Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Άγιοι Θεόδωροι - Motor Oil ➽ Ανθρώπινο ποτάμι κατά της ελληνικής εμπλοκής στον πόλεμο ➽ Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών και των λαών το αίμα! ➽ Αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου που μακελεύονται από Ισραήλ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ➽ VIDEO - ΦΩΤΟ

Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών και των λαών το αίμα! (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου που μακελεύονται από Ισραήλ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας διαδήλωσαν το απόγευμα του Σαββάτου σωματεία και φορείς από την Αττική και την Πελοπόννησο, στέλνοντας μαζικό μήνυμα καταδίκης του συστήματος που θρέφεται από τον πόλεμο και το αιματοκύλισμα των λαών, ενώ η «ειρήνη» του επίσης καταρρακώνει, υποβαθμίζει, θυσιάζει την ανθρώπινη ζωή στον βωμό του κέρδους.

Με αφορμή το πρόσφατο «ατύχημα» στη Motor Oil, που ήρθε να προστεθεί σε μια μακρά αλυσίδα «ατυχημάτων» στο συγκεκριμένο διυλιστήριο και σε άλλους χώρους δουλειάς, την έλλειψη μέτρων προστασίας της ζωής των εργαζομένων αλλά και των κατοίκων της περιοχής, αλλά και το γεγονός ότι η εταιρεία αυξάνει τα κέρδη της τροφοδοτώντας με καύσιμα δεξαμενόπλοια που στηρίζουν τη δολοφονική δράση του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ, δεκάδες συνδικάτα έστειλαν μήνυμα καταδίκης της συμμετοχής της χώρας μας στα πολεμικά μέτωπα που κλιμακώνονται επικίνδυνα.  

«Θέλουν την Ελλάδα πολέμων στρατηγείο, καμιά συμμετοχή στου ΝΑΤΟ το σφαγείο», απαίτησαν οι διαδηλωτές θέτοντας στο προσκήνιο το αίτημα να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, να πάψει να χρησιμοποιείται το λιμάνι των Αγίων Θεοδώρων για τον ανεφοδιασμό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ.

«Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», διαμήνυσαν σωματεία και φορείς, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους τον λαό της Παλαιστίνης που σφαγιάζεται εδώ και μήνες, ενώ κατήγγειλαν και τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στον λαό του Λιβάνου που κλιμακώνεται τα τελευταία 24ωρα.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους Άγιους Θεόδωρους η οποία κατέληξε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες. 

Στο συλλαλητήριο παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ: Γιώργο Μαρίνο, βουλευτή του Κόμματος, Κώστα Παρασκευά, Λουίζα Ράζου, Γιάννη Πρωτούλη, Θοδωρή Χιώνη και Θέμη Γκιώνη.

«Αντιστεκόμαστε στη πολιτική των κυβερνήσεων που δολοφονεί και τσακίζει λαούς»

Χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση, η Μάγδα Αποστολοπούλου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην «Ολυμπία Οδό» τόνισε: «Αντιστεκόμαστε στη πολιτική των κυβερνήσεων που θυσιάζει καθημερινά στους χώρους δουλειάς ακόμη και την ανθρώπινη ζωή στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων!

Αντιστεκόμαστε στη πολιτική των κυβερνήσεων που δολοφονεί και τσακίζει λαούς, διαλύει χώρες για να αρπάξουν το πλούτο και να ελέγξουν τους δρόμους μεταφοράς μια χούφτα μονοπωλιακά κοράκια!

Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους λαούς που μακελεύονται από τους φονιάδες του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και κάθε άλλης δολοφονικής συμμαχίας».

Η ίδια απαίτησε να σταματήσει το μακελειό που έχει εξαπολύσει το κράτος - δολοφόνος Ισραήλ σφαγιάζοντας τον λαό της Παλαιστίνης και βομβαρδίζοντας τον Λίβανο με χιλιάδες θύματα αλλά και κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Ακόμα, σημείωσε πως ενώ η κυβέρνηση δαπανά καθημερινά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες των δολοφόνων την ίδια στιγμή στο Νοσοκομείο της Κορίνθου δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος και δεν επαρκούν οι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι εργάζονται χωρίς ρεπό, με καθημερινή εφημερία.

«Παράλληλα», πρόσθεσε, «λίγα μέτρα μακριά από τη συγκέντρωση μας, στο λιμάνι των Αγίων Θεοδώρων η motor oil, ανεφοδιάζει δεξαμενόπλοια που στηρίζουν τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ για να συνεχίζουν το μακελειό στη Γάζα, σε μια περίοδο που η κατάσταση κλιμακώνεται επικίνδυνα στη Μέση Ανατολή».

Αναφερόμενη στο πρόσφατο βιομηχανικό «ατύχημα», υπογράμμισε πως «Για τους εργοδότες οι εργαζόμενοι είμαστε απλά και μόνο αναλώσιμα υλικά που παράγουμε χρήμα. Μόνο νούμερα βλέπουν, δεν μας υπολογίζουν, δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή μπροστά στα κέρδη τους. Είμαστε κόστος για αυτούς! Κάνουν εκπτώσεις την ασφάλεια μας! Δεν είναι δυνατόν να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε σπίτι μας! Να μην νιώθουμε ασφαλείς και οι χώροι δουλειάς να έχουν γίνει αρένες θανάτου.

Ως εδώ! Απαντάμε αποφασιστικά, συλλογικά, οργανωμένα και με αλληλεγγύη, βάζοντας στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες. Διεκδικούμε αποφασιστικά για τις ζωές μας. Τις ζωές των πολλών κόντρα στα κέρδη των λίγων. Συνεχίζουμε δυναμικά μέχρι τη νίκη!».

«Κέρδη ποτισμένα από τον ιδρώτα των εργατών και βουτηγμένα στο αίμα των λαών»

Ομιλία στη συγκέντρωση πραγματοποίησε εκ μέρους της Γραμματείας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) ο Παντελής Περδίκης, μέλος της γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

Τόνισε ανάμεσα σε άλλα πως «Τα ιλιγγιώδη αυτά κέρδη της Μότορ Όιλ είναι ποτισμένα από τον ιδρώτα των εργατών της που δουλεύουν σε αντίξοες συνθήκες. Είναι όμως και βουτηγμένα στο αίμα των λαών.

Φανερώνεται ότι η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής που αφήνει απροστάτευτους τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, που καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και στην ακρίβεια, στη δουλειά με λειψά δικαιώματα και η συμμετοχή στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς κατά άλλων λαών, έχουν κοινή συνισταμένη τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Αποτελεί πρόκληση για το λαό μας, τη στιγμή που συνεχίζεται εδώ και ένα χρόνο το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, η χώρα μας να εμπλέκεται ολοένα βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της Ελλάδας.

Η Ελλάδα μετατρέπεται όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο αντιποίνων. Οι κάθε λογής διευκολύνσεις στους αμερικανονατοϊκούς φονιάδες τόσο μέσω των ευρωατλαντικών βάσεων, όσο και μέσω της αξιοποίησης πολιτικών υποδομών, όπως τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα διυλιστήρια εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τη νεολαία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η περιοχή της Πελοποννήσου διαθέτει τις αμερικανονατοϊκές βάσεις στον Άραξο και στην Ανδραβίδα, όπου μάλιστα καθεμιά εκπληρώνει ειδική αποστολή. Στον Άραξο συζητιέται ακόμη και η μεταφορά και η φύλαξη πυρηνικών όπλων, ενώ η Ανδραβίδα συμμετέχει ενεργά σε πλήθος ΝΑΤΟϊκών και πολυεθνικών ασκήσεων που αποτελούν πρόβες πολέμου, σαν και την «Ramstein Flag» - τη μεγαλύτερη αεροπορική ΝΑΤΟική άσκηση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα - που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες και στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν περισσότερα από 140 αεροσκάφη, 1.500 άτομα προσωπικό και μέσα υποστήριξης από 14 χώρες της λυκοσυμμαχίας. 

Παράλληλα, στην Μεσσήνη το αεροδρόμιο μετατράπηκε ήδη από την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε διεθνές Κέντρο Αεροναυτικής εκπαίδευσης και παραχωρήθηκε σε ισραηλινή εταιρεία το έργο της εκπαίδευσης των ιπτάμενων. Σε αυτό το πολύ επικίνδυνο πλαίσιο, η αξιοποίηση των Αγίων Θεοδώρων για τον ανεφοδιασμό αμερικανικών πλοίων για λογαριασμού του Ισραήλ που μακελεύει παιδιά κι άμαχο πληθυσμό στην Παλαιστίνη και στον Λίβανο, αποτελεί μια ακόμη επικίνδυνη εξέλιξη.

Έχουν σοβαρές ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού που στηρίζουν τη συμμετοχή της χώρας στα σχέδια του ΝΑΤΟ. Είναι υπόλογοι γιατί συναινούν στη σφαγή των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου. Είναι υπόλογοι γιατί αρνούνται να εφαρμόσουν την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής για την αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους. Με την πολιτική τους που αναγνωρίζει στο Ισραήλ το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα», με τις συμφωνίες που ενισχύουν τις οικονομικές, πολιτικές, στρατιωτικές σχέσεις με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ δίνουν άλλοθι στο μακέλεμα των λαών της Μέσης Ανατολής. Ρίχνουν νερό στον μύλο της πολεμικής σύγκρουσης.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Να δυναμώσει η διεκδίκηση για μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, για να σταματήσει η ελληνική εμπλοκή στους αμερικανονατοϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς».

«Οι ζωές μας έχουν λερωθεί με αίμα και οι μέρες και οι νύχτες μας μυρίζουν μπαρούτι»

Για προμελετημένο και αναμενόμενο γεγονός έκανε λόγο στον χαιρετισμό του ο Παναγιώτης Καράμπελας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας στον χαιρετισμό του στη συγκέντρωση.

Πρόσθεσε πως η πρόσφατη πυρκαγιά, μαζί με πολλά άλλα παραδείγματα με περιστατικά σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, μεταφορές, λιμάνια, δρόμους, φωτιές – πλυμμήρες, σχολεία, σε κάθε χώρο εργασίας έχει διαμορφώσει μια κατάσταση που είναι «αποτέλεσμα της εγκληματικής νομοθεσίας που έχουν φέρει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, που θεωρούν τον εργάτη και τα μέτρα ασφαλείας κόστος. Σε αυτό το έδαφος απογειώνεται η εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία».

Στη συνέχεια σημείωσε πως οι εργαζόμενοι και ο λαός «βρίσκονται σε πόλεμο» που έχει πολλές επιπτώσεις σε κάθε πλευρά της ζωής τους, λόγω της ακρίβειας και των μεροκάματων φτώχειας χωρίς ανθρώπινα ωράρια και χωρίς μέτρα ατομικής προστασίας. Χωρίς πρόσβαση σε δωρεάν παιδεία, Υγεία, πολιτισμό, αθλητισμό και διασκέδαση αλλά και χωρίς πρόσβαση σε φθηνό ρεύμα, νερό και κατοικία.

«Έναν πόλεμο που δεν σταμάτησε ποτέ. Χρόνια τώρα τριγυρίζει γύρω από την γειτονιά μας και πάνω από τα κεφάλια μας. Μπορεί οι σφαίρες και οι έξυπνες βόμβες να πέφτουν κάποια χιλιόμετρα μακριά μας, όμως φορτώνονται από εδώ, από ελληνικό έδαφος μεταφέρονται στα δολοφονικά - Νατοϊκά καράβια. Τα οποία τα γεμίζουμε με τα καύσιμα για να κινηθούν. Στα αντίστοιχα δολοφονικά αεροπλάνα, τους παρέχουμε αεροδρόμια – στάθμευση – ανεφοδιασμό – ύπνο – διατροφή – διασκέδαση – και νομικά ελεύθερους να κάνουν ότι θέλουν, ακόμα και να χτυπάν Έλληνες πολίτες.

Για όλα αυτά σπαταλάμε δις ευρώ, λεφτά δικά μας – από αυτά που δεν μας βγαίνει να ολοκληρωθεί ο μήνας. Για να στέλνουμε όπλα στο Ζελένσκι που στα λιβάδια της Ουκρανίας πολεμάνε ΝΑΤΟ και Ρωσία. Για να στηρίζουμε το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ που μέσα σε ένα χρόνο έχει δολοφονήσει δεκάδες χιλιάδες λαού σε Γάζα – Δυτ. Όχθη – Λίβανο», είπε.

Και κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Δεν μένουμε με δεμένα τα χέρια στο έγκλημα που γίνεται σήμερα και σε αυτό που έρχεται αύριο.

Κανένας συμβιβασμός – καμία υπομονή. Γιατί εμείς δεν θέλουμε να σκοτώνονται, να χάνονται οι λαοί, για του αφέντη το ψωμί!

Καμία στήριξη στο κράτος – δολοφόνο, καμία συμμετοχή στον ανεφοδιασμό του. Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό και Λιβανέζικο λαό».

«Όλα θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου»

Στην ομιλία του ο Χρήστος Ματαράγκας, Πρόεδρος του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας αναφέρθηκε στο τραγικό παρελθόν εργοδοτικών εγκλημάτων στα διαλυστήρια  λέγοντας πως «Στο άκουσμα ότι υπάρχει μεγάλο περιστατικό στη Μότορ Οιλ, ξύπνησαν στους συναδέλφους κακές μνήμες. Από το περιστατικό του Μάη  2015 στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου, με τους 4 νεκρούς συναδέλφους, το περιστατικό του Γενάρη το 2020 στη Μότορ Οιλ με την απώλεια ενός συναδέλφου εγκαυματία μετά από 10μηνη μάχη. 

Χωρίς να αναφερθούμε στο μακρινό παρελθόν, πολλά μικρότερα εργατικά ατυχήματα είχαν προηγηθεί τον περασμένο μήνα στις ΒΕΑ, στις ΒΕΕ και στις ΒΕΘ των ΕΛΠΕ. Παράλληλα, μέσα στην περασμένη βδομάδα, αντίστοιχα ατυχήματα συνεχίζουν και προκαλούνται στις εγκαταστάσεις της Μοτορ Οϊλ με εγκαυματίες. Μάλιστα, σήμερα είχαμε νέο περιστατικό εκκένωσης στο διυλιστήριο της Μ.Ο. λόγω διαρροής. Πράγμα που δείχνει ότι δεν έχουμε μια εξαίρεση, δεν είναι μια ατυχία».

Τόνισε πως «Όλα θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Όπως γράφουν οι ειδήσεις: “Η Motor Oil ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 362 εκατομμύρια ευρώ στο α' εξάμηνο του 2024 έναντι 275,4 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, καταγράφοντας αύξηση 31,44%”. Ενώ όταν συμβαίνουν ατυχήματα η Εταιρεία είναι πλήρως ασφαλισμένη τόσο για τις υποδομές, όσο και για την λειτουργική απώλεια κερδών ως συνέπεια της όποιας διακοπής εργασιών, την ώρα που οι εργαζόμενοι πληρώνουν με τη ζωή τους και με τον ιδρώτα τους».

Ανέδειξε επίσης πως « Το εργατικό ατύχημα και το να πουλάς καύσιμα στον 6ο στόλο και στη δολοφονική μηχανή του Ισραήλ, είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Δεν τα χωρίζει άβυσσος. Και τα δυο γίνονται στο όνομα του κέρδους. Και τα εργατικά ατυχήματα, και ο πόλεμος ο ίδιος γίνεται για το κέρδος. Η Μότορ Όιλ αποκομίζει τρελά κέρδη ανεφοδιάζοντας δεξαμενόπλοια αμερικανικών συμφερόντων στο λιμάνι των Αγίων Θεοδώρων για λογαριασμό του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ». 

Κλείνοντας την ομιλία τους κάνοντας αναφορά στους εργαζόμενους στους ενεργειακούς ομίλους είπε  «αυτές οι εμπλοκές διασφαλίζουν τον πόλεμο και στοχοποιούν τη χώρα μας, θα είναι πηγές μεγάλων δεινών, που θα πληρώσουμε πολύ ακριβά οι εργαζόμενοι. Το ίδιο ισχύει για τον εργαζόμενο που αύριο θα του πουν να κατασκευάζει βλήματα για τον αμερικάνικο στρατό, τον εργαζόμενο που θα του πουν να επισκευάσει τη φρεγάτα του 6ου στόλου, τον εργαζόμενο που φτιάχνει ηλεκτρονικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για πυραυλικά συστήματα». 

Συμμετοχή από δεκάδες σωματεία της Αττικής και της Πελοποννήσου

Στη σημερινή κινητοποίηση απεύθυναν κάλεσμα συμμετοχής με αποφάσεις τους  τα εξής σωματεία της Αττικής και της Πελοποννήσου:

Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κορινθίας, Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας Κορινθίας, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας, Υπαλλήλων Ιδιωτικού τομέα Μεσσηνίας, Γάλακτος Τροφίμων-Ποτών Μεσσηνίας, Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, Παράρτημα Καλαμάτας Σωματείου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ – Τραπεζών, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μεσσηνίας, Εργαζομένων στην Ενέργεια νομών Πελοποννήσου, Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας, Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες Αρκαδίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σικυώνας-Ξυλοκάστρου, Περιφερειακό Τμήμα Κορινθίας Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Κορινθίας, Σωματείο Εργαζομένων στην Ολυμπία Οδό, Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορίνθου, Σωματείο ΔΕΥΑ Συκιωνίων, Σύλλογος Γυναικών Κορίνθου (μέλος της ΟΓΕ), Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου, Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Ναυπλίου, Εμποροϋπαλλήλων ΑθήναςΟΤΑ Αττικής, Οικοδόμων Αθήνας, Κατεργασίας Ξύλου Αττικής, Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ),  ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ, Συνταξιούχων Αγίων Αναργύρων - Καματερού - Ιλίου - Πετρούπολης, Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Εργαζομένων στην κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό, ΕΒΕ Ηλιούπολης και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ ΝΑΤ.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απεύθυναν επίσης η ΕΕΔΥΕ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, η ΟΕΝΓΕ και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, ενώ στηρίχθηκε επίσης από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.