Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) ➽ Καταγγέλλει τις νέες βομβιστικές επιθέσεις του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ στο Λίβανο

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ)

Μενάνδρου 54,  10431 Αθήνα

Τηλ.: 210 3813052   E-mail: eeddaathens@gmail.com Web: www.eedda.gr

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί στα νότια προάστια της Βηρυτού και σε άλλες περιοχές του Λιβάνου έχουν στοιχίσει τη ζωή μέχρι τώρα σε εκατοντάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους σε 94 γυναίκες, 50 παιδιά, σε νοσηλευτικό προσωπικό κλπ. Ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνάει τους 1.800.

Η υποκρισία του Ισραήλ έχει φτάσει στο απόγειό της με τη δήλωσή του ότι ειδοποίησε τους αμάχους να εγκαταλείψουν τις πόλεις τους, τη στιγμή που οι βόμβες τους χτυπάνε σπίτια αμάχων, ιατρικά κέντρα, ασθενοφόρα, αυτοκίνητα ανθρώπων που προσπαθούν να διαφύγουν.

Οι επιθέσεις ενάντια στο Λίβανο όπως και αυτές που προηγήθηκαν στη Συρία, σε συνδυασμό με το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη αποδείχνουν ότι το Ισραήλ, με την αμέριστη στήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σχεδιάζει να εδραιωθεί στην τεράστιας σημασίας γεωπολιτική θέση της περιοχής και να αρπάξει τον υπάρχοντα πλούτο από εδάφη και υπεδάφη της, αδιαφορώντας για το λουτρό αίματος που προκαλούν αυτά του τα σχέδια όχι μόνο στην Παλαιστίνη αλλά και στις γύρω χώρες.

Η ΕΕΔΔΑ καλεί τον ελληνικό λαό να υψώσει το ανάστημά του ενάντια στα σχέδια του Ισραήλ, που υπονομεύουν την ειρήνη ολόκληρης της περιοχής. Να καταδικάσει την ελληνική κυβέρνηση, που εξακολουθεί να συγκαταλέγει ανάμεσα στους στρατηγικούς της εταίρους τους ισραηλινούς δολοφόνους. Να καταγγείλει τα κόμματα του αστικού τόξου για τη διγλωσσία τους και την υποκριτική τους στάση στο έγκλημα που διαπράττεται μπροστά στα μάτια τους και καμώνονται ότι δεν το βλέπουν. Να απαιτήσει να απεμπλακεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, γιατί είναι δυο οργανισμοί που η πολιτική τους έχει σαν αποτέλεσμα τον πόλεμο, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση λαών και χωρών.

Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη

Παντοδύναμο όπλο στα χέρια των λαών της γης!

Αθήνα, 24 Σεπτέμβρη, 2024

 

GREEK COMMITTEE FOR  INTERNATIONAL DEMOCRATIC SOLIDARITY (EEDDA)

54 Menandrou Str.,  10431 Athens, Greece

Tel.: +30 210 3813052   E-mail: eeddaathens@gmail.comWeb: www.eedda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.