Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Απίστευτη αθλιότητα της κυβέρνηση σε κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονέων στο υπουργείο Παιδείας ➽ Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές ➽ Απαιτούν να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις σχεδόν 1000 τμημάτων που οδηγούν να στοιβάζονται οι μαθητές σαν σαρδέλες ➽ ΦΩΤΟ

Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στο υπ. Παιδείας (ΦΩΤΟ)

Πηγή: Eurokinissi

Τετάρτη 04/09/2024 - 15:28

Απίστευτη αθλιότητα της κυβέρνησης, που δεν δίστασε να χτυπήσει την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και γονέων που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα (κάτω) στο υπουργείο Παιδείας.

 

Οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με χημικά στους συγκεντρωμένους, ανάμεσά τους και παιδιά, που διαμαρτύρονται για τη «σαρδελοποίηση» των μαθητών μέσα από τις συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων που προωθεί το υπουργείο.

 

Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν έξω από το υπουργείο απαιτώντας συνάντηση και απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης.

 

Απαιτούν να μάθουν ποιος έδωσε εντολή να χτυπηθεί η συγκέντρωση και να φύγει η αστυνομία.

902

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Απαιτούν να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις σχεδόν 1000 τμημάτων που οδηγούν να στοιβάζονται οι μαθητές σαν σαρδέλες

Τετάρτη 04/09/2024 - 14:51

Σε εξέλιξη είναι η κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονέων στο υπουργείο Παιδείας ύστερα από πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ καθώς και της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδας. Απαιτούν να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις και οι συμπτύξεις που καταργούν σχεδόν 1000 τμήματα πανελλαδικά με αποτέλεσμα να στοιβάζονται οι μαθητές σαν σαρδέλες σε 27ρια τμήματα και να υποβαθμίζεται περαιτέρω η εκπαιδευτική διαδικασία.

 

«Τα παιδιά δεν είναι σαρδέλες σε κουτιά έχουν δικαιώματα μορφωτικά» και «δάσκαλοι γονείς, τώρα συμμαχία όχι στις συμπτύξεις στα σχολειά. Αυτά είναι ορισμένα από τα συνθήματα των συγκεντρωμένων έξω από το υπουργείο. 

Οι συγκεντρωμένοι απαιτούν να συναντηθεί ο υπουργός Παιδείας με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και την ΑΣΓΜΕ. Μάλιστα σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς ο υπουργός Παιδείας βρίσκεται στο κτίριο έχοντας συνάντηση με τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.