Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ➽ Καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή αντιπολεμική διαμαρτυρία στη βρετανική Βάση Ακρωτηρίου στην Λεμεσό ➽ 29/9/2024, 11:00 ➽ Συνεχίζει το σφυροκόπημά του στον Λίβανο το ισραηλινό κράτος-δολοφόνος ➽ Νέες αεροπορικές επιδρομές τις τελευταίες ώρες

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή αντιπολεμική διαμαρτυρία στη βρετανική Βάση Ακρωτηρίου στην Λεμεσό


Πηγή φωτό: Associated Press

Σε συμμετοχή στην αντιπολεμική διαμαρτυρία που διοργανώνει το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ. στη βρετανική Βάση Ακρωτηρίου στην Λεμεσό, καλεί τους Έλληνες μετανάστες και φοιτητές η ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ.

Απαιτεί να μην υπάρξει καμία στήριξη στο Ισραήλ, να σταματήσει η εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Μ. Βρετανίας αλλά και να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου.

902

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Συνεχίζει το σφυροκόπημά του στον Λίβανο το ισραηλινό κράτος-δολοφόνος - Νέες αεροπορικές επιδρομές τις τελευταίες ώρες

Πηγή: Associated Press

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Λιβάνου από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Το Al Jazeera, πιο συγκεκριμένα, επικαλούμενο ανάρτηση του ισραηλινού στρατού στα social media, αναφέρει ότι μαχητικά αεροπλάνα προχώρησαν σε επιθέσεις σε «δεκάδες» στόχους στον Λίβανο τις τελευταίες ώρες.

Τα αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας «επιτέθηκαν σε δεκάδες στόχους τρομοκρατών στο έδαφος του Λιβάνου στη διάρκεια των τελευταίων ωρών», ανέφερε σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι στους στόχους συμπεριλαμβάνονταν σημεία εκτόξευσης πυραύλων και κτίρια, όπου βρίσκονταν όπλα και «στρατιωτικές δομές» της Χεζμπολάχ.

Μάλιστα, το Al Jazeera κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς από ισραηλινή επιδρομή στη πόλη Tayr Debba, στον βόρειο Λίβανο, ενώ επισημαίνει ότι ο Nasser Yassin, υπουργός Περιβάλλοντος του Λιβάνου που έχει αναλάβει τον συντονισμό της διαχείρισης της κρίσης στη χώρα, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι περίπου 1 εκατ. άνθρωποι έχουν ξεσπιτωθεί εξαιτίας των σφοδρών ισραηλινών επιθέσεων.

Παράλληλα, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα είναι νεκρός, το Ιράν ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ειδικότερα, σε επιστολή του, ο Ιρανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας «να λάβει άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για να σταματήσει την ισραηλινή επιθετικότητα και να αποτρέψει να οδηγηθεί η περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο». 

Να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα το ισραηλινό κράτος-τρομοκράτης συνεχίζει δίχως έλεος και αδιάκοπα και τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του Wafa, προχώρησε σε επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πόλη της Γάζας και στον προσφυγικό καταυλισμό της Jabalia που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, με τις εγκληματικές επιθέσεις να αφήνουν πίσω τους 2 νεκρούς, ενώ άλλος ένας σκοτώθηκε από επίθεση με drone στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Al Jazeera)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.