γραφεία της Μοσάντ, σε προάστιο του Τελ Αβίβ. Ήταν η πρώτη φορά από τις 8 Οκτώβρη του 2023, που η λιβανέζικη οργάνωση χρησιμοποίησε τέτοιο πύραυλο για να πλήξει το Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι το αντιπυραυλικό σύστημα αναχαίτισε τον πύραυλο.

Επίσης, στο βόρειο Ισραήλ ήχησαν σειρήνες προειδοποίησης, καθώς εκτοξεύτηκαν περίπου 40 ρουκέτες από τον Λίβανο, οι οποίες αναχαιτίστηκαν οι περισσότερες, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Η οργάνωση «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ» δήλωσε ότι επιτέθηκε με drone σε έναν στρατιωτικό στόχο στο βόρειο τμήμα των κατεχόμενων εδαφών του Ισραήλ. Οι «Times of Israel» συνέδεσαν την επίθεση με σειρήνες που ηχούσαν στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν και σημείωσαν ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Πηγή: Associated Press

Το Ισραήλ «σπρώχνει την περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο»

Την ίδια ώρα, η ανησυχία για επέκταση της σύγκρουσης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι παραπάνω από εμφανής.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου, του Ιράκ και της Ιορδανίας καταδίκασαν την «επιθετικότητα» του Ισραήλ κατά του Λιβάνου, προειδοποιώντας ότι «σπρώχνει την περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο».

Σε κοινή δήλωση που εκδόθηκε μετά από μια συνάντηση στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, οι υπουργοί ανέφεραν ότι συζητήθηκε η «σοβαρή κλιμάκωση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή». Η διακοπή της «επικίνδυνης κλιμάκωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή, ξεκινά με τη διακοπή της επιθετικότητας του Ισραήλ στη Γάζα», αναφέρεται στην κοινή τους δήλωση. 

Οι υπουργοί κάλεσαν «τη διεθνή κοινότητα και το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη διακοπή του πολέμου», επισημαίνοντας ότι «το Ισραήλ φέρει την πλήρη ευθύνη για αυτή την επιδείνωση, η οποία θα έχει σοβαρές συνέπειες στην περιοχή».

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ, Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι ο πρόσφατος θάνατος των διοικητών της Χεζμπολάχ, δεν θα γονατίσει την οργάνωση. «Ορισμένες από τις ικανές και πολύτιμες δυνάμεις της Χεζμπολάχ έπεσαν μάρτυρες, πράγμα που αναμφίβολα προκάλεσε ζημιά στην Χεζμπολάχ, αλλά δεν είναι αυτό που θα μπορούσε να γονατίσει την οργάνωση», δήλωσε κατά την διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση στρατιωτικών και βετεράνων του πολέμου Ιράν-Ιράκ.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.