Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΘ ➽ Ορμητικό ποτάμι διεκδίκησης ενάντια στην πολιτική που καταστρέφει τη ζωή του λαού ➽ Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ είναι «παρών» στις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, της ΕΕ, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ➽ VIDEO

*

ΔΕΘ: Αγωνιστική απάντηση ενάντια στην πολιτική του κέρδους έδωσαν χιλιάδες λαού με το μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στέλνοντας μαζικό μήνυμα αντεπίθεσης για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού

*

ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΘ

Ορμητικό ποτάμι διεκδίκησης ενάντια στην πολιτική που καταστρέφει τη ζωή του λαού

Εστίες αγώνα από όλη την Ελλάδα ενώθηκαν σε ένα ορμητικό ποτάμι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης στο μεγάλο και μαχητικό συλλαλητήριο των εργατικών Συνδικάτων στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

 

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ είναι «παρών» στις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, της ΕΕ, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι συγκεντρωμένοι εργάτες και υπάλληλοι στη ΧΑΝΘ στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα που έδωσε το παρών επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του κόμματος στην οποία συμμετείχε η Θεανώ Καπετη, μέλος του ΠΓ και Γραμματέας της ΚΟ Κ. Μακεδονίας.

Στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων στη ΔΕΘ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΚΚΕ είναι παρών στις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, της ΕΕ, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, του αστικού κράτους που συσσωρεύουν συνεχώς νέα βάσανα για τον ελληνικό λαό. Παλεύουμε, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποκτήσουν αυτοί οι αγώνες μεγαλύτερο δυναμισμό, να αποκτήσουν πραγματικά αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό για τη νέα κοινωνία που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, για τη νέα εξουσία, την εργατική.

Σε αυτή την κατεύθυνση αντιπαλεύουμε όλες τις αυταπάτες, τα ψέματα που καλλιεργούν τα κόμματα του συστήματος, της σοσιαλδημοκρατίας, της λαϊκίστικης ακροδεξιάς, του οπορτουνισμού που συσσωρεύουν συνεχώς νέα προβλήματα, λένε παχιά και μεγάλα λόγια, την ώρα που έχουν ίδια στρατηγική γραμμή με τη ΝΔ και ουσιαστικά είτε βρίσκονται στην κυβέρνηση, όπως παλιότερα, είτε είναι στην αντιπολίτευση, όπως σήμερα, παίζουν τον ρόλο της, παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης της ΝΔ.

Το ΚΚΕ σήμερα είναι η μοναδική γνήσια εργατική λαϊκή αντιπολίτευση. Σε αυτόν τον δρόμο συνεχίζουμε. Το ΚΚΕ είναι εδώ αποφασισμένο, μαχητικό, ικανό, ενωμένο, δυνατό».

 

Εργαζόμενοι από δεκάδες κλάδους σε χώρους δουλειάς, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι, φοιτητές, γυναίκες, πλημμυροπαθείς από τη Θεσσαλία διατράνωσαν μαζικά και αγωνιστικά στέλνοντας το μήνυμα ότι συνεχίζουν στον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης για τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Έστειλαν μήνυμα στους πραγματικούς ενόχους για την κατάσταση που βιώνουν. Στην εργοδοσία και σε όσους τους υπηρετούν με τις αντιλαϊκές πολιτικές τους, όσους κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα. 

Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκαν με τα μηχανάκια τους οι διανομείς, ενώ αμέσως μετά οι διαδηλωτές κρατούσαν μια μεγάλη σημαία της Παλαιστίνης. 

Ακολουθούσαν τα μπλοκ των εργατών της ΛΑΡΚΟ και των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής, των εργατικών Συνδικάτων, των Σωματείων αυτοαπασχολουμένων, των φοιτητών, των συνταξιούχων, των γυναικών, των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας κ.α.

Τα συνθήματα «Συλλογικές συμβάσεις, με αυξήσεις των μισθών, αυτή είναι η απάντηση των εργατών» και «Οχτάωρο, Ασφάλιση, σύνταξη, Υγεία, δεν θα τα χαρίσουμε στην εργοδοσία» ακούστηκαν δυνατά στους δρόμους της πόλης.

Διαδήλωσαν ενάντια στην πολιτική που καταστρέφει τη ζωή των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους πολέμους, για να δυναμώσει η απειθαρχία στους αντεργατικούς νόμους, για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, κατοχύρωση δικαιωμάτων, σταθερό εργάσιμο χρόνο, 7ωρο - 5ήμερο, για πραγματικά δημόσια δωρεάν και σύγχρονη Υγεία και Παιδεία, για να σταματήσει το αίσχος των πλειστηριασμών, να μπει φρένο στις αυξήσεις στην Ενέργεια και στο νερό.

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.