Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ➽ Προχωρούν οι σχεδιασμοί για χτυπήματα με ΝΑΤΟικά όπλα σε ρωσικό έδαφος ➽ ΗΠΑ και Βρετανία «επεξεργάζονται» τα σχέδια ➽ «Ολοκληρωμένη στρατηγική» στον πόλεμο από τις ΗΠΑ ➽ Πούτιν: Οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία ➽ Αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της χώρας

Προχωρούν οι σχεδιασμοί για χτυπήματα με ΝΑΤΟικά όπλα σε ρωσικό έδαφος

Κυριακή 15/09/2024 - 21:42

Ανώτατοι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ δηλώνουν ανοιχτά ότι η Ουκρανία πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιήσει ΝΑΤΟικά όπλα για χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος, επιβεβαιώνοντας ότι η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία οδηγείται σε νέα φάση πολύ επικίνδυνης κλιμάκωσης. 

Ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, δήλωσε ότι με «στρατιωτικούς όρους» η Ουκρανία έχει έναν «βάσιμο λόγο» να χτυπήσει τη Ρωσία βαθιά στο έδαφος της με ΝΑΤΟικά όπλα, για «να αποδυναμώσει τον εχθρό, να αποδυναμώσει τις γραμμές εφοδιασμού του, καύσιμα, πυρομαχικά του που έρχονται στο μέτωπο».

Ο Ολλανδός ναύαρχος, Ρομπ Μπάουερ, έκανε αυτές τις δηλώσεις στην σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, της ανώτατης στρατιωτικής αρχής του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, που έγινε στην Πράγα, αυτή τη βδομάδα. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι «το δίκαιο των ένοπλων συγκρούσεων δίνει σε ένα έθνος το δικαίωμα να αμύνεται, και αυτό δεν σταματά στα σύνορά του». Πρόσθεσε, βέβαια, ότι οι χώρες που παρέχουν όπλα, έχουν επίσης το δικαίωμα να θέτουν περιορισμούς στη χρήση τους και οι πολιτικές συνομιλίες συνεχίζονται.

Η ίδια η «ατζέντα» της συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ υποδηλώνει την πολεμική προετοιμασία της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας. Οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων των ΝΑΤΟικών κρατών συζήτησαν σχετικά με την υλοποίηση των αποφάσεων  - φωτιά που έλαβε η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλη και ειδικά για την πρόοδο της εφαρμογής των σχεδίων για την «Αποτροπή και 'Άμυνα στην Ευρω-Ατλαντική Περιοχή» (Deterrence and Defence of the Euro-Atlantic Area - DDA), την ίδρυση μιας νέας διοίκησης με σκοπό τη σχεδίαση και τον συντονισμό της παροχής βοήθειας στην Ουκρανία (NATO Security Assistance and Trainingfor Ukraine - NSATU), την εξέλιξη του μετασχηματισμού της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας και την έναρξη λειτουργίας ενός κέντρου το οποίο έχει αποστολή τον εντοπισμό και την εφαρμογή διδαγμάτων από τον πόλεμο στην Ουκρανία (NATO Ukraine Joint Analysis, Training, and Education Centre - JATEC).

ΗΠΑ και Βρετανία «επεξεργάζονται» τα σχέδια για χτυπήματα στη Ρωσία

Ήδη, οι ΗΠΑ και η Βρετανία «επεξεργάζονται» σχέδια για να δοθεί «πράσινο φως» για χτυπήματα με ΝΑΤΟικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς μέσα στη Ρωσία. 

Τα εν λόγω σχέδια ΗΠΑ - Βρετανίας βρέθηκαν στο επίκεντρο του κοινού ταξιδιού των ΥΠΕΞ των δύο χωρών στο Κίεβο την περασμένη Τετάρτη.

Επίσης απασχόλησαν τις συνομιλίες του Βρετανού πρωθυπουργού, Κιρ Στάρμερ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, την Παρασκευή, χωρίς να ανακοινωθεί κάτι επισήμως επ' αυτού.

Πάντως, ο  Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ «είναι αποφασισμένος» να χρησιμοποιήσει τους τελευταίους μήνες της θητείας του «για να φέρει την Ουκρανία στην καλύτερη δυνατή θέση για να νικήσει».

Ανακοίνωσε, ακόμη, πως ο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας στη Νέα Υόρκη, στα τέλη Σεπτεμβρίου. Με αφορμή αυτή τη συνάντηση, ο Σάλιβαν δήλωσε πως ο Μπάιντεν «ανυπομονεί να συζητήσει την πολεμική στρατηγική της Ουκρανίας» με τον Ζελένσκι, προσθέτοντας πως η αμερικανική κυβέρνηση εργάζεται για ένα «ουσιαστικής σημασίας» νέο πακέτο βοήθειας.

«Ολοκληρωμένη στρατηγική» στον πόλεμο στην Ουκρανία σχεδιάζουν οι ΗΠΑ

Η ουκρανική κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους ΝΑΤΟικούς να τις επιτρέψουν να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς όπως οι αμερικανικοί ATACMS και οι βρετανικοί Storm Shadows.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε πως θέλει να παρουσιάσει στον πρόεδρο των ΗΠΑ «ένα σχέδιο νίκης» που θα μπορούσε να ωθήσει τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο.

«Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την επιτυχία σε αυτόν τον πόλεμο και αυτό λέει ο πρόεδρος Ζελένσκι ότι φέρνει, οπότε ανυπομονούμε πολύ να καθίσουμε και να το συζητήσουμε και ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι πρόθυμος να το συζητήσει», δήλωσε ο Αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφαλείας.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, ο πρώην πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον και πέντε πρώην υπουργοί Άμυνας της Βρετανίας (Γκραντ Σπας, Μπεν Γουάλας, Γκάβιν Ουίλιαμσον, Πένι Μόρντοντ και Λίαμ Φοξ)  έχουν παροτρύνει τον σημερινό πρωθυπουργό της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να πλήξει στόχους εντός του ρωσικού εδάφους, ακόμη και χωρίς το «πράσινο φως» από τις ΗΠΑ.

Ο απερχόμενος γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε σε συνέντευξη του σε γερμανική εφημερίδα πως η λυκοσυμμαχία θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα για να εξοπλίσει την Ουκρανία πριν τη ρωσική εισβολή. Ο ίδιος είπε πως «για να τελειώσει αυτός ο πόλεμος θα πρέπει και πάλι να υπάρξει διάλογος με τη Ρωσία σε κάποια φάση. Αλλά θα πρέπει να βασιστεί στην ουκρανική ισχύ».

Από την άλλη, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει προειδοποιήσει πως εάν οι ΝΑΤΟικοί επιτρέψουν στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που του προμηθεύει, για να πλήξει στόχους στο ρωσικό έδαφος, αυτό θα σήμαινε πως «οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία».

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.