Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

354 μέρες αδιάκοπης σφαγής ➽ Με θεατή την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ Μαζικοί βομβαρδισμοί στη Γάζα ➽ Τουλάχιστον 41.467 οι νεκροί ➽ 95.921 τραυματίες ➽ Παρεμποδίζεται η παροχή υγειονομικής βοήθειας στον βασανισμένο πληθυσμό του θύλακα ➽ Δεκάδες συλλήψεις, 10.800 συνολικά, στη Δυτική Όχθη

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Αδιάκοποι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Τουλάχιστον 41.467 οι νεκροί

Την ώρα που διευρύνει τη σφαγή αμάχων με μαζικούς βομβαρδισμούς σε δεκάδες πόλεις και χωριά του νότιου και ανατολικού Λιβάνου, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει ασταμάτητα το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.

Το κράτος-δολοφόνος βομβάρδισε τη Λωρίδα της Γάζας, με τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιους να σκοτώνονται το τελευταίο 24ωρο και άλλους 43 να τραυματίζονται, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας της Γάζας.

Τα τελευταία στοιχεία ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την έναρξη των δολοφονικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας σε τουλάχιστον 41.467. Οι τραυματίες είναι 95.921 τραυματίες και χιλιάδες εξακολουθούν να αγνοούνται κάτω από τα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ εξακολουθεί να παρεμποδίζει την παροχή υγειονομικής βοήθειας στον βασανισμένο πληθυσμό του θύλακα.

Σύμφωνα με το «Al Jazeera», ορισμένα φάρμακα έχουν εξαντληθεί εντελώς από τις φαρμακευτικές αποθήκες του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, καθώς και άλλες βασικές προμήθειες, επειδή το Ισραήλ συνεχίζει να εμποδίζει τη ροή της βασικής ιατρικής βοήθειας στη Γάζα.

Το Νοσοκομείο «Αλ Ακσά», μαζί με τα κύρια κεντρικά νοσοκομεία στο νότιο τμήμα της Γάζας, αγωνίζεται να παράσχει ιατρική περίθαλψη.

Δεκάδες συλλήψεις στη Δυτική Όχθη

Πηγή: Associated Press

Η ισραηλινή βαρβαρότητα συνεχίζεται και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Οι κατοχικές δυνάμεις έχουν συλλάβει τουλάχιστον 25 άτομα στη Δυτική Όχθη τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συλλήψεων από τις 7 Οκτώβρη σε 10.800.

Η Επιτροπή Κρατουμένων και Πρώην Κρατούμενων και η Εταιρεία Παλαιστινίων Κρατουμένων σε κοινή τους δήλωση ανέφεραν ότι οι συλλήψεις έγιναν από τη Ναμπλούς, την Τζενίν, τη Ραμάλα και τη Χεβρώνα.

Επίσης, οι ισραηλινές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα σπίτι στο χωριό Τούρα, δυτικά της Τζενίν, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa. Ο επικεφαλής του συμβουλίου του χωριού, Ταρίκ Κάμπα, είπε ότι Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στο χωριό, συνοδευόμενοι από τρεις μπουλντόζες και κατέστρεψαν το σπίτι με το πρόσχημα ότι χτίστηκε χωρίς άδεια.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν κατεδαφίσει σχεδόν 500 σπίτια και εγκαταστάσεις στη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτώβρη.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.